27-09-2020

VACATURE Coördinator publieksdiensten M/V/X

Blink je uit in klantgerichtheid en coördineren? Kan jij een team enthousiasmeren en motiveren? Heb je affiniteit met of interesse in de brede Roeselaarse regio en onze sector? Zit innoveren en verbinden in je DNA? Dan ben jij misschien de nieuwe collega die wij zoeken!Lees meer

Apps voor volwassenen

Elke maand proberen we een interessante app uit en vertellen in een kort rapportje wat wij ervan vonden.

Kinderapps verzamelen we hier.

September 2020

Vlaanderen Fietsland

Met de app Vlaanderen Fietsland neem je alle Vlaamse fietsknooppunten mee op zak. Je kan met je smartphone routes plannen of downloaden van de routeplanner op de website van Vlaanderen Fietsland.

Augustus 2020

Wanda

Een onmisbare app voor de reiziger in coronatijden: Wanda. De app toont je de gezondheidsrisico's en maatregelen van elk land dat je wil bezoeken. Niet alleen over corona, maar ook eventuele andere virussen.

Juli 2020

ViewRanger

ViewRanger biedt gratis, kwaliteitsvolle wandelroutes aan die je kan downloaden en offline gebruiken. Er is ook een computertoepassing met online instructievideo’s en een platform waar alle gebruikers content of info kunnen delen. Op de computer kan je ook gemakkelijk zelf routes uitstippelen.

Juni 2020

Pl@ntNet plantenidentificatie

Met Pl@ntNet kan je planten identificeren aan de hand van een groot fotoarchief dat gedeeld wordt door de gebruikers van de app. De applicatie speurt naar gelijkenissen tussen jouw beeld van de plant en de afbeeldingen die in de databank zijn opgenomen.

Mei 2020

VGZ Mindfulness coach

De VGZ Mindfulness coach app biedt jou meer dan 50 Nederlands ingesproken meditatieoefeningen die volledig gratis zijn. Mindfulness kan je helpen om minder stress te ervaren en meer te leven in het nu.

April 2020

Zoom, de digitale vergader-app

In deze coronatijden stellen we graag een app in de kijker die ons helpt te connecteren met de rest van de wereld. In ARhus werkt iedereen momenteel van thuis uit en daarbij gebruikt elke medewerker Zoom.

Lees meer

Maart 2020

Evernote

Met deze app kan je notities nemen met je tablet, smartphone of lap- of desktopcomputer. De notities worden gesynchroniseerd over je verschillende toestellen.

Lees meer

Februari 2020

Microsoft To Do

Met Microsoft To Do kan je je dag gemakkelijk en eenvoudig plannen. Het maakt van de app een handig hulpmiddel voor je werk, schooltaken of vrije tijd.

Lees meer

Januari 2020

Flightradar24

Flightradar24 geeft je heel wat informatie over de vlucht die jij of iemand van de familie of vriendenkring heeft geboekt. Je kan, onder meer, de vlieguren bekijken, controleren of er vertraging is en kijken welk weer het is bij de landing.

Lees meer

December 2019

Office Lens

Met Microsoft Office Lens kan je heel gemakkelijk documenten inscannen met de camera van je smartphone of tablet. Dit kan een blad papier zijn, een ticketje, een visitekaartje, een notitiebord of een foto. De afbeelding die je toestel maakt, wordt automatisch rechtgetrokken en scherper gemaakt. Zo kan je een digitale kopie van belangrijke notities of ontvangstbewijzen bewaren op je tablet of smartphone en geraken ze niet verloren.

Lees meer

November 2019

Moovit

Moovit stelt je de gemakkelijkste en snelste manier voor om met het openbaar vervoer van één punt naar het ander te reizen. De app houdt de dienstregeling van bus, trein, tram, metro en ferry bij voor heel wat steden in binnen- en buitenland. Uurroosters van de NMBS, De Lijn, TEC en STIB zijn reeds opgenomen in de app. 

Lees meer

Oktober 2019

Eerste hulp - Rode kruis

Met deze app van het Rode Kruis Vlaanderen krijg je begeleiding als je eerste hulp moet verlenen. Je kan ook eerste hulp aanleren en je kennis testen. Op de kaart zie je waar er AED’s in de buurt te vinden zijn.

Lees meer

September 2019

Educreations

Voor de maand september testten we een app voor leerkrachten. Benieuwd naar meer apps voor het onderwijs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrieven onderwijs.
Naast leerkrachten kan iedereen deze app gebruiken om kennis te delen!

Lees meer

Augustus 2019

Hebban & Goodreads

Tijdens je vakantie heb je eindelijk weer tijd om te lezen. Als je niet meteen weet welk boek je wil lezen, krijg je heel wat leestips in Hebban en Goodreads.

Lees meer

Juli 2019

Momondo Places : Travel guide & map

Voor verschillende populaire steden heeft Momondo een gratis app uitgebracht met veel tips van locals. Zo ontdek je behalve de beroemde bezienswaardigheden ook leuke winkels en markten, hotels en gezellige cafeetjes en restaurants. Alle locaties worden gegroepeerd volgens interesse en wens. De volledige app met tips en kaart kan je offline gebruiken.

Lees meer.

Juni 2019

Big Bang AR

In Big Bang AR legt de Britse actrice Tilda Swinton met ondersteuning van de wetenschappers van CERN de Big Bang en het ontstaan van het universum en ons zonnestelsel uit. Tijdens de film krijg je prachtige beelden te zien die je in 360° kan bekijken en waarbij je uitgenodigd wordt tot interactie.
Lees meer

Mei 2019

Prizmo Go

Prizmo Go biedt ondersteuning aan mensen die moeite hebben met lezen door dyslexie of een visuele beperking. De app kan namelijk een tekst voorlezen als je er met je smartphone of tablet een foto van neemt. Bij het scannen van de tekst krijg je gesproken instructies. De app geeft vervolgens de tekst weer op het scherm. Terwijl de zinnen worden voorgelezen, lichten de woorden op en kan je terug- of vooruitspoelen en pauzeren.
Lees meer

April 2019

Quik: GoPro Video Bewerker

Met Quik maak je op een heel eenvoudige manier leuke video’s van je favoriete foto’s en filmpjes. De app zorgt hierbij voor mooie overgangen en effecten en laat alles synchroon lopen op de maat van een muzieknummer.
Lees meer.

Maart 2019

David Bowie Is

De app laat met augmented reality David Bowie helemaal terug tot leven komen. Kijk naar beelden van zijn concerten, beluister zijn songs en ontmoet de artiest via handgeschreven songteksten, dagboekfragmenten, tekeningen en nog veel meer.
Lees meer.

Februari 2019

Unsplash

Voor presentaties, papers of blog posts,heb je vaak foto’s nodig. Soms vind je mooie beelden op internet, maar kan je ze niet gebruiken omdat er een watermerk op staat. De app Unsplash lost dit probleem op en stelt meer dan 450 000 geslaagde én rechtenvrije foto’s in hoge resolutie ter beschikking.
Lees meer

Lijstjes met toppers