22-09-2022

Voorstelling Roemeense boekencollectie

Op 25 september, de Europese Dag van de Talen, stelt ARhus samen met enkele leden vanuit de Roemeense gemeenschap in Roeselare, de nieuwe Roemeense boekencollectie voor volwassenen voor. Deze Roemeense startcollectie vormt een mooie aanvulling op de anderstalige collectie die ARhus samen met haar bezoekers nog verder wil uitbreiden in de toekomst. Lees meer

Tips voor ouders en begeleiders

Literatuurlijst

-        Het boek van de troost – Kolet Janssen & Rebekka Jonkers

-        Ik moet je iets ergs vertellen – Ton Vegt

-        Helpen bij verlies en verdriet – Manu Keirse

-        Nu jij er niet meer bent – Claire Vanden Abbeele

Apps voor co-ouders 

-        KiT: chatfunctie, vergemakkelijkt de communicatie na een scheiding

-        Parentship: documentencentrum

-        Coparently: ideaal voor pubers die hun eigen agenda willen inplannen

Websites

Boven de wolken

Boven de Wolken is een vzw in Vlaanderen die fotoreportages maakt van overleden baby’s op vraag van hun ouders. Op die manier willen ze de ouders een hart onder de riem steken die al bij de geboorte afscheid moeten nemen van hun kind. Dit alles gebeurt volledig kosteloos en door vrijwilligers.
www.bovendewolken.be

Met Lege Handen

Met Lege Handen is een zelfhulpgroep van, voor en door ouders van een overleden baby. Zij organiseren praatgroepen, wandelingen, info momenten en ijveren voor een oprechte wetgeving betreffende het levenloos geboren kind.
www.metlegehanden.be

Het Berrefonds

Het Berrefonds heeft met veel liefde een herinneringsdoos ontworpen die gratis aan ouders wordt aangeboden. Het vastleggen van de geboorte en de erkenning van het bestaan van een kind zijn altijd essentieel. Met behulp van een herinneringsdoos kan naast de fysieke geboorte ook de sociale geboorte ondersteund worden.
Meer info: www.berrefonds.be 

Saying Goodbye

Saying Goodbye is een vzw die zich inzet voor kinderen, jongeren en volwassenen die ooit geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare. Hiervoor organiseren ze allerhande activiteiten waarbij lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten in een open en ongedwongen sfeer.
www.saying-goodbye.be

Missing You

Ook de Missing You vzw is een vrijwilligersorganisatie die zich in heel Vlaanderen inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die een dierbare verloren zijn.
www.missingyou.be