03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 5 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

App in de kijker: Unsplash

Voor presentaties, papers of blog posts heb je vaak foto’s nodig. Soms vind je mooie beelden op internet, maar kan je ze niet gebruiken omdat er een watermerk op staat. De app Unsplash lost dit probleem op en stelt meer dan 450 000 geslaagde én rechtenvrije foto’s in hoge resolutie ter beschikking.

De foto’s worden thematisch ontsloten. Zo kan je zoeken op beeldmateriaal van dieren, seizoenen, landschappen, kinderen, mannen en vrouwen, kunst, eten en nog veel meer.

In de zoekbalk kan je ook je onderwerp intypen. Om veel resultaten te hebben, typ je best Engelse zoektermen in.  

Kies je thema en swipe vervolgens door een groot aanbod foto’s met dit onderwerp. Bij “marine” zie je, bijvoorbeeld, beelden van boten, koralen, zeevogels, vissen en ander zeeleven. 

Selecteer je favoriete foto en bewaar hem op je tablet of smartphone via het pijltje rechtsonderaan. Met de toets rechtsbovenaan kan je hem ook gemakkelijk naar een e-mailadres versturen of opladen in apps zoals Keynote, Pages en Notes.

Voor iOS – Gratis – Engelstalig – unsplash.com/apps/ios

 

Voor Android raden we de app 'Pexels' aan.

 

 

 Terug naar 'Apps in de kijker'