31-07-2022

Vakantiesluiting

ARhus De Munt en Rumbeke blijven de hele zomer open, behalve op 21 juli en 15 augustus. Lees snel verder voor de vakantiesluiting van onze andere afdelingen en het ARhus Café.Lees meer

Apps in de kijker: 7 keer positiever denken!

In tijden van corona, oorlog in Oekraïne en stijgende prijzen is het soms moeilijk om het leven van de positieve kant te bekijken. Toch kan een positieve ingesteldheid jou helpen om het leven wat makkelijker te leven. Dat betekent niet dat je een flashy roze bril moet opzetten. Nee, Lieve Coffyn, educatief medewerker bij CM, tipt enkele apps en websites die je kleine stapjes laten zetten richting geluk en positiviteit.

  1. Positieve citaten: Een korte quote of leuke spreuk kan je de nodige energie geven om de dag positief aan te vatten. Deze gratis app bezorgt je een arsenaal aan quotes én energie - voor jezelf of om te delen met je omgeving.
  2. Action for happiness. Op deze website kan je een gratis kalender downloaden met acties die aanzetten tot geluk, bv. Doe iets aardigs voor iemand om wie je echt geeft. Elke maand start met een nieuw thema. Doe zoals mij en mijn collega’s en hang deze kalender naast je computerscherm. Zo zet je elke dag een kleine stap naar meer geluk! P.S. Kies voor “Dutch” om de Nederlandstalige versie te verkrijgen.
  3. Podcast Omdenken: Omdenken is een manier van denken en doen, waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoekt wat je daarmee zou kunnen. In plaats van “Ja, maar…” inspireert de podcast jou om “Ja, én” te zeggen. Of wat denk je van deze insteek: “Voor de buren ben ik degene bij wie het gras groener is”?
  4. Presently dankbaarheidsdagboek is een app die je even doet stilstaan bij de kleine gelukjes van elke dag. Schrijf elke dag één of meerdere zaken waarvoor je dankbaar bent om de kleine dingen des levens (terug) meer te appreciëren!
  5. De geluksdriehoek: Deze website van Vlaams Instituut Gezond Leven biedt je handvaten om te werken aan je veerkracht, geluk en positiviteit. Er zijn allerhande testjes, oefeningen, tips enz. Start nu je positieve missie! Jongeren kunnen een kijkje nemen op Nok Nok, goed in je vel.
    ARhus nam de Geluksdriehoek al eens onder de loep. Lees er hier alles over, en ontdek de geluksmomentjes van de ARgonauten (=ARhusmedewerkers).
  6. Petit Bambou: Even rust en stilte tijdens een drukke dag doet iedereen goed. Met deze gratis Nederlandstalige app kan je meteen beginnen te mediteren.
  7. Headspace: Deze Engelstalige app helpt je om op een positieve manier aan jezelf te werken: ga aan de slag en verbeter je slaap, focus en lichaamsbeweging. Test de app gratis gedurende twee weken. Aanrader!