08-08-2022

Lokale biertjes in de kijker in het ARhus Café

In een bierland als België spant West-Vlaanderen de schuimende kroon. Na het verlof zet het ARhus Café ter ere van internationale dag van het bier lokale bieren in de kijker! Kom proeven vanaf 8 augustus.Lees meer

Troostpakketten


1. ‘Tot voorbij de regenboog: Troostpakket voor kleuters’ door Kathleen Amant

Dit troostpakket bestaat uit een prentenboek en verwerkingsmaterialen bij het verhaal. Het boek wil jonge kinderen helpen bij rouw en verdriet. Het maakt de dood bespreekbaar, vertelt expliciet wat dood zijn betekent en reikt kinderen handvaten aan om hun verdriet te verwerken.

Dit pakket richt zich tot scholen, bibliotheken, CLB’s, palliatieve diensten, ziekenhuizen, therapeuten... en heeft als meerwaarde dat het een uitgebreid pakket aan verwerkingsmogelijkheden aanbiedt én materiaal bevat voor meerdere kinderen. Je kan dit pakket ook thuis gebruiken, als je graag extra verwerkingsmateriaal bij het boek wil.”

WAAR  ARhus De Munt, themacollectie op -0.
VOOR   Leerkrachten, kinderopvang, ... met een onderwijs- of groepspas
HOE     Uitleentermijn is 4 weken, verlengen kan tot je 6 weken bereikt hebt (behalve als dit gereserveerd is voor een andere lener). De koffer moet niet op voorhand aangevraagd worden, je onderwijspas/groepspas tonen is voldoende. 

Check hier of het pakket aanwezig is.

2. ‘De sterrenwachters: Een boek vol troost, hoop en magie’ door Thaïs Vanderheyden

Sterrenwachters zijn elfjes die hoog in de hemel in een wolkenpaleis wonen. Als ze verdrietige kindjes zien, duiken ze tussen de wolken door naar beneden. Ze luisteren, troosten en vangen traantjes in een bokaaltje. Dit prentenboek gaat over de manier waarop de Sterrenwachters verdrietige kinderen kunnen troosten. De tekst verbindt realistische situaties aan de troostrijke fantasievolle elfjes. Kwam tot stand door het We Love Marie Fonds, dat zich inzet voor kinderen die tegen kanker vechten. Een troostrijk boek om over verdriet te praten.

De box bevat het prentenboek en een sterrenwachter pop.

WAAR  ARhus De Munt, themacollectie op -0.
VOOR   Leerkrachten, kinderopvang, ... met een onderwijs- of groepspas
HOE      Uitleentermijn is 4 weken, verlengen kan tot je 6 weken bereikt hebt (behalve als dit gereserveerd is voor een andere lener). De koffer moet niet op voorhand aangevraagd worden, je onderwijspas/groepspas tonen is voldoende. 

Check hier of het pakket aanwezig is.