22-09-2022

Voorstelling Roemeense boekencollectie

Op 25 september, de Europese Dag van de Talen, stelt ARhus samen met enkele leden vanuit de Roemeense gemeenschap in Roeselare, de nieuwe Roemeense boekencollectie voor volwassenen voor. Deze Roemeense startcollectie vormt een mooie aanvulling op de anderstalige collectie die ARhus samen met haar bezoekers nog verder wil uitbreiden in de toekomst. Lees meer

Apps voor volwassenen

Elke maand proberen we een interessante app uit en vertellen in een kort rapportje wat wij ervan vonden.

Kinderapps verzamelen we hier.

September 2022

Apps voor rust in je hoofd

Heel veel mensen hebben het te druk op het werk. Ze worden overspoeld door opdrachten en verliezen het overzicht. Ook buiten het werk komt er soms heel wat op ons af. Deze 4 apps helpen je om de rust in je hoofd te bewaren.

Augustus 2022

Apps om een taal te leren

Met deze populaire apps kan je een vreemde taal leren. Ze kunnen een handig hulpmiddel zijn voor wie op reis vertrekt naar het buitenland. Je kan de apps gratis uitproberen en als je ze goed vindt een abonnement nemen.

Juli 2022

5 keer kunst ontdekken in eigen land

Met deze 5 apps leer je je eigen land weer een beetje beter kennen van de kunstzinnige kant. Op een interactieve manier door een Vlaamse stad met een rijk verleden, je museumbezoek verrijken of street art ontdekken? Laat je leiden door deze 5 apps. Enkele zijn ook geschikt voor kinderen.

Juni 2022

Apps die je smartphone en pc dichter bijeen brengen

Met deze 3 apps kan je je smartphone en computer beter laten samenwerken. Je kan foto’s, video’s en bestanden overzetten van het ene toestel naar het andere, of beide apparaten van op afstand bedienen.

Mei 2022

7 keer positiever denken!

Lieve Coffyn, educatief medewerker bij CM, tipt enkele apps en websites die je kleine stapjes laten zetten richting geluk en positiviteit.

April 2022

Low Impact Man tipt apps

Naar aanleiding van Earth Day op 22 april vroegen we Low Impact Man Steven Vromman om zijn favoriete apps rond klimaatbewust leven.

Maart 2022

Apps voor hobby-tuinieren

Maart is de tuinmaand bij uitstek. Deze 4 handige apps zullen de hobby-tuinier zeker weten te bekoren!

Februari 2022

Apps en privacy

Op 28 januari is het de Europese Data Protection Day. Daarom geven we je deze maand tips om je privacy te beschermen bij het gebruik van apps.

Januari 2022

We vroegen Stadsdichter Edward Hoornaert naar zijn favoriete poëzie-apps. Wat wil hij in de kijker zetten? Welke apps moeten we als liefhebber van de letteren dringend ontdekken?

Ontdek ze hier

December 2021

4 handige tools bij cadeaustress

Op zoek naar cadeautips voor je familie en vrienden? In deze 'Apps in de kijker' delen we enkele handige tools met inspiratielijstjes, inpakideëen, lokale handelaars en horeca, en tot slot een app waarmee je op je hoede kunt zijn voor mooie deals van oplichters.

Oktober 2021

LifeCity

Voor wie werkt met (kwetsbare) kinderen tussen 6 en 12 jaar is er nu de digitale gesprekstool LifeCity. De app helpt om samen met het kind te werken aan een positief leef- en leerklimaat.

September 2021

Planning apps

Een goede planning-app brengt rust in je hoofd, helpt je productiever te zijn in je leven en je werk, en laat je beter samenwerken met je collega's. Wij stellen er 4 aan je voor.

Augustus 2021

Snapseed

Met Snapseed heb je een degelijke fotobewerkingsapp in handen die door Google is ontwikkeld. Met de tool kan je je foto’s nog aantrekkelijker maken.

Juli 2021

CovidSafeBE

Ga je op reis binnen de Europese Unie? Dan kan je met de app CovidSafeBE aan grenscontroles bewijzen dat je coronavrij bent. Wij zochten uit of je de app nodig hebt.

Juni 2021

ObsIdentify

Ontdek je tijdens een wandeling wilde planten of dieren, maar weet je niet om welke soort het gaat? Neem er een foto van, en de app 'ObsIdentify' van Natuurpunt vertelt je wat het is.

Mei 2021

Onlinehulp-apps

Waar vind je betrouwbare apps en websites rond welzijn of geestelijke gezondheid? Eén adres: onlinehulp-apps.be. Voor jou geselecteerd door een team experten.

April 2021

Wachtwoordmanagers

Ben je het beu tientallen wachtwoorden te moeten onthouden? Dan is een wachtwoordmanager iets voor jou. ARhus testte er 3 voor je uit.

Maart 2021

Tuinvogelgids

Met Tuinvogelgids leer je tijdens je wandelingen in de natuur veel voorkomende vogels herkennen. De vogels kan je opzoeken volgens familie of volgens andere kenmerken zoals grootte of biotoop. De app is ideaal voor de beginnende vogelspotter omdat hij enkel de vogels opneemt die in België en Nederland waargenomen kunnen worden (iets meer dan 80 soorten).

Februari 2021

Too Good To Go

Met de app Too Good To Go kan je heerlijke voedseloverschotten van bakkers, traiteurs en winkels aan een voordelig prijsje aankopen. Goed voor je portemonnee én voor een duurzamere maatschappij.

Januari 2021

Gezondheidsapps

4 studenten uit de richting 'Sport en beweging' van Howest vertellen je wat volgens hen de beste apps zijn voor een gezonde levensstijl. Een duwtje in de rug voor een fit en gezond 2021!

December 2020

myShopi

Met de app myShopi heb je altijd een digitale shop-assistent bij je. Je kan al je klantenkaarten digitaal bewaren, boodschappenlijstjes aanmaken, folders van je favoriete winkel raadplegen… Door handig gebruik te maken van promoties, cashback-systeem en bonnen, kan je veel geld besparen. Extra mooi meegenomen nu in tijden van technische werkloosheid maar ook Sinterklaas en de kerst- en eindejaarsdagen die eraan komen!

November 2020

Coronalert

ARhus selecteerde deze maand de app Coronalert. Deze gratis app helpt de verspreiding van corona te vertragen.

Oktober 2020

2houses

Met de app 2houses kunnen gescheiden ouders gemakkelijker afspraken maken rond de opvoeding van hun kinderen. Je kan samen een kalender en de uitgaven beheren, een dagboek en foto’s bijhouden, een to-do-lijst opstellen, belangrijke informatie delen en een boodschappenlijstje aanmaken.

September 2020

Vlaanderen Fietsland

Met de app Vlaanderen Fietsland neem je alle Vlaamse fietsknooppunten mee op zak. Je kan met je smartphone routes plannen of downloaden van de routeplanner op de website van Vlaanderen Fietsland.

Augustus 2020

Wanda

Een onmisbare app voor de reiziger in coronatijden: Wanda. De app toont je de gezondheidsrisico's en maatregelen van elk land dat je wil bezoeken. Niet alleen over corona, maar ook eventuele andere virussen.

Juli 2020

ViewRanger

ViewRanger biedt gratis, kwaliteitsvolle wandelroutes aan die je kan downloaden en offline gebruiken. Er is ook een computertoepassing met online instructievideo’s en een platform waar alle gebruikers content of info kunnen delen. Op de computer kan je ook gemakkelijk zelf routes uitstippelen.

Juni 2020

Pl@ntNet plantenidentificatie

Met Pl@ntNet kan je planten identificeren aan de hand van een groot fotoarchief dat gedeeld wordt door de gebruikers van de app. De applicatie speurt naar gelijkenissen tussen jouw beeld van de plant en de afbeeldingen die in de databank zijn opgenomen.

Mei 2020

VGZ Mindfulness coach

De VGZ Mindfulness coach app biedt jou meer dan 50 Nederlands ingesproken meditatieoefeningen die volledig gratis zijn. Mindfulness kan je helpen om minder stress te ervaren en meer te leven in het nu.

April 2020

Zoom, de digitale vergader-app

In deze coronatijden stellen we graag een app in de kijker die ons helpt te connecteren met de rest van de wereld. In ARhus werkt iedereen momenteel van thuis uit en daarbij gebruikt elke medewerker Zoom.

Lees meer

Maart 2020

Evernote

Met deze app kan je notities nemen met je tablet, smartphone of lap- of desktopcomputer. De notities worden gesynchroniseerd over je verschillende toestellen.

Lees meer

Februari 2020

Microsoft To Do

Met Microsoft To Do kan je je dag gemakkelijk en eenvoudig plannen. Het maakt van de app een handig hulpmiddel voor je werk, schooltaken of vrije tijd.

Lees meer

Januari 2020

Flightradar24

Flightradar24 geeft je heel wat informatie over de vlucht die jij of iemand van de familie of vriendenkring heeft geboekt. Je kan, onder meer, de vlieguren bekijken, controleren of er vertraging is en kijken welk weer het is bij de landing.

Lees meer

December 2019

Office Lens

Met Microsoft Office Lens kan je heel gemakkelijk documenten inscannen met de camera van je smartphone of tablet. Dit kan een blad papier zijn, een ticketje, een visitekaartje, een notitiebord of een foto. De afbeelding die je toestel maakt, wordt automatisch rechtgetrokken en scherper gemaakt. Zo kan je een digitale kopie van belangrijke notities of ontvangstbewijzen bewaren op je tablet of smartphone en geraken ze niet verloren.

Lees meer

November 2019

Moovit

Moovit stelt je de gemakkelijkste en snelste manier voor om met het openbaar vervoer van één punt naar het ander te reizen. De app houdt de dienstregeling van bus, trein, tram, metro en ferry bij voor heel wat steden in binnen- en buitenland. Uurroosters van de NMBS, De Lijn, TEC en STIB zijn reeds opgenomen in de app. 

Lees meer

Oktober 2019

Eerste hulp - Rode kruis

Met deze app van het Rode Kruis Vlaanderen krijg je begeleiding als je eerste hulp moet verlenen. Je kan ook eerste hulp aanleren en je kennis testen. Op de kaart zie je waar er AED’s in de buurt te vinden zijn.

Lees meer

September 2019

Educreations

Voor de maand september testten we een app voor leerkrachten. Benieuwd naar meer apps voor het onderwijs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrieven onderwijs.
Naast leerkrachten kan iedereen deze app gebruiken om kennis te delen!

Lees meer

Augustus 2019

Hebban & Goodreads

Tijdens je vakantie heb je eindelijk weer tijd om te lezen. Als je niet meteen weet welk boek je wil lezen, krijg je heel wat leestips in Hebban en Goodreads.

Lees meer

Juli 2019

Momondo Places : Travel guide & map

Voor verschillende populaire steden heeft Momondo een gratis app uitgebracht met veel tips van locals. Zo ontdek je behalve de beroemde bezienswaardigheden ook leuke winkels en markten, hotels en gezellige cafeetjes en restaurants. Alle locaties worden gegroepeerd volgens interesse en wens. De volledige app met tips en kaart kan je offline gebruiken.

Lees meer.

Juni 2019

Big Bang AR

In Big Bang AR legt de Britse actrice Tilda Swinton met ondersteuning van de wetenschappers van CERN de Big Bang en het ontstaan van het universum en ons zonnestelsel uit. Tijdens de film krijg je prachtige beelden te zien die je in 360° kan bekijken en waarbij je uitgenodigd wordt tot interactie.
Lees meer

Mei 2019

Prizmo Go

Prizmo Go biedt ondersteuning aan mensen die moeite hebben met lezen door dyslexie of een visuele beperking. De app kan namelijk een tekst voorlezen als je er met je smartphone of tablet een foto van neemt. Bij het scannen van de tekst krijg je gesproken instructies. De app geeft vervolgens de tekst weer op het scherm. Terwijl de zinnen worden voorgelezen, lichten de woorden op en kan je terug- of vooruitspoelen en pauzeren.
Lees meer

April 2019

Quik: GoPro Video Bewerker

Met Quik maak je op een heel eenvoudige manier leuke video’s van je favoriete foto’s en filmpjes. De app zorgt hierbij voor mooie overgangen en effecten en laat alles synchroon lopen op de maat van een muzieknummer.
Lees meer.

Maart 2019

David Bowie Is

De app laat met augmented reality David Bowie helemaal terug tot leven komen. Kijk naar beelden van zijn concerten, beluister zijn songs en ontmoet de artiest via handgeschreven songteksten, dagboekfragmenten, tekeningen en nog veel meer.
Lees meer.

Februari 2019

Unsplash

Voor presentaties, papers of blog posts,heb je vaak foto’s nodig. Soms vind je mooie beelden op internet, maar kan je ze niet gebruiken omdat er een watermerk op staat. De app Unsplash lost dit probleem op en stelt meer dan 450 000 geslaagde én rechtenvrije foto’s in hoge resolutie ter beschikking.
Lees meer

Lijstjes met toppers