03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 5 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

21-08-2015

Apps in de kijker: solliciteren

Ben je op zoek naar een nieuwe job? De volgende apps bieden je ondersteuning in je zoektocht en geven je ook heel wat tips bij het solliciteren!

Help, ik moet solliciteren   (gratis)

Deze app van de VDAB is een eerstehulpkit met alle informatie over solliciteren die je moet weten. Je krijgt belangrijke tips over het CV, telefoneren en het sollicitatiegesprek. Je kan ook videofragmenten bekijken en handige checklists overlopen.

Voor iOS - www.vdab.be/apps  

De sollicitatie app    (1,79 euro)         

Hoe ziet een goede sollicitatiebrief eruit? Hoe maak je een overzichtelijk CV en waarop moet je letten bij de voorbereiding van het gesprek? Deze app geeft je een antwoord op al deze vragen. De informatie is compleet en uitgebreid, maar er is geen zoekfunctie voorhanden.

Voor iOS - itunes.apple.com/nl/app/de-sollicitatie-app/id555973764?mt=8

Loopbaancheck   (gratis)

Loopbaancheck kan je advies geven als je erover denkt om van job te veranderen. Door 45 vragen te beantwoorden, krijg je advies op maat. Zit je op de goede plek? Volg je misschien beter een omscholing? De app geeft ook sollicitatietips en verwijst naar coaches of opleidingen die je kunnen verder helpen.

Voor iOS of Android - www.loopbaan-check.nl

Bruto Netto Calculator   (gratis)

Met deze app bereken je vanuit het brutosalaris heel gemakkelijk het nettosalaris of omgekeerd. Dit kan handig zijn om te onderhandelen over je salaris bij sollicitatiegesprekken.

Voor iOS - itunes.apple.com/nl/app/bruto-netto-calculator/id431041586?mt=8

Vind een job   (gratis)               

Deze app werd ontworpen door de VDAB. Je zoekt hier in het grootste vacature- en opleidingenaanbod van Vlaanderen en ordent de vacatures volgens trefwoord, locatie of gps-coördinaten. Je kan vacatures bewaren en zoekopdrachten opslaan of boeiende reportages, beroepenfilms en interessante nieuwtjes bekijken.

Voor iOS of Android - ww.vdab.be/apps

Jobbeurzen   (gratis) 

Deze app geeft info over jobbeurzen die de VDAB organiseert of waaraan ze meewerkt. Je krijgt een overzicht van de bedrijven die eraan deelnemen en hun vacatures. Bekijk de kaartjes met de locatie van de beurs, de ligging van het bedrijf en de plaats van tewerkstelling.

Voor iOS of Android - www.vdab.be/apps

Mentor   (gratis)          

Ook deze app gaat uit van de VDAB. Je komt ermee in contact met geëngageerde professionals die jongeren op weg willen helpen en coachen. Mentoren vullen hun expertise in en jongeren zoeken op hun interesses. Je kan elkaar vervolgens contacteren via chat.

Voor iOS of Android - www.vdab.be/apps

SWOP   (gratis)             

Valt je oog op een bepaalde vacature? Swop naar rechts. Lijkt de job je maar niets? Schuif met je duim naar links. Deze app maakt solliciteren gemakkelijk en leuk.

Voor iOS of Android - www.swopajob.be

LinkedIn    (gratis)   

De LinkedIn app gebruik je om je netwerk uit te breiden en nieuws en informatie uit je branche te vinden. Maak een profiel aan en bekijk de aanbevolen vacatures.  Zoek naar personen, functies, bedrijven en groepen en zie waarmee je netwerkconnecties bezig zijn. Maak jezelf lid van groepen en blijf op de hoogte met de feed.

Voor iOS, Android en Windows - www.linkedin.com/mobile?trk=hb_ft_mobile

LinkedIn Job Search   (gratis)           

Je LinkedIn profiel wordt in deze app als CV gebruikt. Je solliciteert echter op een discrete manier. De app stuurt automatisch suggesties als er nieuwe, interessante vacatures bijkomen.

Voor iOS of Android - www.linkedin.com/mobile?trk=hb_ft_mobile

Indeed.com   /   Stepstone Job App   (gratis)     

Ga met Indeed of Stepstone op zoek naar jobs in je buurt en filter op functie, datum, bedrijf of GPS-coördinaten. Laad je CV op en bewaar vacatures of deel ze met anderen.

Voor iOS of Android - be.indeed.com/mobile

www.stepstone.be/Carriere-Tips/stepstone_app_voor_iphone_en_android.cfm 

 

APPS IN DE KIJKER: voor kinderen

Hieronder vind je enkele apps met leuke spelletjes voor kinderen van verschillende leeftijden.

Sprookjesboom (1,99 euro)   

Zoek waar de sprookjesbosbewoners zich verstopt hebben! Als je dit binnen de tijd doet, verdien je punten. Je kan tijd winnen of verliezen door tijdens je zoektocht enkele behendigheidsspelletjes te spelen. Help Roodkapje ontsnappen uit het ijsdoolhof, brouw een toverdrankje of vang de munten die Ezel laat vliegen. Er is echter nog veel meer te beleven in deze app! (vanaf 5 jaar)

Voor iOS en Android, Nederlandstalig - www.sprookjesboom.nl/Op-je-mobiel.html

Kaatje   (gratis)  

Ken je de app van Kaatje van Ketnet al? Hier kan je enkele leuke spelletjes spelen met Kaatje en haar vrienden Kamiel, Viktor en Frits & Frats. Ga op schattenjacht in een gezonken boot, schiet ballonnen kapot, race met Viktors raket, steek de rivier over met Frits en Frats en breng een bezoekje aan de dieren van de boerderij.  (vanaf 5 jaar)

Voor iOS en Android, Nederlandstalig - www.ketnet.be/kaatje-voor-ouders/kaatje-van-ketnet-app

Woord Vlucht  (gratis voor basisversie)  

Met deze app moet je woorden zoeken in het rooster. Je krijgt hiervoor een minuut de tijd. Een spel bestaat uit verschillende rondes waarbij het te vinden woord steeds langer wordt. Vind je het woord niet binnen de tijd, dan is het spel afgelopen. Bij de gratis versie moet je horizontaal zoeken naar woorden. Als je de app aankoopt voor 0,99 euro, stijgt de moeilijkheidsgraad en moet je ook verticaal en diagonaal woorden opspeuren.  Woord Vlucht is ook beschikbaar met Engelse, Franse, Duitse of Spaanse woordenlijsten. (vanaf 6 jaar)

Voor iOS, Nederlandstalig -  itunes.apple.com/nl/app/woord-vlucht/id473648232?mt=8

Woorden Raden  (gratis voor basisversie)  

Deze app van dezelfde ontwikkelaar als Woord Vlucht is een sympathieke variant op het klassieke galgje. Binnen acht zetten moet je het juiste woord raden. Je kan hierbij enkele letters kopen. Bij de gratis versie is alleen het gemakkelijke niveau beschikbaar waarbij je altijd vijfletterwoorden krijgt, drie letters kan kopen en acht fouten mag maken. Je kan ook Engelse, Franse en Duitse woorden zoeken of binnen de categorie 'dieren', 'geografie' of 'groente en fruit' spelen. Als je de app aankoopt voor 0,99 euro, krijg je ook moeilijkere niveaus waarbij de woorden tot zeven letters lang kunnen zijn. (vanaf 6 jaar)

Voor iOS, Nederlandstalig - itunes.apple.com/nl/app/woorden-raden-galgje/id517494182?mt=8 

Stratego Single Player  (1,99 euro)  

Je kan dit populaire strategische oorlogsspel op je eentje spelen tegen een computergestuurde tegenstander. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden. Versla de vijand in een klassiek 40 tegen 40 spel, een snelle veldslag van 16 tegen 16 of speel een volledige Stratego campagne. Om je land te verdedigen moet je slimme tactieken bedenken, een strategie volgen en soms blufpoker spelen. Begin de aanval met je leger en word de held van het slagveld! (vanaf 8 jaar)

Voor iOS en Android, Engelstalig - www.stratego.com/singleplayer