01-01-2019

ARhus bezoeken in december

Plan je in december een bezoek aan ARhus? Lees hier dan alles over onze sluitingsdagen en de tijdelijke verkeerssituatie in de buurt.Lees meer

Kalenderdetail

maandag 10 december 2018
Schrijfmarathon Amnesty International
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Schrijfmarathon Amnesty International

Op maandag 10 december is het niet alleen de Dag van de Rechten van de Mens, maar ook de 70e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM). Het is ook al het zestiende jaar dat Amnesty International in december honderdduizenden mensen over de hele wereld mobiliseert voor de Schrijfmarathon.

Onder het motto ‘Jouw brief kan levens veranderen’, wordt er ook in ARhus een schrijfmarathon georganiseerd. Dit jaar voert Amnesty International actie voor 9 vrouwelijke mensenrechtenverdedigers. Net omdat ze opkomen voor de rechten van anderen zijn ze zelf ook het slachtoffer van onrecht. Meer dan ooit zelfs krijgen ze vandaag te maken met intimidatie, misbruik en geweld, worden ze gevangen genomen, gefolterd en zelfs vermoord.

Je kan een brief schrijven naar de betrokken autoriteiten om mee te ijveren voor hun vrijlating of bescherming, maar je kan ook een solidariteitskaartje sturen naar de mensenrechtenverdedigers zelf om hen een hart onder de riem te steken.

Wil jij ook in je pen kruipen voor (één van deze) negen vrouwen? Kom dan op maandag 10 december naar het ARhus Café. Amnesty International zorgt voor pen, papier en postzegels.

Meer info over de schrijfmarathon, vind je op https://www.amnesty-international.be/schrijfmarathon

Wanneer: maandag 10 december van 15u tot 19u
Waar: ARhus Café, De Munt 8, Roeselare (verdieping +1)
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig. Kom gewoon langs!