16-06-2019

VACATURE: medewerker onthaal

Wil je graag aan de slag in een dynamische en innovatieve organisatie? Wil je het gezicht van ARhus zijn om klanten en bezoekers te verwelkomen? Dan is dit jouw kans! ARhus zoekt een enthousiaste medewerker M/V/X voor het onthaalteam. Solliciteren voor deze deeltijdse functie (25u) kan tot en met 16 juni 2019.Lees meer

Kalenderdetail

dinsdag 11 december 2018
Omgaan met verlies bij kinderen
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Omgaan met verlies bij kinderen

Opvoeden doe je niet alleen. Opvoeden is een kind op weg helpen naar volwassenheid. Een heleboel mensen staan klaar. Samen met gespecialiseerde partners biedt ARhus een aanbod van opvoedingsondersteuning en ontmoeting aan, dat voor elk gezin toegankelijk is.

Kinderen en jongeren kunnen geraakt worden door verlies. Verlies van een dierbare of een huisdier, maar ook het verliezen van een vertrouwde omgeving door een verhuis of verandering van school, verlies van je plaats in het gezin (door de komst van een broertje of zusje), … Ieder verlies is zo uniek en hierdoor ook ieder rouwproces. Hoe kan je jouw kind de ruimte geven om verlies te ervaren en tegelijk ook draagkracht te vinden?

Infoavond voor ouders en opvoeders van kinderen van alle leeftijden over hoe je met ‘verlies’ en ‘rouw’ om kan gaan.

I.s.m. Huis van het Kind en CM Roeselare-Tielt.

Wanneer: dinsdag 11 december van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Doelgroep: ouders en opvoeders van kinderen van alle leeftijden
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via www.huisvanhetkindroeselare.be 

Meer weten?

Zoek je een (voorlees)verhaal om je kind te helpen bij een rouwproces? Bekijk dan zeker eens onze selecties voor een herkenbaar of troostend verhaal bij verlies door gezinsuitbreiding, echtscheiding of verhuizing. Verfijnen op leeftijd doe je in de linkerkolom.
Ook over het rouwproces bij overlijden is heel wat informatie te vinden. Ontdek in onze collectie deze informatie, tips en hulp om je kind hierbij te ondersteunen. Ook voor mooie (prenten)boeken met verhalen die hen kunnen helpen bij het rouwproces kun je terecht in ARhus. Hier vind je alle jeugdboeken over rouwen en verlies, ook hier kun je de linkerkolom gebruiken om te verfijnen op leeftijd.
Wist je dat we ook een themacollectie over rouwen hebben? Leerkrachten en medewerkers uit de kinderopvang kunnen een koffer uitlenen met enkele materialen om thema’s als rouw en dood bespreekbaar te maken.

Kijktip

De kortfilm Oma brengt het verhaal van een jong meisje dat de schrik voor haar terminaal zieke oma probeert te overwinnen. Leden van ARhus kunnen deze film thuis gratis bekijken via Dalton.be.

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

 

©Foto Huis van het Kind