03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 5 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

17-06-2016

Apps in de kijker: apps voor de sportzomer

De komende maanden valt er voor sportliefhebbers heel wat te beleven. Momenteel zitten we nog middenin het EK Voetbal. Daarna komt Wimbledon en dan mogen we niet vergeten te kijken naar de grote wielerklassiekers en de Olympische Zomerspelen die in augustus in Rio van start gaan. Met de volgende apps hoef je geen enkel hoogtepunt te missen! En je kan ook zelf een pronostiekje wagen.

SPORTNIEUWS

Sporza (gratis)

In de Sporza app van de VRT krijg je live updates van de Europese voetbalcompetitie. Volg hier de wedstrijden van de Rode Duivels en herbekijk alle hoogtepunten. In deze app komen natuurlijk ook de andere sporten ruimschoots aan bod. Neem ook een kijkje naar de video’s, het nieuws en de live-verslaggeving van het wielrennen, de tennis en zaalsporten. Voor het EK heeft Sporza ook een aparte voetbalapp.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - http://sporza.be/cm/sporza/extra/1.2031740 &

http://sporza.be/cm/sporza/voetbal/1.2672870

Eurosport (gratis)

Eurosport heeft ook een app die je op de hoogte houdt van alle sportnieuws. Je vindt er de scores en commentaren binnen je favoriete sport: voetbal, tennis, F1, wielrennen, snooker en nog veel meer. Alle grote wedstrijden en races komen uitgebreid aan bod, zoals bijvoorbeeld de grote tennistoernooien Roland Garros, Wimbledon, US Open en de Australian Open, de Premier League in de voetbal en alle F1 races. Bekijk ook de nieuwste video’s.

Voor iOS, Android en Windows – Engelstalig - www.eurosport.com/application-ipad.shtml

PRONOSTIEK

Scorito (gratis)

Met Scorito maak je een poule met je vrienden of collega’s om de uitslag van grote sportevenementen te voorspellen. Je doet het voor de eer (er is geen prijs te winnen).

Voor iOS (iPhone) en Android, Nederlanstalig. www.scorito.com

APPS PER TORNOOI OF WEDSTRIJD

UEFA EURO 2016 Official App en Rode Duivels app (gratis)

De UEFA heeft haar eigen app voor EK-liefhebbers. Nieuws, statistieken, video en audio… een compleet overzicht.

De ‘BRD App’ is de officiële app van de Rode Duivels. Je krijgt er exclusieve inhoud, zoals de ‘Devil snaps’ waarbij supporters als eerste unieke foto’s en filmpjes te zien krijgen.

UEFA: Voor iOS en Android – Engelstalig of Franstalig - www.uefa.com/uefaeuro/index.html

BRD: Voor iOS en Android – Nederlandstalig - http://app.belgianreddevils.be

The Championships, Wimbledon 2016 - Grand Slam Tennis (gratis) 
 
Ook de app van Wimbledon, waarvan er één gemaakt werd voor de iPhone en één voor de iPad, geeft je live scores, resultaten en het laatste nieuws. Je kan een uitgebreide live-blog lezen, informatie over de spelers opzoeken en notificaties krijgen over de prestaties van je favoriete spelers. Verder kan je alle wedstrijden live bekijken en merchandise kopen. In de iPad-versie krijg je ook toegang tot het videoarchief. Je kan er 360 graden-video’s en panorama’s bekijken en genieten van live time-lapse camera’s. Open ook de interactieve kaart met info over de locaties waar de wedstrijden doorgaan.

Voor iOS en Android – Engelstalig – www.wimbledon.com/en_GB/atoz/apps.html

Tour de France 2016 (gratis)

In de officiële app van de Tour de France is het mogelijk om alle ritten en beklimmingen te bekijken. De route wordt via Google Maps getoond en de wielrenners worden via gps gevolgd. Je komt ook alle tijden, de positie van de wielrenners en de afstand tussen de kopgroep en het peloton te weten. Bekijk foto’s van de ritten en video’s met alle hoogtepunten.

Voor iOS en Android – Engels- en Franstalig - www.letour.com/le-tour/2016/us/mobile-tablet-applications.html

Rio 2016 (gratis)

Met deze officiële app lees je al het laatste nieuws over de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Op 5 augustus 2016 wordt het Olympisch vuur aangestoken op de openingsceremonie. Deze app toont je de route die de fakkeldragers zullen volgen. Je

krijgt live video’s en foto’s te zien en het programma dag per dag. De opening van de Olympische Zomerspelen zullen gepaard gaan met heel wat festiviteiten in Brazilië!

Voor iOS, Android en Windows – Engelstalig - www.rio2016.com/en/app

ANDERE SPORTAPPS

CyclingNews Tour Tracker (gratis)

Wielerfanaten kunnen met deze app hun hartje ophalen. Met deze tour tracker zullen de drie grote wielerklassiekers (Tour de France, Giro d’Italia en Vuelta d’España) geen geheimen meer voor je hebben. Je vindt er uitgebreide profielen van de wielrenners, gedetailleerde informatie over de verschillende etappes en een overzichtelijk tabblad met alle klassementen. Tijdens de wedstrijden krijg je het laatste nieuws, de live tussenstanden en de positie van de renners op het parcours te zien.

Voor iOS en Android – Engelstalig - http://thetourtracker.com/cyclingnews

FIFA (gratis)

De officiële FIFA app is eveneens onmisbaar voor de voetballiefhebber. Je kan hier alle uitslagen en posities terugvinden en de livescores volgen van de 85 grootste voetbalcompetities, gaande van de Bundesliga tot de Barclays Premier League. Er wordt live verslag gedaan van de wedstrijden en een overzicht van de topscorers gegeven. Volg het nieuws over transfers en andere belangrijke gebeurtenissen en bekijk foto’s en video’s van belangrijke wedstrijden.

Voor iOS en Android – Engels- en Franstalig – www.fifa.com/mobile

Official F1 App (gratis lightversie)

Dit is een leuke app voor wie houdt van Formule 1. Deze officiële app voorziet je van heel wat nieuws, video’s en achtergrondinformatie. Bekijk de programma’s en uitslagen per grand prix en de records die de racers of teams halen. Luister naar de interviews en speel filmpjes af met beroemde beelden zoals die van de crash van Hamilton en Rosberg in Spa-Francorchamps. De app biedt meer functies als je een vast bedrag per maand (2,99 euro) of jaar (26,99 euro) betaalt, zoals live timing, een interactieve 3D-kaart en Engelstalig commentaar tijdens de wedstrijden.

Voor iOS en Android – Engelstalig - https://www.formula1.com/content/fom-website/en/subscribe/download-the-official-F1--app.html

NBA Game Time (gratis)

Met de app van de NBA krijg je notificaties als je favoriete basketbalteam of speler punten scoort. Je kan ook live statistieken van alle wedstrijden raadplegen en video’s met de hoogtepunten bekijken. Met een abonnement (verschillende tarieven: aankopen tussen 6,99 euro en 99,99 euro) kan je volledige wedstrijden via de app volgen (met uitzondering van de play-offs).

Voor iOS en Android – Engelstalig - www.nba.com

KINDERAPPS

David Wiesner's Spot (4,99 euro)

Deze bekroonde app van kinderboekenauteur en illustrator David Wiesner verrast omdat je hier niet van bladzijde naar bladzijde bladert, maar via prenten steeds dieper het verhaal ingetrokken wordt. Door in te zoomen kom je in een wonderlijke sprookjeswereld terecht waar je verbaasd wordt door de geheimen die achter de illustraties schuilen. Zo maak je een adembenemende tocht door steeds veranderende omgevingen, van de zeebodem tot de ruimtehaven en van de robotstad tot de kattenparade. Als je goed oplet, ontdek je doorlopende verhaallijnen, waarbij je kritische en creatieve denkvermogen op proef wordt gesteld. (vanaf 6 jaar)

Voor iOS – Engelstalig - http://bitu.com/spot

Bezig Beertje op de boerderij (2,99 euro)

Lees je kinderen dit verhaal voor van een beertje dat niet van stilzitten houdt. Peuters kunnen hem helpen met zijn klusjes op de boerderij. Geef de varkens hun voer, zet de schapen binnen het hek, pluk appels en raap eieren of rij met de tractor over de heuvels. Met deze app kan je zelf deelnemen in het verhaal en ontdek je wat er allemaal te doen is op de boerderij. (vanaf 2 jaar)

Voor iOS – Nederlandstalig - https://itunes.apple.com/be/app/bezig-beertje-op-de-boerderij/id591790257?mt=8

Meneer Big en het gouden ei (2,99 euro)

Interactief voorleesverhaal geschreven en prachtig geïllustreerd door Gitte Spee. Op een avond lopen Olifant en Schaap over het strand. Schaap struikelt hierbij over een reuzenei. Het brengt hen op een idee om meneer Big te foppen. Het verhaal wordt verteld door de auteur, maar kun je natuurlijk ook zelf voorlezen. In de app werd het verrijkt met animaties, achtergrondgeluiden en het liedje “We zijn de beste vrienden”. Kinderen kunnen op elke pagina iets doen zoals, bijvoorbeeld, verf spatten, met schelpjes tekenen in het zand of met een vergrootglas de pagina afspeuren. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS – Nederlandstalig - www.threelittlewitches.nl/dutch.html  

Storm & Skye en het geheim van de autowasstraat (3,99 euro)

Storm en Skye vinden in een autowasstraat een verborgen doorgang naar een ongekende nieuwe wereld. Maar plots ontsnapt er iets groots dat nu loerend en grommend in het donker schuilt… Dit spannend en ontroerend verhaal over moed, vriendschap en de kracht van onze verbeelding combineert het beste van films en boeken. De mooie illustraties en animaties worden aangevuld met filmmuziek. Het verhaal wordt voorgelezen door Bram van der Vlugt en bevat veel leuke interactieve elementen. (vanaf 6 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - http://digimoostudios.com

Yum Yum! (2,99 euro)

In deze app kan je met je peuter verschillende dieren voederen en een betoverende tuin verkennen. Maak muziek met de bewoners rond het meer en doe het licht uit in het huisje van de eekhoorn. Het grappige verhaal werd bedacht en prachtig geïllustreerd door Hartmut Welsch en leent zich goed om voor te lezen voor het slapengaan. (vanaf 1 jaar).

Voor iOS – Engelstalig - www.kleinkinderapp.com/kleinkinderapp_english.html

Kids Planet Discovery en Kids World Cultures (gratis, in-app aankopen)

Met deze apps laat je kinderen de wereld en diverse culturen ontdekken. De apps bevatten foto’s, video’s en spelletjes zoals memory, puzzels en zoekplaten.

Voor iOS, Engelstalig, vanaf 4 jaar - www.planetfactory.com

MOUK (aantal episodes gratis, rest via in-app aankopen)

Beertje Mouk gaat op reis. Als globetrotter fietst hij de wereld rond en maakt kennis met bewoners uit alle windstreken. Je volgt Mouk op z’n reis. Er zit ook een camerafunctie in de app om foto’s te nemen met Beertje Mouk.

Voor iOS en Android, Engelstalig.

https://itunes.apple.com/us/app/mouk-1-watch-videos-play-games/id821382129?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=kr.sstudy.mouk1.en_aos_gp&hl=nl

 

De voorgaande "Apps in de kijker" vind je hier.