12-01-2021

Bepaal mee de publiekswinnaar JUNIOR STADSDICHTER 2021

In Roeselare gaan we voor de vijfde keer op rij op zoek naar een nieuwe, jonge, Junior Stadsdichter voor de editie 2021. Een project van ARhus en Stad Roeselare. Onze jury selecteerde een top vier uit de maar liefst 319 ingezonden gedichten, alsook wie de winnaar wordt. Maar, hiermee is de wedstrijd nog niet afgelopen. Jij kan mee bepalen wie de publieksprijs Junior Stadsdichter #VANRSL 2021 in de wacht sleept! Lees meer

Vakantieapps 2

01/08/18

Ook in augustus presenteren we enkele apps voor wie op vakantie gaat in het buitenland of in eigen land blijft. Voor kinderen zijn er opnieuw enkele apps met leuke animaties, spelletjes en puzzels.

Denksport BE (1,09 euro per set puzzels)  

In deze app kan je allerlei puzzels oplossen: woordzoekers, kruiswoordraadsels, doorlopers, cijfercodes, cryptogrammen, sudoku’s, filippines, blokpuzzels, legpuzzels en Zweedse puzzels. Meestal kan je kiezen uit verschillende niveaus zodat je het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken kan als je wil. Je kan de puzzels gratis uitproberen of een set kopen. Iedere zondag zijn er nieuwe edities.

Voor iOS, Android en Windows –Nederlandstalig - https://www.denksport.be/denksport-puzzel-apps

Classic Words   (gratis)  

Onderweg naar je reisbestemming kan je de tijd doden met dit woordspel. Je speelt alleen en neemt het op tegen je smartphone of tablet. Je kan uit verschillende moeilijkheidsgraden kiezen. Vorm met je zeven letters zo lang mogelijke woorden op het spelbord. Je kan extra punten verdienen bij dubbele en driedubbele letters of woorden.

Voor iOS en Android - Nederlandstalig - http://classicwords.net

Get your Guide (gratis)

Get your Guide is heel handig als je op reis vertrekt. Je kan kiezen uit heel wat tours, activiteiten en attracties voor jouw bestemming, waar ook ter wereld. Je kan ze met de app snel boeken waardoor je wachtrijen kunt overslaan. Dit gebeurt via een veilig betalingssysteem. Zoek op stad, categorie of activiteit en bekijk de leuke tips! Hierbij kan je ook de beoordelingen van andere reizigers lezen. Via je gps-functie krijg je te zien wat er in de buurt te beleven valt.

Voor iOS en Android – Nederlands - https://www.getyourguide.nl/apps/

Reisreport (gratis)

In deze app worden heel wat Nederlandstalige reisgidsen, documentaires en achtergrondverhalen over niet-alledaagse bestemmingen aangeboden. De 360 gradenvideo’s geven veel informatie over de cultuur, geschiedenis en mensen van het land. Lees de voorbereidingstips, relevant nieuws uit kranten en reisverhalen van andere reizigers. Je kan ook reisgidsen van hoofdsteden downloaden. Bekijk het aanbod van verschillende reisaanbieders en de agenda met tentoonstellingen, beurzen en andere activiteiten in Nederland en België. In de app zijn ook interactieve kaarten opgenomen waarop bezienswaardigheden en restaurants zijn aangeduid.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://reisreport.nl/

KINDERAPPS

Toca Mystery House (4,49 euro)

Durf je het aan om dit spookhuis te bezoeken? Experimenteer met vieze drankjes, maak kennis met vreemde wezens en zoek uit welk monster in de kelder woont. Dit huis leeft en bevat heel wat geheimen die niemand durft te ontrafelen. De keuken is bedekt met slijm en ’s nachts is de hele bovenste verdieping verlicht! (vanaf 5 jaar)

Voor iOS en Android – Engelstalig - https://tocaboca.com/app/toca-mystery-house/

Dikkie Durf 2   (gratis)

Met deze app ontdekken kinderen vanaf 3 jaar al spelend de wereld om hen heen: opstaan, boterhammen smeren, naar school gaan op een skelter en nog veel meer. Kinderen kunnen hun fantasie gebruiken en het verhaal compleet maken. Op een leuke manier leren ze veel nieuwe voorwerpen kennen en vergroten ze hun woordenschat. Zoek in de illustraties alle voorwerpen, maak de puzzels van 9, 12 of 24 stukken en speel in de zandbak. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://itunes.apple.com/be/app/dikkie-durf-2/id1152394124?l=nl&mt=8

Pepi dokter (2,29 euro)  

Kinderen worden in deze app dokter en krijgen drie patiënten over de vloer: Amber, Eva en Milo. Verken het gereedschap van de dokter en behandel een verkoudheid, tandpijn en schaafwonden. De zieke kinderen belonen je door te lachen en een applausje te geven. Indirect leert de app je iets bij over hygiëne en veiligheid. Zonder in-app-aankopen. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - http://www.pepiplay.com/

Quarks Galaxy (2,29 euro)

Ontdek samen met de Quarks verrassende planeten en speel hier verschillende leerzame spelletjes. Met ieder spel verdien je sterren en je krijgt een beloning als je ook de puzzelstukjes op de planeten verzamelt. Je leert logisch denken met een uitdagende rekenpuzzel, een legpuzzel en een spel waarin je obstakels weg moet schuiven of de juiste symbolen moet zoeken. Je kan alles offline spelen. (vanaf 6 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://www.denksport.be/apps/quarks-app

 

Meer apps in de kijker vind je op www.arhus.be/apps-in-de-kijker