12-01-2021

Bepaal mee de publiekswinnaar JUNIOR STADSDICHTER 2021

In Roeselare gaan we voor de vijfde keer op rij op zoek naar een nieuwe, jonge, Junior Stadsdichter voor de editie 2021. Een project van ARhus en Stad Roeselare. Onze jury selecteerde een top vier uit de maar liefst 319 ingezonden gedichten, alsook wie de winnaar wordt. Maar, hiermee is de wedstrijd nog niet afgelopen. Jij kan mee bepalen wie de publieksprijs Junior Stadsdichter #VANRSL 2021 in de wacht sleept! Lees meer

Collectie in de kijker: inspiratie voor wenskaartjes

Oltegoare feesten zit er niet in. Warme wensen overbrengen via goeie ouwe wenskaarten kan gelukkig wel! Online maar ook in ARhus vind je inspiratie voor zelfgemaakte kaarten, geschenkjes of leuke teksten.

Inspiratie in ARhus

Creatief aan de slag

Snuister in onze collectie en ontdek tips voor het maken van hartverwarmende wenskaartjes en kleine kerstdecoraties (minisokjes, truitjes, kerstballen en -figuurtjes, … ). De decoraties kan je aan de kaartjes vastmaken als geschenkje.

Teksten

Beschrijf de wenskaart met een gedicht, inspirerende tekst of citaat:

E-boeken

In een aantal van onze gratis e-boeken krijg je meer tips!

Online inspiratie

Christmaholic: deze blog is het internetwalhalla voor wie zich graag eindeloos wentelt in kerstsfeer! De website staat boordevol inspiratie voor kerstversiering, recepten voor het kerstdiner, creatieve knutselideetjes, cadeautips en nog veel meer…

Pinterest: een soort online prikbord. Hier kun je allerlei afbeeldingen verzamelen en sorteren. De afbeeldingen zelf linken door naar de website waar deze vandaan komen. Je kunt zelf borden aanmaken en daar afbeeldingen in bewaren. Dat kan van alles zijn, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld recepten opslaan, knutselideetjes, inspiratie voor je interieur…
Voor kerstmis verzamelden wij hier alvast heel wat tips voor wenskaarten, kerstdecoratie en tekstjes.

Etsy: een platform waar je unieke of handgemaakte spulletje kan kopen, rechtstreeks bij de verkoper. Ben je zelf niet zo creatief, maar wil je wel bijzondere kaartjes of decoratie? Via Etsy vind je leuke wenskaarten en kerstdecoratie, maar ook materiaal om zelf aan de slag te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bijzondere stempel, om je wenskaartjes mee af te werken? Je kan je zoekopdracht ook filteren op locatie. Zo kun je ervoor kiezen enkel spulletjes binnen België (of Europa) te kopen. Zo spaar je verzendingstijd en -kosten, en steun je een lokale ondernemer.

Canva of Crello: ben je liever creatief op je pc? Met deze tools ontwerp je online of in de app een leuke wenskaart. Je kan starten met een blanco kaartje en het helemaal zelf ontwerpen, of gebruik maken van één van de talloze sjablonen. Met de gratis versie kun je heel wat leuks maken. Voor sommige sjablonen, lettertypes of afbeeldingen heb je wel een betalende versie nodig.

Bpost Mobile Postcard: met deze app maak je in een handomdraai een echte postkaart van een foto, waarna deze verstuurd wordt naar de adressen die je opgeeft. Liever zonder foto, maar wel een wenskaart versturen? Dan kun je terecht op MijnKaart, een samenwerking van bpost en Hallmark.

Wenskaarten kopen

Hier vind je een lijstje met wenskaarten verkocht door lokaal talent of ten voordele van verenigingen.