15-08-2021

VACATURE: Teamleider programmering & evenementen M/V/X

We zijn op zoek naar een ARgonaut (zo noemen we onszelf) om ons team te versterken: een gedreven en maatschappelijk betrokken teamleider programmering & evenementen. Ben jij een enthousiasmerende teamcoach, een verbindend netwerker en een geboren organisator? Solliciteer voor 15 augustus!Lees meer

ARhus test apps: VGZ Mindfulness coach

01/05/2020

Elke maand proberen we een interessante app uit en vertellen in een kort rapportje wat wij ervan vonden.

Wat kan je met de app doen?

De VGZ Mindfulness coach app biedt jou meer dan 50 Nederlands ingesproken meditatieoefeningen die volledig gratis zijn.  Als je het ingestelde programma volgt, krijg je gedurende 5 weken wekelijks 5 oefeningen toegestuurd. Mindfulness kan je helpen om minder stress te ervaren en meer te leven in het nu.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie:

               

Pluspunten

 • De app heeft een mooie en duidelijke lay-out

 • In een introducerend geluidsfragment hoor je hoe je de app kan gebruiken

 • Je vindt er meer info over mindfulness

 • In tegenstelling tot veel apps om te mediteren hoef je hier niet te betalen voor een maandelijks of jaarlijks abonnement

 • Er zijn oefeningen voor beginners en gevorderden, lange en korte

 • Alles is in het Nederlands ingesproken

 • Je kan kiezen voor een begeleidende mannen- of vrouwenstem

 • Je vindt gepaste oefeningen door te filteren op het aantal minuten dat je wenst te mediteren en op het doel dat je ermee wil bereiken

 • Door het programma in te stellen, krijg je een melding als het tijd is voor de oefening. Het tijdstip kan je verplaatsen als het niet goed uitkomt.

 • Je kan je favoriete oefeningen in een mapje plaatsen

Minpunten

 • Het programma dat je met de app doorloopt is beperkt in tijd en duurt 5 weken.

 • Het kan gebeuren dat de app na een update niet meer opstart. In dat geval moet je de app opnieuw installeren.

Onze conclusie

Deze meditatieapp geeft je een gratis introductie tot mindfulness. Met ruim 50 oefeningen leer je dagelijks een moment van rust in te bouwen in je leven. Zo leer je meer ontspannen te zijn, krijg je meer energie en slaap je beter. De oefeningen zijn niet veeleisend en hoeven niet lang te duren. Het programma werd in het Nederlands ingesproken en je kan kiezen voor een mannen- of vrouwenstem. 

Ook collega Ilse is enthousiast: "De app biedt een brede waaier aan meditatietechnieken aan. Als je wil, kan je een programma van 5 weken volgen waarbij je a.d.h.v. 25 oefeningen het mediteren aanleert. Ben je liever vrij? Dan kan je op verschillende manieren oefeningen uitproberen. Naast begeleidende meditaties vind je er ook opdrachten in mindfulness, visualisaties en ademtechnieken. Bovendien word je door een aangename en rustige Nederlandstalige stem begeleid. Tot slot is de app gratis! Niets houdt jou tegen om op ontdekking te gaan."

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – www.vgz.nl/mindfulness-coach-app

 

Alternatief : The Breathing App

Zoek je een héél eenvoudige app om rustmomenten in te lassen? Probeer dan eens The Breathing App. Deze app begeleidt je tussen de 1 en 30 minuten in het rustig ademhalen (op je eigen voorkeursritme).

Voor iOS en Android – Engelstalig - https://eddiestern.com/the-breathing-app/

Meer apps in de kijker vind je hier.