03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 5 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

28-05-2015

Apps in de kijker: Studeren

Junimaand, examenmaand. Geen leuke tijd, maar gelukkig zijn er heel wat apps die je kunnen helpen bij het studeren. Wij lijsten enkele toppers op.

Planning

Met een goede planning ben je beter voorbereid op je examens. De volgende apps zijn handige planners:

 • Wunderlist (iOS, Android, PC; gratis voor basisversie; Pro: 4,99 euro)

  Wunderlist is een heel populaire app om takenlijstjes bij te houden. Taken laten terugkeren, herinneringen instellen, … het is allemaal geen probleem. Interessant voor groepswerken: je kan taken toewijzen aan elkaar en delen.

  https://www.wunderlist.com


 • Trello (iOS, Android, PC; gratis)

  Een andere handige app voor je to-do’s is Trello. Maak verschillende borden en op elk bord plaats je verschillende lijsten die een verzameling van taken vormen. Ook hier kan je samenwerken en meerdere personen toegang bieden tot een taak, reageren op taken en je krijgt een bericht als iemand iets aan jouw taken verandert.

  https://trello.com/home


 • Planner (Android; gratis)

  Met Planner plan je je lessen en examens per dag in. Je kan huiswerk bijhouden en herinneringen instellen. Planner kan zelfs je gsm automatisch op stil zetten als de les begint.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chris.planner


 • iStudiez Pro (iOS; 2,99 euro)

  Met iStudiez Pro leg je je studierooster bovenop je bestaande iOS-agenda en geef je aan welke afspraken bij welke vakken horen. Hou ook bij hoe lang je de vakken volgt. Er is een to-do-lijst om je huiswerkopdrachten bij te houden en je kan werkgroepen aanmaken, je cijfers bijhouden en projecten plannen.

  istudentpro.com

 • Week Calendar (iOS en Android; voor iPads, HD: 3,99 euro; voor iPhones 1,79 euro)

  Je kan met Week Calendar in het weekoverzicht je afspraken een kleur of pictogram geven. Er zijn ook opties voor terugkerende afspraken of als je afspraken wilt uitstellen.

  weekcal.com

 

Documenten

De volgende apps kunnen je helpen om je opdrachten tot een goed einde te brengen!

 • Documents by Readdle (iOS; gratis)

  Verbind met deze app al je bestanden die op verschillende clouddiensten staan (bv. Dropbox, Box, iCloud, Skydrive). In de app kan je de bestanden beheren, sorteren en bekijken. Je kan de documenten delen en PDF-bestanden annoteren.

  https://readdle.com/products/documents


 • Evernote (iOS, Android, PC; gratis voor basisversie)

  Met Evernote houd je al je notities bij op één plaats. Je kan foto’s bewaren en sorteren met tags, tekstverwerken, groepen aanmaken om documenten te delen en een presentatie geven van je notities. Evernote Skitch maakt het mogelijk om schetsen maken, Evernote Peek geeft ondersteuning bij het studeren en met EverWebClipper maak je knipsels van informatie van websites (3,99 euro). Stuur via andere apps al je bestanden door naar Evernote.

  https://evernote.com/intl/nl

 • Keynote - Pages - Numbers (iOS; 8,99 euro)

  Apple heeft een eigen alternatief voor Microsoft Office: iWork. De programma’s Keynote, Pages en Numbers bestaan ook als app voor je tablet of smartphone. 

  http://www.iculture.nl/dossiers/iwork/


 • Smart Office 2 (iOS en Android; 9,99 euro)

  Met deze app kan je op je iPad of iPhone Microsoft Office-bestanden bewerken. De app biedt heel veel mogelijkheden voor tekstverwerking (Word), presentaties (Powerpoint) en spreadsheets (Excel). Je kan documenten ook opslaan als PDF-bestand en om op te slaan kan je een (gedeelde) map in Dropbox of Google Drive gebruiken.

  smartoffice.artifex.com

 • OfficeSuite 8 (Android; gratis voor basisdiensten)

  OfficeSuite maakt het mogelijk om Word-, Excel-, Powerpoint- en PDF-documenten gratis te  bekijken. Met de betaalde versie (10,86 euro) kan je deze documenten ook bewerken. Het programma beschikt over een filemanager en je kan ook documenten uit clouddiensten zoals Box, Dropbox, Google Drive, OneDrive en Sugarsync bekijken en bewerken. Plug-ins maken het mogelijk woorden op te zoeken in het woordenboek enz.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobisystems.office&hl=nl

 • Google Documenten – Spreadsheets - Presentaties (Android; gratis)

  Met deze apps van Google kun je documenten, spreadsheets en presentaties maken. Je kan ook Office-documenten openen. Je kan je werk delen en in hetzelfde bestand samenwerken. Alles wat je typt wordt automatisch opgeslagen, maar ook zonder internetverbinding kan je je taken afwerken.

  www.google.be/intl/nl/docs/about

 

Mindmaps

Mindmaps helpen je bij het structureren van je gedachten en het onthouden van leerstof. Probeer de volgende apps eens uit: 

 • Popplet (iOS, PC; 4.99 euro voor onbeperkt gebruik)

  Via de eenvoudige interface maak je heel snel een mooie mindmap. Je kan met deze app ook afbeeldingen en tekeningen verwerken.

  https://popplet.com

 • Mindmeister (iOS, Android en PC)

  In de mindmap van Mindmeister kan je ook afbeeldingen toevoegen. Je kan mindmaps met elkaar delen en ze in een mappenstructuur organiseren.

  https://www.mindmeister.com/nl

 

Hulpmiddelen

De volgende apps zullen ook nog van pas komen bij je studies! 

 • Dropbox (iOS, Android en PC; gratis)

  Dropbox is een 2GB grote online schijfruimte waarop je bestanden kan delen met andere gebruikers. Je documenten zijn overal op elke computer met internetverbinding beschikbaar: ideaal bij projectwerk of om notities uit te wisselen! Als je meer opslagruimte nodig hebt, kan je hiervoor een klein bedrag betalen.

  https://www.dropbox.com


 • Wolfram Alpha (iOS, Android en Windows; 2,69 euro)

  Wolfram Alpha is een krachtige zoekmachine. De app biedt snel een antwoord op het gebied van: wiskunde, statistieken, krachten, scheikunde, materialen, engineering, astronomie, natuurkunde, biologie, computerwetenschappen, eenheden, tijdszones, het weer, geografie, geschiedenis, cultuur, muziek, taalconstructies, gezondheid, economie en nog veel meer.

  products.wolframalpha.com/mobile/?_ga=1.26860093.143126270.1432807617