08-08-2022

Lokale biertjes in de kijker in het ARhus Café

In een bierland als België spant West-Vlaanderen de schuimende kroon. Na het verlof zet het ARhus Café ter ere van internationale dag van het bier lokale bieren in de kijker! Kom proeven vanaf 8 augustus.Lees meer

Vertelplaten Konijntje - over armoede

Stad Roeselare, inloophuis de Kom-Af, welzijnsschakel t’Hope, ARhus, Wonderling verteltheater en participatieve kunstpraktijk de Tuin der Lusten werkten samen een project uit om armoede in de klas bespreekbaar te maken.

Tilde Vandenbroucke (Wonderling verteltheater) en Kasper Verhelst (De Tuin der Lusten) zijn met mensen in armoede in gesprek gegaan over hoe zij onderwijs ervaren.

Een verhaal over vallen, opstaan, strijden, verlies, hoop en blijven doorzetten. Een verhaal ontstaan uit een dialoog met leerkrachten, directie, ouders en kinderen met ervaring in armoede.

Het resultaat wordt weergegeven via een prentenboek waarbij de aandachtige lezer bijzonder veel laagjes zal ontdekken.

De ontwerpen zitten in de sfeer van fabel en dieren, omdat ze op de eerste plaats op kinderen gericht zijn. Het verhaal wil de blik van kinderen op de wereld verruimen, hen positief leren omgaan met diversiteit en (on)gelijke kansen in de klas.

Via een verteltheater (Kamishibai) kunnen leerkrachten het verhaal in de klas brengen aan kinderen vanaf 6 jaar. De vertelplaten en een vertelkastje kunnen vanaf 17 oktober 2019 (Werelddag van Verzet tegen Armoede) bij ARhus ontleend worden.