23-04-2019

Onder de loep: Europa

Op 9 mei vieren we Europadag. Even later, op 26 mei, trekken we naar de stembus voor de verkiezingen. We brengen niet enkel onze stem uit voor Vlaanderen (regionaal) en België (federaal), maar ook voor het Europees Parlement. Daarnaast is het ook een spannende periode voor de EU, met de brexit. Hoe zit dat nu precies? Wat ís Europa eigenlijk, wat doet de Europese Unie? Met deze onder de loep wijzen we je de weg (ook op kindermaat!).

Kalenderdetail

donderdag 8 november 2018
Leren. Hoe? Zo!
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Leren. Hoe? Zo!

Opvoeden doe je niet alleen. Opvoeden is een kind op weg helpen naar volwassenheid. Een heleboel mensen staan klaar. Samen met gespecialiseerde partners biedt ARhus een aanbod van opvoedingsondersteuning en ontmoeting aan, dat voor elk gezin toegankelijk is.

In onze huidige maatschappij wordt er heel wat van jongeren verwacht, zowel thuis als op school en daarbuiten. Ze krijgen meer informatie te verwerken dan ooit tevoren. Bovendien evolueert alles voortdurend. Als je wilt bijblijven, is levenslang leren de boodschap.

Tommy Opgenhaffen is auteur van de boeken 'Leren. Hoe? Zo!' en 'Mind the gap' en heeft meer dan 15 jaar ervaring als leercoach in het secundair en hoger onderwijs. In deze voordracht geeft hij aan de hand van experimenten en voorbeelden antwoorden op vragen als: Hoe verloopt het leerproces en welke factoren spelen daarbij een rol? Hoe ontwikkel je een actieve en zelfstandige leerhouding? Hoe ga je om met afleidingen? Welke strategieën helpen je om op een goede manier aan de slag te gaan? Hoe kun je als ouder je kind ondersteunen?

Je krijgt heel wat praktische inzichten, vaardigheden en concrete tips die jongeren kunnen helpen om hun leren in eigen handen te nemen!

I.s.m. CM Roeselare-Tielt, Teleblok en Huis van het Kind.

Wanneer: donderdag 8 november van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Doelgroep: leerlingen vanaf 10 jaar, ouders en leerkrachten.
Toegangsprijs: €5 (€2,5 met een Vrijetijdspas)
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of via tel. 051 69 18 00.

Meer weten?

Kijk ook eens in onze collectie voor tips om je kind te helpen bij huiswerk en leren.

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

 

©Foto CM