17-08-2018

Schrijf je in voor KJV, de leukste leesclub van het land!

Ben je tussen 5 en 16 jaar? Lees je graag en vind je het leuk om met anderen over boeken te praten? Schrijf je dan in voor KJV, de leukste leesjury van het land! Inschrijven kan nog tot 31 augustus. Nieuw! In leesjaar 2018-‘19 starten we met leesgroep 1, voor kinderen uit de 3e kleuterklas.Lees meer

Onderwijspas

Geef je les in het onderwijs en wil je graag gebruik maken van boeken, cd’s, dvd’s en andere media uit ARhus voor je lesopdracht of voor je klas? Dan is de onderwijspas iets voor jou. Want daarmee kan je voor je klas in één keer veel meer materialen ontlenen dan met je gewone lidkaart en kan je ook specifieke zaken ontlenen die voor het onderwijs zijn gemaakt.

Hoe werkt het?

Vul het aanvraagformulier in, laat het ondertekenen door je directie en stuur het op naar ARhus, De Munt 8, 8800 Roeselare of geef het af aan de balie. Liever via e-mail? Dat kan ook: mail een duidelijk leesbare scan of foto van het formulier door naar maddy.bonte@arhus.be. De onderwijspas wordt nadien naar je school opgestuurd.

De onderwijspas is gratis voor scholen in Roeselare.

Je onderwijspas blijft geldig, jaar na jaar. Verander je van school, dan vraag je wel een nieuwe aan.

Je onderwijspas is enkel voor je lesopdracht of je klas geldig, niet voor jou privé.

Met je pas kan je tot 50 stuks per keer uit de bib ontlenen, met een maximum van 10 cd’s en 10 dvd’s. Je kan ook maximum 10 boeken over populaire thema’s (zoals bijvoorbeeld Sinterklaas) per keer ontlenen.

Boeken, cd’s en informatieve dvd’s kan je voor 4 weken houden en nadien nog 2 weken verlengen. Speelfilms kan je niet verlengen. Is het materiaal gereserveerd door een andere lener, dan is verlengen niet mogelijk.
Taalcursussen kan je maximum 9 weken houden, en sprinters maximum 2 weken. Verlengen is daarbij eveneens niet mogelijk.

Ben je te laat om je materialen terug te brengen? Dan vragen we je telaatgeld te betalen.

De pas maakt je verantwoordelijk voor wat je ontleent, voor het tijdig terugbrengen van je ontleende materialen en voor eventuele schade of verlies ervan.

Het volledige reglement kan je hier raadplegen.

Materialen verlengen doe je zo

Ofwel kom je naar de bib (openingsuren en adressen)

Ofwel bel je ons op (051/69 18 00) of mail je ons via info@arhus.be

Ofwel verleng je je materialen online: 

Via onze catalogus http://roeselare.bibliotheek.be klik je op de tegel 'Verleng en reserveer'. Opgelet, hiervoor moet je sinds april 2014 een nieuw account maken. Het paswoord dat je nodig hebt bij registratie is 99/99/9999.

Ben je student onderwijs?

Dan kan je gratis een tweede pas aanvragen bovenop je individuele lenerskaart. Zo kan je wat meer uit de bib ontlenen. Breng het formulier en je studentenkaart mee naar de balie.