31-07-2022

Vakantiesluiting

ARhus De Munt en Rumbeke blijven de hele zomer open, behalve op 21 juli en 15 augustus. Lees snel verder voor de vakantiesluiting van onze andere afdelingen en het ARhus Café.Lees meer

Klasbezoeken

3de kleuterklas: 'Ik voel een voet'

Het klasbezoek voor de 3de kleuterklas is gebaseerd op het prentenboek ‘Ik voel een voet’ van Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Midden in de nacht gaan vijf dieren op zoek naar een geheimzinnig, ritselend geluid. Oei, wat voelen ze? De kinderen luisteren naar het verhaal en beleven dit op een interactieve manier. Een hangmat, knuffeldieren en zakjes met een geheime inhoud vergezellen hen bij een uurtje voorleesplezier. We nemen kort een kijkje in de kleuterhoek.

Wanneer? Na de paasvakantie
Waar? ARhus, De Munt 8
Duur? 60 minuten. 1 klas per bezoek

3de kleuterklas: Digikids

Mediawijsheid speelt een grote rol in onze samenleving. Ook kleuters krijgen steeds meer te maken met de digitale wereld. Tijdens het bezoek aan ARhus ontdekken en onderzoeken ze op een speelse manier de wereld van tablets en apps. Wat is het verschil tussen een prentenboek en een digitaal boek? Kan je op een tablet ook spelletjes spelen? Naast de tablet komen ook Fundels (digitale prentenboeken) aan bod en testen we de Lighthouse-computer (interactieve spelomgeving).

Wanneer? Na de paasvakantie
Waar? ARhus, De Munt 8
Duur? 60 minuten. 1 klas per bezoek.

1ste graad: Letters!

Van prentenboek naar leesboek: een grote stap! We gaan samen met de kinderen op zoek naar leuke leesboekjes, strips en weetjesboeken. We neuzen in boekjes en goochelen met letters tijdens een paar leuke spelletjes op de tablet. Naast leesplezier besteden we ook aandacht aan mediawijsheid.

Wanneer? Na de kerstvakantie
Waar? ARhus, De Munt 8
Duur? 60 minuten. 1 klas per bezoek

2de graad: Expeditie in ARhus

Met een rugzak en een stappenteller gaan de kinderen op expeditie in ARhus. Dat betekent samenwerken, goed nadenken en ingewikkelde opdrachten uitvoeren. De klas gaat op pad in groepjes. Wie volbrengt als eerste alle opdrachten en ontdekt de geheime missie van deze spannende tocht? Naast het aanbod van kinder- en jeugdafdeling, maken de leerlingen ook kennis met een aantal interessante educatieve apps.

Wanneer? Van oktober tot einde schooljaar
Waar? ARhus, De Munt 8
Duur? 90 minuten. 1 klas per bezoek

3de graad: Bibster

Voor de leerlingen van de 3e graad lager onderwijs is een nieuw spel uitgewerkt: ‘Bibster Story’.

De leerlingen spelen in teams en krijgen opdrachten via de tablet. Zo kunnen ze artikels posten op hun eigen blog. Voordat de artikels op de blog verschijnen, moeten de spelers informatie opzoeken in het gebouw, de catalogus of online. Hoe preciezer en sneller de spelers hierin slagen, hoe meer volgers ze halen. Duur van het bezoek 90 min.

Bibster werd uitgewerkt door de De Aanstokerij, Mediaraven en Cultuurconnect.

Bibster story vervangt het programma ‘hAPPytime’ en is het broertje van ‘Bibster Quest’, ontwikkeld voor leerlingen secundair onderwijs.

Wanneer? Van oktober tot einde schooljaar
Waar? ARhus, De Munt 8
Duur? 90 minuten. 1 klas per bezoek