15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Kalenderdetail

vrijdag 14 september 2018 - zondag 16 september 2018
De Tuin der Lusten
O.L.V-markt 30, Roeselare
De Tuin der Lusten

“En ze leefden nog lang en gelukkig…” Hoe werkt dat precies ‘lang en gelukkig leven’? We leven in een wereld vol wolven, duivels, trollen en heksen maar ook vol zachtaardige feeën, wonderen, charmante prinsen en beeldschone prinsessen. We leven in een doolhof vol sprookjesachtige personages. Maar vervloekt, hoe geraak je uit dat doolhof?

Meer dan 200 mensen hebben grote en kleine wonderen verricht om van de Onze-Lieve- Vrouwemarkt een sprookje te maken. Een sprookje los van de zeemzoeterigheid. Tientallen sociale organisaties en kunstenaars zochten vanuit hun eigen DNA naar sprookjes om te delen. Er werden speeltuigen gemaakt, installaties, schilderijen, theaterproducties, een boomhut. Er werd gehaakt, gezaagd, geplakt, geklapt, gezweet, gelachen en gedroomd; van een lang en gelukkig leven, of een kort en goed, zolang we het maar sprookjesachtig maken… Het hele project kan je volgen op facebook of www.detuinderlusten.be.

ARhus werkte mee aan twee projecten:

Vervlogen Verhalen

Tijdens Tuin der Lusten kan je Vervlogen Verhalen beluisteren en langsgaan bij de Sprookjesvertellers in een heus sprookjesbos, zij vertellen sprookjes van heel ver of van dichtbij in Russisch, Duits, Arabisch of het Nederlands.

Samenwerking van Elim, Fedasil, Muntuit en ARhus

De Bovenkamer

“De Bovenkamer” is een project van Aischa Adepoju (documentairemaker), PRIT-link en ARhus. Via audio-installaties ontdek je wat geluk kan zijn of hoe geluk kan voelen. Klim op 1 van de ridderstoelen verspreid over het terrein en vertoef heel even in de denkwereld van je medemens. Kom binnen, zet je en luister!

Samenwerking van PRIT, Tuin der Lusten en ARhus

Wanneer: Onze twee activiteiten gaan door op vrijdag 14 en zaterdag 15 september van 18u tot 19u, en 21u tot 22u; zondag van 17u tot 17u30, en van 20u tot 20u30
Waar: in de tuin van de oude bibliotheek op O.L.V-markt 30, Roeselare
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: niet nodigkoersmuseum@roeselare.be