06-03-2023

GoPress Kiosk wordt Belgapress Kiosk

De digitale kranten- en tijdschriftendatabank die ARhus aanbiedt, wordt vervangen door Belgapress Kiosk. Lees meer

Verdieping +2

Wat vind je hier?

DUIVELSHOEK (SPANNEND & ACTIEF)

De Duivelshoek is een spannende wereld met thrillers, fantasy en science fiction, strips voor volwassenen en games voor volwassenen.
Je vindt er ook informatieve boeken over communicatie, bedrijf & management, over misdaad, informatica, sport-spel en vervoer.

Deze winkel is vernoemd naar een wijk in Rumbeke die zijn naam dankt aan de schrale grond, in het Ancien Régime ook wel als duivels bestempeld.

BATAVIA (ROMANTIEK & HUIS en TUIN)

Vorsten, romantiek en waargebeurde verhalen om bij weg te dromen, samen met de nodige inspiratie voor huis & tuin en lichaam & geest.

Onderwerpen: Levenskunst, mens, koken-hobby, tuin-dieren, interieur, vorsten, grote letter, daisyboeken, romantische literatuur, waargebeurde verhalen, streek- en familieromans.

Batavia is genoemd naar de eerste Belgische tuinwijk naar Engels model (met typisch voortuintje) die na de 1ste wereldoorlog het licht zag.

BABILLE (JEUGD)

Ouders en kinderen zijn welkom in Babille. Boeken, strips, fundels, snippertassen, luisterboeken voor de jeugd, muziek, film en games van 0 tot 13 jaar, aangevuld met info over opvoeding en jeugdliteratuur. De rubriek Makkelijk Lezen maakt lezen leuk voor iedereen.

De naam Babille verwijst naar zowel de Babilliestraat, Babillebeek als reuzin ‘Tante Babille’. Deze reuzin ging voor de 1ste maal uit in de Batjes van 1935 en is 5,10 meter hoog.