08-08-2022

Lokale biertjes in de kijker in het ARhus Café

In een bierland als België spant West-Vlaanderen de schuimende kroon. Na het verlof zet het ARhus Café ter ere van internationale dag van het bier lokale bieren in de kijker! Kom proeven vanaf 8 augustus.Lees meer

Gopress

Gopress is een databank waarmee je online Vlaamse kranten en tijdschriften kunt lezen.

Gratis Gopress in de klas

Wil je Gopress op school raadplegen? Dat kan via ARhus. Dankzij een overeenkomst met Cultuurconnect kunnen we ons abonnement op Gopress Kiosk en het Gopress Krantenarchief gratis delen met jou en je school.

Hoe werkt het?

Leerlingen en leerkrachten krijgen binnen de muren van de school toegang tot

De authenticatie gebeurt op basis van het extern IP-adres van het netwerk van de school.

Hoe krijgt je school toegang tot het ARhus-abonnement?

Je kunt per school de toegang tot Gopress aanvragen door het inschrijvingsformulier uit te printen, in te vullen, in te scannen en te mailen (of per post t.a.v. Karel Vandeghinste, ARhus, De Munt 8, 8800 Roeselare). Voor centra voor basiseducatie of opleidingen NT2 is er een apart aanvraagformulier voor educatieve partners.

Het formulier bevat de gegevens van de school, het IP-adres en een akkoord met de gebruiksvoorwaarden van Gopress. De directie van de school ondertekent het formulier.

Scholen die buiten Roeselare liggen, moeten het aanvraagformulier in principe via hun plaatselijke bibliotheek indienen (op voorwaarde dat die bibliotheek een abonnement heeft op Gopress).

Scholen die toegang hebben zijn:

Barnum, Broederschool, Burgerschool, Campus Zuid, Groep Intro, Ligo (open school), MSKA, Onze Jeugd, SBS De Brug, SBS De Vlieger, SBSO Sterrebos (campus Ter Sterre), VMS, VISO, VTI.

Aan de slag met Gopress op school

Lees er alles over in de handleiding.

Er bestaat ook een introductiespel voor lager onderwijs, en lesmappen voor secundair onderwijs.

Ook interessant:

Elke dag kranten in de klas

Dankzij het project 'Nieuws in de Klas' leren leerlingen 10 schooldagen lang 7 dagbladen kennen in hun papieren én digitale versie. Voor de digitale versie krijgt de leerkracht 14 dagen lang toegang tot de digitale krantenkiosk van Gopress.

Internationale kranten

Via ARhus krijg je toegang tot de internationale krantendatabank Pressreader. Als je in ARhus inlogt op de databank, kan je daarna de rest van de week ook thuis of in de klas de databank raadplegen. Meer info