17-08-2018

Schrijf je in voor KJV, de leukste leesclub van het land!

Ben je tussen 5 en 16 jaar? Lees je graag en vind je het leuk om met anderen over boeken te praten? Schrijf je dan in voor KJV, de leukste leesjury van het land! Inschrijven kan nog tot 31 augustus. Nieuw! In leesjaar 2018-‘19 starten we met leesgroep 1, voor kinderen uit de 3e kleuterklas.Lees meer

Klasbezoeken OKAN

Kom Bibsteren met je OKAN-klas!

Sinds september 2017 werken we met een nieuw format voor klasbezoeken secundair onderwijs. Per graad wordt één versie van het interactieve spel Bibster aangeboden. Aangezien er grote vraag was naar een gelijkaardig spel voor OKAN-leerlingen, hebben we een specifieke versie voor deze doelgroep uitgewerkt. De vragen zijn opgesteld in relatief gemakkelijk Nederlands en ook de collectie en thema’s die aan bod komen, zijn op maat van OKAN-leerlingen. Zo komen bijvoorbeeld het Taalpunt Nederlands en het Makkelijk Lezen Plein aan bod. We raden het spel niet aan voor leerlingen die pas gestart zijn, aangezien er een basisniveau Nederlands en zelfstandigheid verwacht wordt.

Leerkrachten van OKAN-klassen die het spel willen komen spelen, kunnen het online formulier invullen. Graag duidelijk aangeven om welke versie het gaat!