23-05-2021

Sluitingsdagen in mei

ARhus is gesloten op 1, 13 en 24 mei. Verder houden we de gewijzigde openingsuren van ARhus De Munt nog aan. Onze sluitingsdagen vind je steeds terug op www.arhus.be/sluitingsdagen of via de openingsuren op deze site. Voor wie materialen moet terugbrengen hebben we enkele tips. Lees meer

De favoriete gezondheidsapps van de ARhealth-studenten

Benoît, Jamie, Sander en Zadaco, 4 studenten uit de studierichting Sport en bewegen aan Howest, voeren op dit moment in ARhus een project uit rond gezonde levensstijl: ARhealth (van 'our health' en 'ARhus health'). Met beweegsessies, korte beweegtussendoortjes en workshops rond gezonde voeding of mentale weerbaarheid tonen ze het ARhus-team hoe je ook tijdens de werkdag fit kan blijven.

Heb je het goede voornemen om volgend jaar aan een gezonde levensstijl te werken? Daar kunnen de favoriete apps van de ARhealth-studenten je bij helpen. Probeer ze uit en krijg een duwtje in de rug voor een fit en gezond 2021!

Beweging

FitOn – Workouts & Fitness Plans (gratis)

Stel je gepersonaliseerde workouts en fitnessplan samen op basis van je doel: actiever worden, gewicht verliezen, op gewicht blijven, spieren opbouwen, stress verminderen of fit worden voor en na de zwangerschap. Duid in de app je interesses aan en je voorkeur in de duur en frequentie van de workouts. Streef naar jouw doel door samen te bewegen met een online coach!

Voor iOS en Android

Decathlon Coach (gratis)

Deze app, ontwikkeld door Decathlon, is ideaal voor mensen die meer beweging willen in hun leven. Decathlon Coach biedt je alle sporten aan, van krachttraining tot nordic walking. Er is een aanbod van meer dan 100 vrije sessies van sporten die je kan beoefenen naargelang jouw doelen en interesses. De app fungeert als jouw persoonlijke coach tijdens je beweegsessie. Handig: je kan dit doen waar en wanneer je maar wil.

Voor iOS en Android

Mentale gezondheid

Headspace (eerste week gratis, daarna €12/mnd of €57.99/jaar)

Deze app focust zich op mindfulness en meditatie. Dit gebeurt aan de hand van verschillende animaties en een rustgevende stem op de achtergrond. Je kan op heel wat verschillende manieren mediteren en Headspace helpt je deze aan te leren.
Heb je dus last van stress of voel je je wat gespannen, probeer dan zeker Headspace eens uit.

Voor iOS en Android

Daylio (gratis basisfunctie, premium: €2.99/mnd of €23.99/jaar)

Hoe voel jij je vandaag? Goed? Oké? Wat heb je zoal gedaan vandaag? Dat is wat de app Daylio jou zal vragen wanneer je deze opent. Het doel van deze vragen en van deze applicatie is om jou te laten nadenken over hoe jouw dag was. Op die manier kun je even reflecteren over je dagelijkse verloop, je gemoedstoestand en wat dit kan veroorzaken. Ideaal om elke dag alles op een rijtje te zetten en los te laten voor je gaat slapen.

Voor iOS en Android

Voeding

Zeker Gezond (gratis)

Als je inspiratie zoekt om gezonde maaltijden klaar te maken, is deze app echt iets voor jou. De app ‘Zeker Gezond’ is namelijk een idee van het Vlaams Instituut Gezond Leven om mensen aan te zetten tot gezond eten en gezonde maaltijden bereiden. De app bevat duizend-en-één recepten om klaar te maken voor elk tijdstip van de dag en voor elke gelegenheid! En je mag er zeker van zijn: deze recepten zijn Zeker Gezond!

Voor iOS en Android

MyFitnessPal (gratis functie, premium: €9.99/mnd of €49/jaar)

Wil je wel eens weten wat je allemaal eet op een dag? En hoe gezond dit wel is? Download MyFitnessPal. Deze app is jouw persoonlijk voedingsdagboek waarin je kan ingeven wat je allemaal hebt gegeten en gedronken, maar ook welke fysieke activiteiten je gedaan hebt. Zo tel je de calorieën die erbij komen en eraf gaan!

iOS en Android (naam: Calorieënteller)