03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 5 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Apps voor klussers

Deze maand stellen we enkele apps voor die je instructies en tips geven bij het klussen. In het overzicht vind je applicaties die je vooruit helpen bij kleine werkjes zoals het afwassen van ruiten of schilderen. Andere toepassingen bieden ook ondersteuning bij grote projecten waarbij je je huis helemaal anders wil inrichten. Ze nemen bijvoorbeeld afmetingen op of maken een plattegrond voor jou. We selecteerden ook opnieuw enkele apps voor kinderen die een leuk en verantwoord tijdverdrijf bieden.  

Klussen voor beginners   (gratis)  

Skil ontwikkelde een app met heel wat tips voor klussen in en rond je huis. Neem een kijkje in de meer dan 60 verschillende stappenplannen. Zo krijg je onder meer uitleg bij het boren in wandtegels, behangen, het leggen van een laminaatvloer en het opschuren van meubels. Met de app ben je ook zeker dat je het juiste gereedschap gebruikt.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - www.skil.be/nl/klussen-voor-beginners-app.html

Gamma   (gratis)       

In de app van Gamma kan je niet alleen zoeken in het assortiment en online winkelen, maar vind je ook verschillende calculators om de verhoudingen voor baksteen en mortel, betonplaat, chape, stabilisé en ytong te berekenen. Er worden ook heel wat tips en advies gegeven voor allerlei klusjes in huis of in de tuin. Verder kan je je nog inschrijven voor workshops en inspiratie opdoen met de klusideeën.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - www.gamma.be/nl/klanteninformatie/gammapluskaart/gamma-app-voordelen

The Family Handyman DIY Tip Genius  (gratis)  

De uitgevers van The Family Handyman Magazine gaven ook deze app vorm. Lees de ideeën en tips voor allerlei klussen zoals, bijvoorbeeld, timmer- en verfwerk, het afwassen van ruiten of behandelen van insectenplagen. Zo kan je geld en tijd sparen! 

Voor iOS en Android – Engelstalig – www.familyhandyman.com/diy-tip-genius

Levis Visualizer    (gratis)  

Een nieuwe kleur kiezen voor je muren wordt gemakkelijker met de Levis Visualiser. Zo kan je ideeën uitproberen om het perfecte kleurenpalet te vinden. Neem een foto van de ruimtes die je wil verven en selecteer je favoriete kleuren in de app. Door de vlakken in de foto aan te tikken, verander je de kleur en krijg je een idee hoe de ruimte eruit zou zien na de verfbeurt. Deel je ontwerpen met vrienden om feedback te krijgen. Kies kleuren uit je omgeving en ontdek het complete assortiment van Levis. Je kunt ook verfstalen bestellen via de app.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - www.levis.info/nl/decoratietips-en-advies/levis-visualizer-app

Magicplan  (gratis, bepaalde diensten zijn betalend) 

Met deze prijswinnende app kan je professionele plattegronden maken door foto’s te nemen. Magicplan laat je werkschattingen maken, ruimtes in 3D bekijken, klusprojecten plannen en je huis inrichten. Zo zie je gemakkelijk hoeveel vierkante meter tegels je nodig hebt of hoe je je meubels kunt opstellen. De gemaakte plattegronden kan je gemakkelijk bewerken: voeg objecten, foto’s, aantekeningen en productprijslijsten toe door op het scherm te tikken. Plattegronden kan je aankopen in verschillende formaten, bewaren in de cloud of delen met andere gebruikers.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - www.magic-plan.com

Floorplanner  (basisversie gratis)   

Deze app is een goede aanvulling op Magicplan. Met Floorplanner kan je namelijk van de plattegrond van Magicplan 3D-beelden maken. Zo kan je jouw huis heel snel tekenen. Met de afbeeldingen uit de app kan je het ook inrichten. De 2D- en 3D-beelden kan je gemakkelijk exporteren en delen.  Voor 5 projecten en 20 3D-beelden betaal je 9,95 euro per jaar. In de gratis versie kan je maar 1 plattegrond maken en zijn 3D-beelden niet mogelijk.

Voor iOS en Android - Nederlandstalig - nl.floorplanner.com

RoomScan  (gratis)  

Met RoomScan kan je de afmetingen van een kamer opmeten met je smartphone of tablet. Scan de ruimte met de camera, raak de muren met je toestel en de app zet de afmetingen in een plan. Je kan ook tuinen en grond meten. De plannen kan je gratis maken, opslaan, exporteren en afdrukken. Voor PDF- en CAD-formaten moet je iets betalen (6,99 euro voor 50 exemplaren).

Voor iOS – Engelstalig - locometric.com

MijnTuin  (gratis)  

Voor klussen in de tuin is deze app een handig hulpmiddel. Je vindt er advies voor het verzorgen van jouw planten. Zo lees je hoe je ze stekt, in welke periode je ze moet snoeien en wanneer ze bloeien. Je kan hierbij grasduinen tussen populaire plantensoorten. Met de tuinkalender zie je wat je allemaal kunt doen de komende weken. Er is ook een forum waar je raad kan vragen aan andere tuiniers.

Voor iOS, Android en Windows - Nederlandstalig - www.mijntuin.org/page/mobile

Twizzi.be  (gratis)  

Als je een werkje bij je thuis niet zelf wil uitvoeren, kan je met Twizzi op zoek gaan naar een professionele klusjesman. Als je je opdracht in de app plaatst, krijg je snel reacties van vakmannen die door Twizzi werden gecontroleerd. Je kiest zelf of je akkoord gaat met de offerte of niet. Achteraf kan je de vakman ook een beoordeling geven.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - www.twizzi.be/nl

KINDERAPPS

Buurman en Buurman A je to  (gratis)  

Van dit populaire tv-programma in Nederland werd ook een app ontwikkeld vol grappige situaties. Kies in de speelkamer van Buurman en Buurman één van de spelletjes. Help hen bijvoorbeeld om met hun vliegende badkuip naar de badkamer te vliegen. Pas hierbij op voor de op hol geslagen ventilators en broodroosters. In een ander spel kan je mee dozen opruimen en een zo hoog mogelijke toren maken. In de app kan je ook afleveringen van de televisiereeks bekijken. Je kan nog extra spelletjes aankopen voor 1,09 euro.  (vanaf 3 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - www.buurmanenbuurman.tv/910-2/

Kleine boerderij : dieren, tractoren, avontuur (basisapp gratis) 

Ontdek het leven op de boerderij met vier situaties waarin heel wat te ontdekken valt. Help de boer bijvoorbeeld om bieten te planten, voer de ezels, maai het gras of rij met de pony. Maar er is nog meer te beleven! Je krijgt toegang tot de volledige inhoud van de app voor 4,49 euro.  (vanaf 2 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - www.wonderkind.de/en/app/tinyfarm

Bezig Beertje op de bouwplaats  (3,49 euro)  

Help Bezig Beertje en zijn vrienden bij het bouwen van een huis! Graaf een gat met de graafmachine, bestuur de kiepwagen, maak een grote zandhoop en zet een stapel stenen neer met de heftruc. Met de interactieve opdrachtjes kunnen peuters zelf deelnemen in het verhaal. (vanaf 2 jaar)

Voor iOS – Nederlandstalig - www.gottmer.nl/kinderboeken/apps/bezig-beertje-op-de-bouwplaats.html

Monster moves   (3,49 euro)  

Met deze app kan je monsters samen laten dansen. Zet hiervoor danspassen in verschillende volgordes achter elkaar. De vreemde wezens zullen koprollen doen of dansen als een Egyptische farao! De monstertjes kunnen ook swingen op een zelfgekozen locatie. Wees creatief met verschillende ritmes en maak zo je eigen muziekjes! (vanaf 3 jaar)

Voor iOS – Engelstalig - www.ideotoylab.com/monstermoves

Kapitein rekenen  (1,99 euro)  

Stap aan boord van een piratenschip en overmeester schepen door rekensommen op te lossen. Je ziet vijf bommen liggen met een cijfer op. Kies het juiste antwoord en stop de bom in het kanon. Enkel met juiste uitkomsten zal je een schip kunnen opblazen. Een overwinning levert moeilijkere sommen op. In het piratenlogboek kan je de tafels bekijken. Al spelend oefen je getallen optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. (vanaf 6 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig

 

Meer goede apps vind je op www.arhus.be/apps-in-de-kijker.