03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 5 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

22-12-2016

Apps in de kijker: 5 apps die je niet mag missen!

Met 2017 voor de deur is het tijd voor de nieuwjaarseditie van onze 'Apps in de kijker'. Hierbij onze 'best of'!

Waze (gratis)

Deze navigatieapp beschikt over de grootste gemeenschap van automobilisten. Door rechtstreeks verkeersinformatie met bestuurders uit je regio te delen kan iedereen die de app gebruikt tijd winnen en besparen in brandstofkosten. Gebruikers kunnen zelf ongevallen, politiecontroles en hindernissen melden en tips geven waar je kan tanken tegen lage brandstofprijzen of wat er te zien is in de buurt. De navigatie wordt gesproken en de kaarten worden constant aangepast. De app berekent automatisch een alternatieve route als de verkeerssituatie zich verandert. Je kan ook vrienden laten weten wanneer je zal aankomen.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – https://www.waze.com/nl

Events for Facebook (gratis)

Mis geen enkel feestje! Zie waar jouw vrienden naar op weg zijn. Krijg een overzicht van alle evenementen in jouw buurt of in de stad waar je binnenkort een citytrip plant.
De app geeft aanbevelingen op basis van je voorkeuren of wat populair is bij je vrienden. Verder kan je de evenementen aan de kalender van je telefoon koppelen. Praktisch!

Voor iOS – Nederlandstalig – https://itunes.apple.com/us/app/events-from-facebook-find/id1153443320?mt=8

Binnenkort ook voor Android!

Memrise (basisversie gratis)

Memrise is een app die je spelenderwijs helpt bij het leren van een taal. Het gebruikt een combinatie van flashcards en ezelsbruggetjes (Mems genaamd), zodat je de woorden snel en effectief kan leren. Chinees leren wordt zo een makkie!
Memrise werd o.a. opgericht door neurowetenschapper Greg Detre van Princeton, gespecialiseerd in de geheugenwetenschap.

Voor iOS – Nederlandstalig – https://itunes.apple.com/nl/app/memrise-ultimate-memorisation/id635966718

Voor Android – Nederlandstalig – https://itunes.apple.com/nl/app/memrise-ultimate-memorisation/id635966718

Peak (basisversie gratis)

Train je brein met Peak! De app bevat meer dan 30 games die je uitdagen in categorieën als geheugen, focus, taal, mentale wendbaarheid, probleemoplossend denken, emotie en coördinatie. Bovendien helpen uitgebreide prestatie-overzichten, data en statistieken je om slimmer en efficiënter te trainen. Met de gratis versie kan je dagelijks vier verschillende games spelen, goed voor zo'n tiental minuten hersengymnastiek per dag. De app is sinds kort volledig in het Nederlands beschikbaar, ook de taaltraining!

Voor iOs – Nederlandstalig – https://itunes.apple.com/nl/app/peak-brain-training/id806223188?mt=8

Voor Android – Nederlandstalig – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brainbow.peak.app&hl=nl 

Endomondo (basisversie gratis)

Een gezonde geest in een gezond lichaam! Deze persoonlijke trainer past in je broekzak. Of je nu rent, fietst, loopt, wandelt, kayak vaart, of iets heel anders, deze app motiveert je en maakt bewegen leuk!
Met de gps functie kan je bijhouden welke afstand je rennend, fietsend, wandelend of skatend hebt afgelegd en hoeveel energie je hiermee hebt verbrand. Maar de app heeft nog veel meer te bieden: work-outs, vrienden volgen, routes bijhouden, routes ontdekken en audio coaching (zo krijg je je afstand om de zoveel tijd te horen).

Voor Android – Nederlandstalig – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.endomondo.android&hl=nl

Voor iOS – Nederlandstalig – https://itunes.apple.com/nl/app/running-walking-biking-endomondo/id333210180?mt=8