03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 5 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

17-11-2016

Apps in de kijker: Geschenkideeën en pakjes

December is cadeautjesmaand. We hebben daarom enkele apps geselecteerd die je helpen bij je zoektocht naar een leuk geschenk. Je vindt er ook inspiratie om zelf iets origineels en persoonlijks te maken. Voor kinderen stellen we apps voor om Sinterklaas en Kerstmis te vieren, een avontuurlijk voorleesverhaal en twee toepassingen waarmee je creatief aan de slag kan.

Gift.be (gratis)

Gift.be is gespecialiseerd in het leveren van bloemen en geschenk- en fruitmanden in heel België. Je kan onder meer wijn en champagne, bloemen, chocolade, fruit of modeartikelen schenken. In de uitgebreide cataloog vind je de beste Europese merken zoals bijvoorbeeld Neuhaus, Godiva Chocolates, Dom Perignon en Jules Destrooper. De bloemstukken zijn vers en de producten worden zorgvuldig verpakt. Laat het geschenk leveren bij één van je contacten op je smartphone en geef een persoonlijk bericht mee. Je kan ook een melding krijgen bij verjaardagen van je kennissen.

Voor iOS – Nederlandstalig – https://www.gift.be/geschenken-nl.htm

Photobox (gratis)

Met deze app bestel je niet alleen prints van je foto’s, maar ontwerp je ook persoonlijke cadeaus. Je kan vergrotingen en posters laten maken of je favoriete foto’s laten afdrukken op, onder meer, mokken, muismatten, sleutelhangers en hoesjes voor smartphones en tablets. Laad je afbeeldingen in vanuit Dropbox, Instagram, Facebook of je Google+ profiel. Snij je foto bij en maak andere bewerkingen met de tools en sla dan het resultaat op.

Voor iOS – Nederlandstalig – https://nl.photobox.be

Greetz.be (gratis)

Met de Greetz app verras je vrienden op een snelle en gemakkelijke manier met een persoonlijke attentie. In het aanbod vind je onder meer kaarten, bloemen, ballonnen, chocolade, dranken en kraamcadeaus. De ruim 10.000 kaarten en 300 cadeaus kan je eenvoudig filteren naar wens. Je kan hierbij kiezen uit verschillende ontwerpen van Greetz of bekende merken zoals bijvoorbeeld Woezel & Pip, Loesje en Fiep Westendorp. Het is ook mogelijk om online zelf kaarten te maken of bijvoorbeeld een ballon, mok of chocolade van je eigen foto en tekst te voorzien. De cadeaus worden vervolgens snel bezorgd aan de gelukkige.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – https://www.greetz.be/greetz-app

Hallmark wenskaarten (gratis)

Hallmark geeft je met deze app de mogelijkheid gedrukte kaarten te sturen waar je je ook bevindt. Je vindt hier een heel ruim aanbod waaruit je kan kiezen. Als je voor 15u. bestelt, wordt de kaart ’s anderendaags al bezorgd. Je kan je wenskaart ook personaliseren met eigen foto’s of grappige decoraties. Als lid kan je nog sparen voor gratis kaarten.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – https://nl.hallmark.be/mobile-app

Piece of Cake (gratis)

Deze applicatie maakt het gemakkelijker om samen met vrienden iemand een cadeau te geven. Piece of Cake houdt bij wie meedoet en wie reeds betaald heeft. Je kan deelnemers uitnodigen, herinneringen sturen en gebruik maken van de chat- en camerafunctie bij het overleggen. Je krijgt ook tips voor geschenken die je kan bestellen in de webshop. Piece of Cake levert het geschenk dan af bij de gelukkige.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – https://www.apieceofcake.nl

GiftPlanner (gratis)

Met deze app kan je bijhouden welke cadeaus je wil schenken. Je kan hier alle informatie die je nodig hebt bewaren: geschenkideeën, de prijs en winkel waar het te koop is, de bestelstatus en het bestelnummer, foto’s en links. Bij het surfen op internet kan je met een bladwijzer gevonden producten opslaan in de app. Vul al je contacten in en gelegenheden waarvoor je een cadeau wil kopen. Je kan ook nog de wensen en interesses van je vrienden bekijken. Cadeaulijstjes kan je delen of uitprinten.

Voor iOS – Engelstalig – http://zeode.com/giftplanner

Lootjes (gratis)

Dit is een app die je kan gebruiken als je een naam wil trekken bij het geven van cadeaus. Geef alle namen van de deelnemers op en laat de app bepalen wie voor wie een geschenk koopt. Je kan slechts één keer inkijken welke naam je hebt gekregen zodat niemand kan spieken!

Voor iOS – Nederlandstalig – https://itunes.apple.com/be/app/lootjes/id577021915?l=nl&mt=8

Lootjes trekken (gratis)

Dit is een gelijkaardige app voor Android. Voer de namen van de deelnemers samen met hun e-mailadres in. De app deelt vervolgens de lootjes uit via e-mail. In het bericht krijg je een gedichtje over de persoon die je met een geschenk moet verrassen. Zo zal je nooit meer je eigen naam trekken of voor de verkeerde persoon iets kopen.

Voor Android – Nederlandstalig – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pixplicity.lootjestrekken&hl=nl

Feli (gratis)

Met deze cadeau-assistent ontdek je het perfecte cadeau voor een vriend(in). Om te beginnen stelt Feli je een aantal vragen om zicht te krijgen op de interesses en voorkeuren van je vriend(in). Zo maakt de app een persoonlijk cadeauprofiel op en op basis hiervan geeft hij cadeausuggesties. Door naar links of rechts te swipen, laat je Feli weten wat je ervan vindt. Uiteindelijk kom je uit bij het ideale geschenk. Je kan cadeaus opslaan in het profiel van je vriend(in) en krijgt ruim op tijd herinneringen voor verjaardagen die eraan komen.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – http://feli.gift

Wishlister (gratis)

Hier kan je lijstjes maken met geschenken die je graag zou krijgen. Zo kan je gemakkelijk je wensen bijhouden voor een verjaardag, feestje of uitstap. Je kan je wens verfijnen door een foto en omschrijving toe te voegen. Als je een tip wil geven waar je cadeau te vinden is, kan je ook een webpagina opnemen. Je lijst kan je tot slot naar je vrienden en familie mailen.

Voor iOS – Nederlandstalig – https://itunes.apple.com/be/app/wishlister/id600081428?l=nl&mt=8

Staedtler Fimo creative tips (gratis)

Je kan voor Kerstmis (of andere gelegenheden) ook zelf een cadeautje in elkaar knutselen. Kies uit verschillende materialen en thema’s en geef een moeilijkheidsgraad aan. Met de afbeeldingen en stap-voor-stapinstructies creëer je snel sieraden of decoraties voor in huis. In deze app kan je heel wat ideeën opdoen.

Voor iOS en Android – Engelstalig – https://www.staedtler.be/nl/inspiratie/voor-de-creatieve-hobbyisten/#/tabs/creative-tips-app

Crafty Amino (gratis)

Crafty Amino is een forum van creatievelingen. Via deze app kan je jouw werkjes en ideeën delen met anderen. Je vindt hier inspiratie en stap-voor-stapinstructies voor alle mogelijke kunstwerkjes, waaronder quilts, brei- en naaiwerk, origami, mozaïek, kaarsen, houtsnijwerk en boetseerwerk. Ga snel aan de slag om een origineel en persoonlijk cadeau te maken.

Voor iOS en Android – Engelstalig – http://www.aminoapps.com/popular/crafty

KINDERAPPS

Mirror Paint (gratis)

Met deze grappige app kan je met een enkele lijn tekenen, maar je kan de lijn ook laten spiegelen (ook vierdubbel). Gebruik hierbij zeven verschillende diktes en een groot kleurenpallet om de lijnen of de achtergrond in te kleuren. Het is ook mogelijk om over bestaande foto’s of afbeeldingen uit je album te tekenen. Bewaar je kunstwerkjes en kies voor een inlijsting! (vanaf 7 jaar)

Voor iOS – Engelstalig – https://itunes.apple.com/us/app/mirror-paint/id467938164?mt=8

Comic Life 3 (4,99 euro)

Met Comic Life maak je snel en makkelijk stripverhalen van je eigen foto’s. Met speciale effecten kan je foto’s in een tekening of schilderij veranderen en er dan tekstballonnen aan toevoegen. Ontwerp zo een fotocollage in stripvorm. Als je strip af is, kan je hem printen, delen of e-mailen. (vanaf 7 jaar)

Voor iOS – Engelstalig – http://plasq.com/downloads/comic-life-for-ios

Het moddermonster (1,99 euro)

Drie vriendjes gaan op avontuur en vissen een enorme schelp uit de oceaan. Welke verrassing staat hen te wachten als ze erin slagen de schelp te openen? Je kan het verhaal lezen in twee verschillende tekenstijlen. Het wordt voorgelezen in het Nederlands of het Engels, maar je kan het ook zelf lezen. Het prentenboek is mooi geanimeerd en voorzien van muziek, geluidseffecten en interactieve elementen. (vanaf 4 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – http://apps.tizio.eu/mudmonster

Sint is jarig (1,99 euro)

Hier ontdek je heel wat leuke spelletjes om Sinterklaas te vieren. Er is een plaat die je kan inkleuren en versturen per e-mail. Je kan ook pakjes en petjes optellen en puzzels maken. Verder vind je nog een memospel en sinterklaasliedjes die je mag meezingen. Beluister tot slot een spannend verhaal over Sinterklaas of lees het samen met je ouders. (vanaf 4 jaar)

Voor iOS – Nederlandstalig – https://itunes.apple.com/nl/app/sint-is-jarig/id571269738?mt=8

Vrolijk kerstfeest, meneer Big! (2,99 euro)

Meneer Big heeft één dag voor Kerstmis nog altijd geen kerstboom. Samen met Olifant en Schaap begint hij zijn zoektocht naar een mooie boom. Wanneer ze Uil tegenkomen, waren ze bijna verdwaald in het bos. Uil komt op een goed idee om Big te helpen! Het prentenboek van Gitte Spee is verrijkt met sfeervolle animaties en geluiden. Op elke bladzijde kan je deelnemen aan het verhaal. Zo mag je helpen met taartjes uitdelen, sneeuwballen gooien, sneeuw wegblazen in het bos en nog veel meer. (vanaf 4 jaar)

Voor iOS – Nederlandstalig – https://itunes.apple.com/nl/app/vrolijk-kerstfeest-meneer/id480517775?mt=8

Meer apps in de kijker vind je hier.