15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Kalenderdetail

zaterdag 8 december 2018
Digidokter: Betalen met je smartphone
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Digidokter: Betalen met je smartphone

Om de maand doet ARhus dienst als computerhulp. Elke Digidokter-sessie start met een korte uitleg over een bepaald onderwerp. Daarna volgt een 'spreekuur' waarin je allerhande vragen kan stellen. Neem gerust je eigen laptop of tablet mee. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.  

In deze sessie demonstreert Joachim Leeman het gebruik van 'KBC touch' en 'KBC mobile'. Veel van de besproken functies vind je ook terug in de websites en apps van andere banken:

  • basisfuncties: verrichtingen controleren, overschrijvingen, beheer van begunstigden en automatische opdrachten
  • scashen (met twee smartphones snel via een QR-code geld overschrijven)
  • online betalen bij webshops via scannen van QR-code op het computerscherm
  • geld afhalen met MobileCash (scannen van QR-code op de betaalterminal)

In een tweede luik komen nieuwe betalingssystemen aan bod. Zoals op veel plaatsen ter wereld is cash geld ook in België al jaren op zijn retour: het record van transacties via Bancontact wordt jaar na jaar verpulverd. In Japan, Zuid-Korea en de VS doet men al volop aan 'contactloos betalen' (NFC), en in Afrika worden microbetalingen 'en masse' via SMS geregeld. Nieuwe betaalmiddelen zullen uiteindelijk ook hier doorbreken.

Joachim Leeman is systeem- en netwerkbeheerder voor openbare besturen.

 

Wanneer: zaterdag 8 december van 10u15 tot 12u15
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Toegangsprijs: €5 (€2,5 met een Vrijetijdspas)
Inschrijven: vóór 7 december om 12u via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.