31-05-2022

Schrijf je in voor de Leesjury!

Ben jij tussen 4 en 16 jaar en vind je het leuk om over boeken te praten? Schrijf je in voor de Leesjury! Voor leesgroep 3 (8-10 jaar) en leesgroep 6 (14-16 jaar) zijn we nog op zoek naar een begeleider. Stel je kandidaat!Lees meer

Vrijetijdspas

De vrijetijdspas is er voor volwassenen, jongeren en kinderen die het financieel moeilijk hebben. Met zo'n pas kunnen ze goedkoper deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten in Roeselare.

Waar krijg je korting?

In ARhus kan je gratis lid worden op vertoon van je vrijetijdspas. Op heel wat activiteiten krijg je 50% korting (niet op gastactiviteiten, enkel eigen programmering).
Dit blijft geldig tot jouw vrijetijdspas verloopt.

Andere diensten en verenigingen in Roeselare die korting geven met de vrijetijdspas: De Spil, Sportoase (enkel voor zwemmen), jeugd- en sportkampen, activiteiten Zapper, muziekonderwijs STAP, kunstonderwijs SASK, volwassenonderwijs, dienstencentra, seniorenverenigingen, jeugdbewegingen, sportclubs,..

Wie kan een vrijetijdspas krijgen?

Elke inwoner van Roeselare met geldige verblijfsdocumenten én een laag inkomen of het statuut ‘verhoogde tegemoetkoming’ van het ziekenfonds.

Uitzonderingen:

  • minderjarigen die geen inwoner zijn van Roeselare maar wel in een residentïele setting in Roeselare verblijven
  • minderjarigen zonder wettig verblijf

Hoe vraag je een vrijetijdspas aan?

Hoe je een vrijetijdspas aanvraagt lees je op https://www.roeselare.be/vrije-tijd/vrijetijdspas/wat-de-vrijetijdspas.