03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 19 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Kalenderdetail

woensdag 24 oktober 2018
Digitale Week: Yum Runner serious game
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Digitale Week: Yum Runner serious game

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur. Van 19 oktober tot en met 4 november organiseren honderden lokale organisaties in Vlaanderen en Brussel boeiende activiteiten. Een volledig overzicht vind je op www.digitaleweek.be.

Digitale games zijn niet meer weg te denken uit de belevingswereld van kinderen, én ook van volwassenen. Daarom pakken de Socialistische Mutualiteiten uit met de serious game ‘Yum Runner’. Het spel maakt deel uit van de campagne ‘Lekker Normaal’ waarbij gezond koken en eten centraal staan.

De game ‘Yum Rummer’ is wetenschappelijk onderbouwd en laat je spelenderwijs de voordelen van gezonde voeding en beweging ontdekken. Kies zelf welk figuurtje je wordt en beleef eindeloos loopplezier. Hoe gezonder je eet en drinkt, hoe beter je kan rennen en voorbij hindernissen geraakt. Je verdient meer punten als je voor gezonde voeding kiest.

Download de gratis game ‘Yum Runner’ en loop, spring en verzamel gezonde voeding op www.yumrunner.be.

I.s.m. Bond Moyson.

Wanneer: woensdag 24 oktober 2018, vrij aansluiten tussen 14u en 17u
Waar: ARhus Café, De Munt 8, Roeselare (Atelier 1)
Doelgroep: kinderen lagere school
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.