15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Verdieping +3

Wat vind je hier?

FEESTPALEIS (FILM & MUZIEK)

Muziek, film, tv en comedy komen samen in het Feestpaleis. In 1930 was dit de feestzaal van de socialistische maatschappij De Voorzorg, vanaf begin jaren veertig tot 1974 een café en de film-en toneelzaal van de Bank van Roeselare. Vandaag bevindt zich daar nu de HEMA.

STAMPKOT (ADOLESCENTEN)

Film, games en boeken voor jongvolwassenen.

Deze naam verwijst naar 'Ouckene Stampkot Oliemolen'. In dit soort molen slaat/stampt men olie.

SIBERIË (REIZEN)

Hier vind je reisgidsen, kaarten, taalgidsen, reisverhalen, dwarsliggers en anderstalige romans.

De wijk Siberië werd in 1949/'50 gebouwd buiten wat nu de Kleine Ring heet. Omdat de wijk zo ver van het stadscentrum lag, zei men dat de wijk zo ver gelegen was als Siberië.

DUIZENDZINNEN (LITERATUUR)

Hier kunnen liefhebbers van literatuur en poëzie hun hart ophalen. Je vindt er literaire romans, poëzie, toneel, essay, literatuur voor 1700, luisterboeken, informatie over schrijvers en literatuur.

De naam van deze hoeve verwijst naar een oude legende, waarbij processiegangers de koster verweten het kruis te zijn vergeten, waarop die laatste antwoordde: 'Ge moet wel duizend zinnen hebben om het al te onthouden'.

ATELIER 3

Vergaderzaal.