03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 5 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Vakantieapps 2

Ook in augustus presenteren we enkele apps voor wie op vakantie gaat in het buitenland of in eigen land blijft. Voor kinderen zijn er opnieuw enkele apps met leuke animaties, spelletjes en puzzels.

Denksport BE (1,09 euro per set puzzels)  

In deze app kan je allerlei puzzels oplossen: woordzoekers, kruiswoordraadsels, doorlopers, cijfercodes, cryptogrammen, sudoku’s, filippines, blokpuzzels, legpuzzels en Zweedse puzzels. Meestal kan je kiezen uit verschillende niveaus zodat je het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken kan als je wil. Je kan de puzzels gratis uitproberen of een set kopen. Iedere zondag zijn er nieuwe edities.

Voor iOS, Android en Windows –Nederlandstalig - https://www.denksport.be/denksport-puzzel-apps

Classic Words   (gratis)  

Onderweg naar je reisbestemming kan je de tijd doden met dit woordspel. Je speelt alleen en neemt het op tegen je smartphone of tablet. Je kan uit verschillende moeilijkheidsgraden kiezen. Vorm met je zeven letters zo lang mogelijke woorden op het spelbord. Je kan extra punten verdienen bij dubbele en driedubbele letters of woorden.

Voor iOS en Android - Nederlandstalig - http://classicwords.net

Ojoo: The Legend (gratis)

Maak tijdens de zomervakantie een uitstapje in eigen land en speel een stadsspel van Ojoo! Via de app kan je zoeken in het aanbod. Eén van de ontworpen tours heet “The Legend”: in vijf van onze cultuursteden – Kortrijk, Brugge, Gent, Brussel en Antwerpen - ga je terug in de tijd en breng je duistere geheimen aan het daglicht. Het uitgangspunt is telkens de diefstal van een historisch artefact. De spannende verhaallijn laat je de stad op een heel andere manier beleven. Aan de hand van vragen, puzzels en uitdagingen moet je strijden tegen kwade krachten! Het spel duurt ongeveer drie uur en kan je offline spelen. De stadsspelen van Ojoo werken op locatie en roepen aan de hand van de gps-functie van je toestel een virtuele wereld op.

Voor iOS en Android – Nederlands - https://www.ojoo.com/

Get your Guide (gratis)

Get your Guide is heel handig als je op reis vertrekt. Je kan kiezen uit heel wat tours, activiteiten en attracties voor jouw bestemming, waar ook ter wereld. Je kan ze met de app snel boeken waardoor je wachtrijen kunt overslaan. Dit gebeurt via een veilig betalingssysteem. Zoek op stad, categorie of activiteit en bekijk de leuke tips! Hierbij kan je ook de beoordelingen van andere reizigers lezen. Via je gps-functie krijg je te zien wat er in de buurt te beleven valt.

Voor iOS en Android – Nederlands - https://www.getyourguide.nl/apps/

Reisreport (gratis)

In deze app worden heel wat Nederlandstalige reisgidsen, documentaires en achtergrondverhalen over niet-alledaagse bestemmingen aangeboden. De 360 gradenvideo’s geven veel informatie over de cultuur, geschiedenis en mensen van het land. Lees de voorbereidingstips, relevant nieuws uit kranten en reisverhalen van andere reizigers. Je kan ook reisgidsen van hoofdsteden downloaden. Bekijk het aanbod van verschillende reisaanbieders en de agenda met tentoonstellingen, beurzen en andere activiteiten in Nederland en België. In de app zijn ook interactieve kaarten opgenomen waarop bezienswaardigheden en restaurants zijn aangeduid.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://reisreport.nl/

KINDERAPPS

Dr. Panda Stad : Vakantie (gratis basisversie of 5,49 euro voor volledige app)

Met het cruiseschip van Dr. Panda ga je overal naar toe! Zoek het strand op om te volleyballen, snorkelen of scubaduiken. Verken nieuwe eilanden, kampeer in het bos of trek naar de besneeuwde bergen. Er valt van alles te beleven! Zo kan je een geheime schuilplaats in het bos ontdekken of de mysteries van de onderwatergrot onthullen. Op het dak van je boot kan je ook een zwembadfeestje organiseren. Speel met 30 personages, geef ze passende kledij en neem huisdieren mee op vakantie. (vanaf 5 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://drpanda.com/games/dr-panda-town-vacation

Toca Mystery House (4,49 euro)

Durf je het aan om dit spookhuis te bezoeken? Experimenteer met vieze drankjes, maak kennis met vreemde wezens en zoek uit welk monster in de kelder woont. Dit huis leeft en bevat heel wat geheimen die niemand durft te ontrafelen. De keuken is bedekt met slijm en ’s nachts is de hele bovenste verdieping verlicht! (vanaf 5 jaar)

Voor iOS en Android – Engelstalig - https://tocaboca.com/app/toca-mystery-house/

Dikkie Durf 2   (gratis)

Met deze app ontdekken kinderen vanaf 3 jaar al spelend de wereld om hen heen: opstaan, boterhammen smeren, naar school gaan op een skelter en nog veel meer. Kinderen kunnen hun fantasie gebruiken en het verhaal compleet maken. Op een leuke manier leren ze veel nieuwe voorwerpen kennen en vergroten ze hun woordenschat. Zoek in de illustraties alle voorwerpen, maak de puzzels van 9, 12 of 24 stukken en speel in de zandbak. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://itunes.apple.com/be/app/dikkie-durf-2/id1152394124?l=nl&mt=8

Pepi dokter (2,29 euro)  

Kinderen worden in deze app dokter en krijgen drie patiënten over de vloer: Amber, Eva en Milo. Verken het gereedschap van de dokter en behandel een verkoudheid, tandpijn en schaafwonden. De zieke kinderen belonen je door te lachen en een applausje te geven. Indirect leert de app je iets bij over hygiëne en veiligheid. Zonder in-app-aankopen. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - http://www.pepiplay.com/

Quarks Galaxy (2,29 euro)

Ontdek samen met de Quarks verrassende planeten en speel hier verschillende leerzame spelletjes. Met ieder spel verdien je sterren en je krijgt een beloning als je ook de puzzelstukjes op de planeten verzamelt. Je leert logisch denken met een uitdagende rekenpuzzel, een legpuzzel en een spel waarin je obstakels weg moet schuiven of de juiste symbolen moet zoeken. Je kan alles offline spelen. (vanaf 6 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://www.denksport.be/apps/quarks-app

 

Meer apps in de kijker vind je op www.arhus.be/apps-in-de-kijker