17-01-2019

Projectoproep voor secundaire scholen

Wil jouw school een gezondheidsbeleid uitwerken maar weten jullie niet waar te beginnen? Of is gezondheid al een belangrijk thema op jouw school maar zoeken jullie naar manieren om hier meer rond te doen? Kenniscentrum ARhus schiet ter hulp! Dien jouw projectaanvraag in voor 2 april.Lees meer

Klasbezoeken OKAN

Kom Bibsteren met je OKAN-klas!

Sinds september 2017 werken we met een nieuw format voor klasbezoeken secundair onderwijs. Per graad wordt één versie van het interactieve spel Bibster aangeboden. Aangezien er grote vraag was naar een gelijkaardig spel voor OKAN-leerlingen, hebben we een specifieke versie voor deze doelgroep uitgewerkt. De vragen zijn opgesteld in relatief gemakkelijk Nederlands en ook de collectie en thema’s die aan bod komen, zijn op maat van OKAN-leerlingen. Zo komen bijvoorbeeld het Taalpunt Nederlands en het Makkelijk Lezen Plein aan bod. We raden het spel niet aan voor leerlingen die pas gestart zijn, aangezien er een basisniveau Nederlands en zelfstandigheid verwacht wordt.

Leerkrachten van OKAN-klassen die het spel willen komen spelen, kunnen het online formulier invullen. Graag duidelijk aangeven om welke versie het gaat!