22-09-2022

Voorstelling Roemeense boekencollectie

Op 25 september, de Europese Dag van de Talen, stelt ARhus samen met enkele leden vanuit de Roemeense gemeenschap in Roeselare, de nieuwe Roemeense boekencollectie voor volwassenen voor. Deze Roemeense startcollectie vormt een mooie aanvulling op de anderstalige collectie die ARhus samen met haar bezoekers nog verder wil uitbreiden in de toekomst. Lees meer

Leven met een hersenletsel – Week van NAH

Na een hersenletsel de draad van het gewone leven weer opnemen is niet evident. Noch voor de persoon met een NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), noch voor zijn of haar omgeving. Tijdens de Week van NAH zetten ARhus, Dominiek Savio, Familiehulp en AZ Delta deze problematiek in de kijker.

Enkele personen met NAH brengen hun verhaal

Gedurende de hele maand oktober hangen in ARhus De Munt kaders met daarop QR-codes. Scan deze met je smartphone of tablet en beluister de video- of geluidsfragmenten. (Doorlopend tijdens de openingsuren van ARhus De Munt of 24/24u op deze website: www.arhus.be/NAH.)

1. Henk vertelt zijn verhaal: “Niet stilstaan bij het feit dat het niet erg zal zijn, want de eerste uren zijn cruciaal bij een niet-aangeboren hersenletsel.”

2. Luc vertelt zijn verhaal

3. Manu: “Er zijn 1001 dingen die je niet meer kan en waarvoor je hulp nodig hebt. Durf die hulp vragen. En kijk naar wat je wel nog kan.”

4. Rita & Marc vertellen hun verhaal

5. Tine: “Ik heb een hersenbloeding gehad, maar ik ben wel nog altijd een persoon die kan aangesproken worden. Ik ondervind zeer vaak dat mensen niet tegen mij spreken, maar tegen iemand die bij mij is. Dan onderbreek ik hen en zeg ik: Hé, ik ben hier ook!”

6. Benjamin

Infosessie ‘Na een hersenletsel de draad van het gewone leven weer opnemen’

Op dinsdag 12 oktober 2021 kan je deelnemen – fysiek of online – aan een infosessie over NAH. Dr. Platteeuw, revalidatiearts bij AZ Delta legt uit wat een NAH precies is. Lieve Borremans, coördinator thuisbegeleiding ’t Spoor volwassenen bij Dominiek Savio, bespreekt bij welke organisaties je terecht kan en Kimberly Dumarey, ergotherapeute bij centrum consult Dominiek Savio, licht het NAHdine project toe. Enkele verhalen en getuigenissen maken alles concreter. Meer info en inschrijven via deze link.

Infostand Dominiek Savio

Medewerkers van Dominiek Savio geven je mondeling graag uitleg aan hun infostand in ARhus De Munt op woensdagnamiddag 13/10 en zaterdag 16/10, telkens van 14 tot 16u.

Themastand collectiematerialen NAH

In oktober vind je een themastand met collectiematerialen rond NAH op verdieping +4 in ARhus De Munt. Of raadpleeg de lijst in onze catalogus.