16-06-2018

Vacature: projectcoördinator

Ter versterking van het team projecten zijn wij op zoek naar een coördinator voor onze langlopende projecten.

Nieuwsdetail

Nieuws

22-04-2017

Programma ARhus opendeurdag

Kenniscentrum ARhus bestaat al 3 jaar! Speciaal voor wie nog nooit in de hoogbouw op De Munt binnen is geweest, gooit ARhus de deuren open op zaterdag 22 april. Ook bestaande bezoekers worden in de watten gelegd, met een feestelijk programma voor een jong en een meer ervaren publiek. Iedereen welkom!
De ARhus opendeurdag wordt artistiek verpakt door vzw De Schaduw.

Nieuw! Conferentieruimte

180 personen / info & reserveren: info@arhus.be

Onze ateliers en polyvalente ruimte Het Verzonken Kasteel kunnen gereserveerd worden voor vergaderingen, infomomenten of studiedagen. Ook verdieping +5 kan gereserveerd worden voor exclusieve events. Omdat een grotere ruimte in Roeselare wenselijk is, werd verdieping +0 omgebouwd tot conferentieruimte. “Zo evolueren we van een bib naar een kennis- en informatiecentrum én een echte gemeenschap, waar fysieke kennisuitwisseling kan gebeuren op een fantastische locatie in het hart van de stad,” overtuigt Yves Rosseel, directeur van ARhus.

De nieuwe conferentieruimte gaat in première op de ARhus opendeurdag van 22 april, met een Stadsmatinee en een familievoorstelling. En jij kan erbij zijn!

Stadsmatinee ‘Stedelijke governance: van besturen naar leiden’

Verdieping +0 / za 22.04.17 / 10u-13u
Inschrijven via
www.arhus.be/stadsmatinees

Deze Stadsmatinee vormt het slot van een lezingenreeks over de uitdagingen voor steden in Roeselare, Kortrijk en Oostende. Het programma brengt academici, beleidsmakers, privé-partners en het middenveld uit verschillende steden samen in een netwerk. Op deze laatste sessie is iedereen welkom! Ook de jongeren die deelnemen aan het Erasmus+ ‘Our Democratic Europe’ project nemen deel.

Gerenommeerd spreker Filip De Rynck geeft een boeiende lezing over meer ‘governance’, minder ‘government’. Over meer innoveren, over coalities maken en over inzetten op participatieve initiatieven. Kortom: burgers en burgerinitiatieven meer zelf laten doen.

Na de voordracht gaan Kris Declercq, burgemeester van Roeselare, Leo Van Broeck, Vlaams bouwmeester en Bram Sercu, vice-voorzitter van Climate Express in debat. Het panelgesprek wordt geleid door Bart Noels en gaat dieper in op concrete voorbeelden rond de thema’s klimaatverandering en duurzame energie.

Piet en het broertje van de maan
Familievoorstelling door Teatro Munganga

Verdieping +0 / za 22.04.17 / 14u30 & 16u30 (telkens 30 min.)

vliegPiet besluit op reis te gaan naar het land dat hem dichter bij de maan zal brengen. Een land dat niet op de kaart staat… Piet weet de weg niet, maar vissen, vogels en veel andere dieren helpen hem de weg te vinden.
Een sterke visuele familievoorstelling (vanaf 3 jaar) zonder woorden.

ARhus-café 3.0

Verdieping +1 / za 22.04.17 / 10u-24u

Maak kennis met het nieuwe concept van het ARhus-café, met exclusief voor onze opendeurdag lekkers van bij De Overburen. Laat ons weten wat jij vindt van het nieuwe concept en geef mee vorm aan een permanente nieuwe invulling. Meer info

DON VITALSKI speelt DE IDEALE SCHOONZOON
Comedy

Verdieping +1 / za 22.04.17 / 20u (70 min.)
Reserveer vooraf je plaatsje.

Maak het je gezellig in het ARhus-café 3.0 voor een avondvullende comedy show van Don Vitalski. Meer info

Felix Fizzl Felle

Plein De Munt / za 22.04.17 / 14u-16u

Underground muziek voor elk publiek!
Felix improviseert zijn teksten terplekke zoals wij onze tanden poetsen: grondig en gevarieerd. Laat je entertainen door een octopus met de eenvoud van een sprotje. Meer info

Boekenverkoop t.v.v. Bednet

De Munt, pand van CBS Invest naast Vida Design / za 22.04.17 - di 25.04.17 / Tijdens openingsuren van ARhus

ARhus maakt regelmatig plaats om de collectie boeken aan te vullen met nieuwe materialen. Daarom organiseren we een boekenverkoop. De opbrengst gaat naar het project Bednet, waarbij langdurig zieke kinderen via internet de lessen op school kunnen meevolgen. Kortom: wie een boekt koopt, steunt Bednet! Meer info

Heb je het perfecte boek gevonden? Dan vind je op De Munt misschien ook nog een perfecte thuis? Ga gerust een kijkje nemen in het modelappartement, op zaterdag 22 april van 10u tot 16u.

Open dakterras

Verdieping +5 / za 22.04.17 / 10u-17u

ARhus opendeurdag betekent ook: het ‘schoonste verdiep van ’t stad’ toegankelijk voor het grote publiek! Vanop de 5e verdieping van ARhus De Munt geniet je – bij mooi weer – van een magnifiek zicht op Roeselare en omgeving.

WEDSTRIJD

Aan alle (hobby)fotografen: waag je kans om het allermooiste beeld te schieten vanop deze exclusieve locatie in het centrum van de stad. Plaats dit beeld of andere sfeerbeelden van de ARhus opendeurdag op Instagram, met @ARhus_Roeselare, tegen donderdag 27 april. De 10 favorieten van het ARhus-team worden tijdelijk geëxposeerd in ARhus.

Meer info.

TIP: Volg ons via @ARhus_Roeselare op Instagram.