03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 5 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Apps in de kijker: apps over en voor huisdieren

Voor december hebben we een aantal apps opgelijst voor wie een huisdier heeft. Ze bieden hulp als je op reis wil vertrekken of bij een ongeval. Er zijn ook heel wat grappige spelletjes over ons favoriete huisdier te vinden, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Als je je kind geen hond of kat cadeau wil doen, kan je altijd een virtueel diertje geven om voor te zorgen!

EHBO voor kat en hond   (gratis)  

Je vindt in deze applicatie ruim 100 onderwerpen met een omschrijving van diverse noodsituaties waarin je hulp moet bieden aan je kat of hond. Je leest meteen hoe je moet handelen en vindt snel de noodnummers terug om professionele hulp in te roepen. In de app kan je ook de medische gegevens van je huisdier bijhouden.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://www.royalcanin.nl/royal-canin-ehbo-app-voor-jouw-kat-of-hond

Pawshake  (gratis)  

Laat je hond of kat logeren bij een gastgezin, zoek iemand die je hond kan uitlaten of vind een oppas aan huis. Pawshake brengt je in contact met betrouwbare en verzekerde oppassers. Je kan hun profiel en beoordeling bekijken en krijgt zo een zicht op hun ervaring en kwalificaties. Voer een vrijblijvend kennismakingsgesprek en reserveer of betaal via je smartphone. Tijdens de geboekte periode kan je foto’s van je huisdier laten doorsturen. Op de Wall of Paws kan je leuke foto’s van je hond of kat uploaden of foto’s van andere leden bekijken.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – https://nl.pawshake.be/

BringFido  (gratis) 

Deze app kan handig zijn voor als je op reis vertrekt en wil weten bij welke hotels, restaurants en bezienswaardigheden je hond welkom is. Je kan hotels zoeken die in de buurt liggen en ze rangschikken volgens populariteit, tevredenheid en prijsklasse. Met de app vind je ook snel terug waar er hondentrimmers, dierenartsen en oppassers te vinden zijn. Deel je foto’s met de andere gebruikers van de app.

Voor iOS en Android – Engelstalig – https://www.bringfido.com/

Paint for cats  (2,29 euro) 

Dit is een app voor speelse katten. Je kat kan jagen op een virtuele muis en tegelijkertijd een mooi schilderij maken. Je huisdier kan zo naar hartenlust spelen als je je tablet durft af te staan!

Voor iOS – Engelstalig - https://www.ipadgameforcats.com/

My Talking Pet  (4,49 euro)  

Neem een foto van je huisdier met je tablet of smartphone. Als je de foto via deze app opent en vervolgens in de microfoon spreekt, zal je een filmpje krijgen waarin je je huisdier hoort spreken. Je kan het stemgeluid aanpassen en ook illustraties of tekst toevoegen. De video kan je dan delen via Facebook of opsturen als wenskaartje. Via iMessage kan je je huisdier berichten laten sturen en met een widget kan het zelfs het weerbericht, de nieuwsitems en je afspraken voorlezen.

Voor iOS en Android – Engelstalig - http://wobamedia.info/

KINDERAPPS

Fiete Cats  (gratis)   

Met Fiete Cats kan je je kinderen een virtueel katje geven waarvoor ze kunnen zorgen. Met augmented reality lijkt het net een levende kat. Kinderen leren de poes op tijd voeren en in het mandje leggen als hij moe is. Ze kunnen met hem spelen en hem aaien. Als zijn vacht vies geworden is, mogen ze hem wassen. Je kan filmpjes en foto’s van het katje maken en deze dan delen. De app bevat geen reclames en in-app-aankopen. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS – Nederlandstalig - http://ahoiii.com/

Little Kitten Adventures  (3,49 euro)  

Het katje in de app wordt uitgenodigd op een verkleedfeestje. Kinderen moeten hem klaarmaken voor het feestje door een leuk kostuum te zoeken en alle nodige spulletjes in zijn rugzak te stoppen. In de app leren ze goed voor hem zorgen. Maak hem proper, geef hem eten en water en help hem zijn weg te vinden in het doolhof. Stop ook alle snoepjes terug in de doos die hij omstootte. Kleuters kunnen verder ook nog puzzelen, memory spelen en foto’s nemen van het katje.  (vanaf 5 jaar)

Voor iOS – Nederlandstalig - https://www.foxandsheep.com/little-kitten-adventures/

Dr. Panda Town : Pet World (gratis liteversie; volledige app voor 4,49 euro)  

In het attractiepark Pet World kan je heel wat plezier beleven op het reuzenrad, het piratenschip, een op hol geslagen trein of in het betoverde kasteel. Als je dierenvriendjes misselijk worden, kan je met hen de dierenarts bezoeken of hen laten rusten in het dierenhotel. Kies uit meer dan dertig dieren en uit verschillende locaties en outfits waarin je de figuurtjes kan verkleden. Spreek ook toverspreuken uit of help bij het uitbroeden van drakeneieren. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://drpanda.com/games/dr-panda-town-pet-world

Toca Life: Pets   (4,49 euro)   

Met meer dan 120 dieren vind je in deze app zeker je favoriete huisdier! In het park kan je gaan zwemmen in de rivier, een verborgen grot verkennen of picknicken op het gras. In het dierenhotel kunnen de beestjes ontspannen terwijl hun baasjes op reis zijn. Bij de dierenarts kan je zieke dieren verzorgen en in de winkel koop je voeding, speeltjes of andere spullen. Op het einde van de dag kan je met je huisdier in een bungalow overnachten. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS en Android - Engelstalig - https://tocaboca.com/app/toca-life-pets/

My Pets: Cat & Dog for Kids (2,29 euro per set van dieren) 

In deze app leer je heel wat over verschillende katten- en hondenrassen, hamsters en konijnen.  Zoek het juiste dier, win een camera en maak hiermee foto’s. Vind het dier terug in de nacht met behulp van een zaklamp. Je kan van je foto’s leuke puzzels van 4 tot 42 stukken maken. Speel ook nog de PhotoQuiz en zoek tot slot de cameraman om filmpjes over de dieren te bekijken. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden naargelang de leeftijd. (van 2 tot 8 jaar)

Voor iOS en Android – Engelstalig - http://www.find-them-all.com/my-pets