08-08-2022

Lokale biertjes in de kijker in het ARhus Café

In een bierland als België spant West-Vlaanderen de schuimende kroon. Na het verlof zet het ARhus Café ter ere van internationale dag van het bier lokale bieren in de kijker! Kom proeven vanaf 8 augustus.Lees meer

Digitaal aanbod voor scholen

E-boeken

Voor jongeren en volwassenen

Leerlingen jonger dan 18 jaar kunnen gratis lid worden van ARhus, en krijgen zo ook gratis toegang tot cloudLibrary, een digitale bibliotheek van ongeveer 4500 Nederlandstalige en Engelstalige e-boeken voor volwassenen! Deze e-boeken kan je op een eigen toestel lenen en lezen.
Deze cloudLibrary is heel interessant voor leerlingen die romans moeten lezen voor het vak Nederlands of Engels. Zo zal je titels kunnen downloaden van populaire auteurs zoals Arnon Grunberg, Jeroen Brouwers, Dimitri Verhulst, J.K. Rowling, Nicci French, Pieter Aspe, Rudi Vranckx of Geert Mak. Ook klassiekers zijn vertegenwoordigd zoals bijvoorbeeld werk van Willem Elschot, Louis Couperus, Dostojevski of Flaubert.  

Op naar de digitale bibliotheek!

Voor kinderen van 3 tot 10 jaar

Fundels zijn interactieve prentenboeken en eerste leesboeken voor kinderen. In de app vind je naast het digitale boek ook bijhorende spelletjes en filmpjes. De publicaties kunnen ook voorgelezen worden in het Frans en Turks. Log in met je Mijn Bibliotheekaccount om gratis toegang te krijgen.

Ontdek Fundels

Digitale kranten en tijdschriften

Gopress

De actualiteit opvolgen? Research doen voor een taak of lesvoorbereiding? Of jouw leerlingen opzoekwerk laten doen rond actua? Duik in de online krantenkiosk en het bijhorende krantenarchief!

  • Gopress Kiosk: lees online de kranten van vandaag en zeven dagen terug.
    Normaal enkel binnen de muren van ARhus, maar mits aanvraag kunnen we ons abonnement ook beschikbaar stellen in jouw school!

  • Gopress Krantenarchief: lees krantenartikels ouder dan twee dagen.
    Deze kan je lezen met je 'Mijn Bibliotheek'-profiel, of - mits aanvraag - ook binnen de muren van jouw school!

Pressreader

Ken je onze databank Pressreader al? Je vindt er meer dan 7000 internationale kranten en magazines, die je in ARhus en na je bezoek zelfs tijdelijk thuis kan lezen. Handleiding

De ARhus bib-knop

Ontdek de bib vanuit de elektronische leeromgeving van jouw school 

Heeft ARhus boeken van Marc de Bel in de collectie? Hebben ze informatie rond jouw werkthema? Dit kunnen jij en je leerlingen gemakkelijk opzoeken via een handige Bib-knop op jullie elektronische leeromgeving. Wil jouw school ook die knop? Vraag het aan! 

De service is vlot beschikbaar voor Smartschool en eLov, maar ook eenvoudig aan te passen voor andere leeromgevingen. 

Ik wil de Bib-knop!