23-04-2019

Onder de loep: Europa

Op 9 mei vieren we Europadag. Even later, op 26 mei, trekken we naar de stembus voor de verkiezingen. We brengen niet enkel onze stem uit voor Vlaanderen (regionaal) en België (federaal), maar ook voor het Europees Parlement. Daarnaast is het ook een spannende periode voor de EU, met de brexit. Hoe zit dat nu precies? Wat ís Europa eigenlijk, wat doet de Europese Unie? Met deze onder de loep wijzen we je de weg (ook op kindermaat!).

Collectie in de kijker: kies kleur tegen pesten

Van 22 februari tot 1 maart 2019 loopt de Vlaamse Week tegen Pesten. Deze campagne ijvert voor een pestvrije omgeving voor kinderen en jongeren.

Daarom zetten we deze maand het thema Kies Kleur Tegen Pesten in de kijker. In deze selectie vind je prentenboeken, verhalen, strips, informatieve boeken en films over pesten. Van 4 tot 15 jaar. In de lijst vind je ook boeken en strips met het label ‘makkelijk lezen’ en een tweetalig prentenboek.

Informatieve boeken voor ouders en leerkrachten vind je vooral in ARhus De Munt op de 4de verdieping. Bekijk het aanbod in onze catalogus.

Je kan in februari ook een kijkje nemen op onze themastand op de 2de verdieping. Je vindt er infobrochures voor ouders, jongeren en kinderen, bladwijzers en tattoos rond pesten.

Leerkrachten kunnen ook terecht in het provinciale Wereldhuis (documentatiecentrum Wereldburgerschap) in de Hugo Verrieststraat.

Meedoen? Ketnet lanceerde de actie STIP IT: iedereen kan 4 stippen op z’n hand zetten om te tonen dat je tegen pesten bent. Alle informatie over de campagne vind je op www.kieskleurtegenpesten.be.