18-06-2021

Verkeersmaatregelen tijdens de Batjes

De Roeselaarse zomer start traditioneel met de Batjes #VANRSL. Op zaterdag 26 en zondag 27 juni is het centrum verkeersvrij. Parking De Munt blijft wel bereikbaar.Lees meer

ARhus test apps: ObsIdentify

Voor iOs en Android – Nederlandstalig - gratis

Herken de natuur in één klik

Ontdek je tijdens een wandeling planten, insecten, vogels en vlinders, maar weet je niet om welke soort het gaat? De Android app 'ObsIdentify' van Natuurpunt brengt raad! Deze app herkent 22.303 wilde dieren en planten die voorkomen in Noordwest-Europa. Let op: potplanten of huisdieren zitten er niet bij.

De app werkt heel eenvoudig: neem een foto van het dier of de plant, en de app zegt je wat het is. 

Als je wil komen jouw waarnemingen en foto's terecht in de grootste natuurdatabank van ons land: www.waarnemingen.be. Elke waarneming draagt mee aan onze kennis over de natuur.

Pokémon Go voor dieren en planten

"Bekijk het als Pokémon Go voor de natuur", lacht Hannes Ledegen van Natuurpunt. Je kan in de app namelijk meedoen met challenges. Samen met andere natuurliefhebbers ga je op zoek naar bepaalde soorten in een bepaalde tijd. Voor de startchallenge tellen alle soorten die ObsIdentify kan herkennen.

Op die manier verdien je virtuele badges, waarbij je telkens tot vijf sterren kunt behalen.

Stoepkrijtactie in RSL

Doe op 12 en 13 juni mee aan de stoepkrijtactie van Natuurpunt en het Stadslandschap!

Wat moet je doen:

Zoek naar de spontane wilde kruiden die her en der ontluiken tussen de straatstenen. Omcirkel het plantje met krijt en schrijf de naam erbij. Liefst de wetenschappelijke naam.

Weet je niet welke soort het is? Gebruik dan bovenstaande app, of haal een gratis pakketje af met krijt en een zoekkaart. Afhalen kan van 7 tot 13 juni in ARhus De Munt tijdens de openingsuren (zolang de voorraad strekt). Lees hier meer over de actie.

Zo leren we met z'n allen bij welke planten er in Roeselare groeien.

Meer apps in de kijker vind je op www.arhus.be/apps-in-de-kijker.