03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 5 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

ARhus test apps: Office Lens

Elke maand proberen we een interessante app uit en vertellen in een kort rapportje wat wij ervan vonden.

Wat kan je met de app doen?

Met Microsoft Office Lens kan je heel gemakkelijk documenten inscannen met de camera van je smartphone of tablet. Dit kan een blad papier zijn, een ticketje, een visitekaartje, een notitiebord of een foto. De afbeelding die je toestel maakt, wordt automatisch rechtgetrokken en scherper gemaakt. Zo kan je een digitale kopie van belangrijke notities of ontvangstbewijzen bewaren op je tablet of smartphone en geraken ze niet verloren.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie:

       

Pluspunten

  • de afbeelding die je tablet of smartphone van het document maakt, kan je nog zelf bijsnijden
  • je kan de gemaakte afbeeldingen via e-mail versturen of ze op je toestel bewaren als pdf, notitie of foto
  • je kan ze ook opslaan en openen in OneNote, OneDrive, Word of Powerpoint
  • in documentmodus kan je tekst typen op de scan of er iets met de hand bij tekenen
  • in visitekaartjemodus kan je iemands contactgegevens opslaan in je adresboek en OneNote (enkel bij een scherpe afbeelding wordt de tekst goed herkend)

Minpunten

  • Je kan geen tekst markeren in het gescande document, want de stift maakt de tekst onleesbaar. Dit kan wel als je de scan in OneNote opslaat en bewerkt, maar dus niet rechtstreeks. Je hebt ook andere programma’s nodig om in te zoomen in de gemaakte foto of iets eruit te knippen.
  • Bij het kopiëren en openen in andere programma’s wordt Nederlandse tekst minder goed herkend dan Engels

Onze conclusie

Dit is een heel praktische, gratis app waarmee je snel een afbeelding kan maken van afgedrukte of geschreven documenten, whiteboards, schermen of foto’s. De app maakt het beeld scherper en trekt de gemaakte foto recht. Zo krijg je een mooie digitale kopie van het document die je op je smartphone of tablet kan bewaren. Je kan de afbeelding ook opslaan, delen en bewerken met andere programma’s van Microsoft.

Voor iOS, Android en Windows – Nederlandstalig – https://www.onenote.com/apps

 

Meer apps in de kijker vind je hier.