31-05-2022

Schrijf je in voor de Leesjury!

Ben jij tussen 4 en 16 jaar en vind je het leuk om over boeken te praten? Schrijf je in voor de Leesjury! Voor leesgroep 3 (8-10 jaar) en leesgroep 6 (14-16 jaar) zijn we nog op zoek naar een begeleider. Stel je kandidaat!Lees meer

Onder de loep: Wandel het nieuwe jaar in!

3 x 3 tips

Wandelen helpt je niet alleen om de eindejaarscalorieën te verbranden, maar het zorgt er ook voor dat je je beter in je vel voelt en beter slaapt. Al stappend ontmoet je anderen op een coronaveilige manier! Klaar om elke dag 10 000 stappen zetten? #goedevoornemens Start met deze aanraders in en rond Roeselare!

Tip 1: Snuif de eindejaarssfeer op in de binnenstad

  1. Ienieminie kerstspeurtocht: Een zoektocht voor jong en oud in de Roeselaarse binnenstad. Vind jij alle ienieminie-tafereeltjes?
  2. TikTok tour #VANRSL: 8 sfeervolle locaties; 8 muzikale uitdagingen. Ideaal om met je f(r)amily de sfeer op te snuiven! #tiktokrsl
  3. Roeselaarse bierwandeling: Wil je naast de fijne sfeer ook proeven van heerlijke lokale biertjes? Ontdek de vernieuwde Roeselaarse bierwandeling!

Tip 2: Voeg een snuifje cultuur toe

  1. Beleef Adriaen Willaert: Maak kennis met deze grote Rumbeekse renaissancecomponist. Wandel, luister, beleef!
  2. De wereld van Rodenbach: Wandel (of fiets) langs alle plekken in Roeselare waar dichter Albrecht Rodenbach tot op vandaag aanwezig is. Kom dichterbij Rodenbach!
  3. Streetartwandeling #VANRSL: 10 km lang de mooiste streetart van RSL (én Vlaanderen) spotten? Of samen met de hele familie op speurtocht (1,5 km)? Aan jou de keuze!

Tip 3: Het bos door de bomen?

  1. Op avontuur met Blob in Bergmolenbos. Zoek met de hele f(r)amily mee naar het geheime ingrediënt van de KEI’kleine kabouters. Spannend, zeg!
  2. Riebedebie met Mieke: Deze Roeselaarse mama neemt je o.a. mee naar De Gavers en Bulskampveld. Familieplezier gegarandeerd!
  3. Van het Sterrebos tot het Pastoorsbos. Maak je wandeling extra interessant met deze leuke apps of deze prettig gestoorde podcast met stemmetjes van Rik Verheye, Clara Cleymans en Koen van Impe.

Meer tips?

De hongerigen spijzen en de dorstigen laven? Nieuwe energie opdoen? Maak een tussenstop in één van de Leiespots!

Alles voor en over wandelen en wandelplezier? Grasduin in onze collectie.

Wandelen in Roeselare: www.visitroeselare.be wijst je de weg.

Wandelen in de hele provincie: start bij Westtoer.

 

 

20/12/2021