15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 29 november 2018
Zelfdoding herkennen, begrijpen en ermee omgaan
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Zelfdoding herkennen, begrijpen en ermee omgaan

Gelukkig gezond: ARhus wil inzetten op een maatschappij waarin iedereen genoeg kennis en vaardigheden heeft om keuzes te maken m.b.t. de eigen gezondheid. Samen met gespecialiseerde partners bieden we jou een interessant programma aan, over terugbetaling en het belang van bewegen, over zelfdoding en mindful eten.

Zelfmoord is één van de grootste doodsoorzaken in Vlaanderen. Maar elke zelfdoding is een verhaal dat te vroeg stopt en een harde realiteit waarmee nabestaanden moeten leren mee omgaan.

“Voor mij hoeft het niet meer…”. Die woorden te horen krijgen, roept doorgaans veel vragen op: Hoe moet je die uitspraak begrijpen? Hoe kan je reageren als vriend(in), partner, ouder …? Wat als je een vermoeden hebt? Zijn er tekens waarop je kan letten? Waar kan je terecht? Een medewerker van CGG suïcidepreventiewerking West-Vlaanderen geeft een antwoord en we luisteren ook naar enkele getuigenissen. 

I.s.m. CM Roeselare-Tielt, CGG en PritLink

Wanneer: donderdag 29 november van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Toegangsprijs: € 5 (€ 2,5 met een Vrijetijdspas)
Inschrijven: deze activiteit is VOLZET, maar je kan je wel nog inschrijven voor de wachtlijst, bij voorkeur via het inschrijvingsformulier. Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of via het telnr 051 69 18 00. 

 

Meer weten?

In onze collectie vind je heel wat informatieve boeken over het onderwerp. Lees je graag ervaringsverhalen, hulpboeken, verhalen over bekende personen… ARhus heeft het allemaal.

Hulp nodig? Bezorgd om iemand? Via de Zelfmoordlijn1813 kan je bellen, mailen of chatten. Je vindt er ook informatie en tools om zelf aan de slag te gaan om zelfmoordgedachten onder controle te krijgen.

Kijktip

De film Ne me quitte pas heeft het over twee vrienden die te maken krijgen met zelfdestructie, alcoholisme en zelfmoord. Leden van ARhus kunnen deze film thuis gratis bekijken via Dalton.be.

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

 

©Foto: CM