12-01-2021

Bepaal mee de publiekswinnaar JUNIOR STADSDICHTER 2021

In Roeselare gaan we voor de vijfde keer op rij op zoek naar een nieuwe, jonge, Junior Stadsdichter voor de editie 2021. Een project van ARhus en Stad Roeselare. Onze jury selecteerde een top vier uit de maar liefst 319 ingezonden gedichten, alsook wie de winnaar wordt. Maar, hiermee is de wedstrijd nog niet afgelopen. Jij kan mee bepalen wie de publieksprijs Junior Stadsdichter #VANRSL 2021 in de wacht sleept! Lees meer

Elk Telt

Op 13 november 2020 zetten SIREE en stad Roeselare samen hun schouders onder het netwerkmoment Elk Telt. Dit netwerkmoment wordt meermaals per jaar georganiseerd en richt zich tot een brede waaier aan welzijnsactoren met één gemeenschappelijk doel: het bevorderen van gelijke kansen voor iedereen in de stad.

Het thema van deze editie? Diversiteit. In de breedste en meest positieve zin van het woord.

Diversiteit is de kern van het SIREE-project. Via het project zet ARhus sterk in om iedereen te versterken in centrale levensdomeinen onderwijs en werk.

Diversiteit is ook een speerpunt in het samenlevingsplan van stad Roeselare. Het is een breed, geïntegreerd plan dat inclusie bevordert en verbondenheid tussen iedereen verhoogt.

Tijdens het netwerkmoment namen tien zeer diverse #HACKjongeren van verschillende secundaire scholen het woord om hun ervaringen te delen rond diversiteit in het onderwijs, elk vanuit hun eigen expertise. De reacties van de deelnemers waren lovend, van "mooie, krachtige getuigenissen" en "heel herkenbaar", tot "ga maar allemaal in de politiek!". We willen dan ook niet nalaten om deze opnames met jullie te delen. Geniet ervan en laat je vooral inspireren!

 

 

Met dank aan de sprekers van GRIP vzw, De Aanstokerij, Intercultureel in de klas, RoSa, UNICEF België en West-Vlaams Regenbooghuis.

         
 

Meer info over SIREE