16-06-2019

VACATURE: medewerker onthaal

Wil je graag aan de slag in een dynamische en innovatieve organisatie? Wil je het gezicht van ARhus zijn om klanten en bezoekers te verwelkomen? Dan is dit jouw kans! ARhus zoekt een enthousiaste medewerker M/V/X voor het onthaalteam. Solliciteren voor deze deeltijdse functie (25u) kan tot en met 16 juni 2019.Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

19-09-2016

RSL Undercover - spionage in Roeselare tijdens de oorlog

Naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog organiseert stad Roeselare ieder jaar een project rond een specifiek thema. Dit jaar wordt er via een tentoonstelling, lezingen en een publieksspel dieper ingegaan op het thema spionage. Uitschieter is de unieke tentoonstelling in de Directeurswoning, waarbij de collectie van de Veiligheid van de Staat voor het eerst buiten de eigen muren te bekijken is.

De brochure met het volledige programma is in ARhus beschikbaar of vind je hier terug.

Lezingen en debatten rond het thema spionage:

In samenwerking met Stad Roeselare worden er lezingen en debatten georganiseerd, geconcentreerd rond het opmerkelijke werk van de Inlichtingen- en Actie agenten.
De lezingen vinden plaats in Het Verzonken Kasteel (De Munt 8, verdieping -1) en zijn gratis. Pas op: per lezing is het aantal plaatsen beperkt, schrijf je op voorhand in.

Data lezingen:

  • Dinsdag 4 oktober om 20 u.: Boekvoorstelling 'Gedenkboek Inlichtingen- en Actie Agenten'
  • Woensdag 5 oktober om 20 u.: From 'La Dame Blance' WWI to 'Clarence' WW II (pas op: Engelstalige lezing)
  • Dinsdag 18 oktober om 14.30 u.: Panelgesprek met Inlichtingen en Actie Agenten van de Tweede Wereldoorlog (pas op: Nederlands-/Franstalige lezing)
  • Donderdag 10 november om 20 u.: Roger Morsa: focus op een bijzondere Inlichtingen en Actie agent
  • Dinsdag 29 november om 20 u.: Het netwerk rond Edith Cavell
  • Woensdag 30 november om 20 u.: Gravin Andrée de Jongh: Een opmerkelijk leven bij het verzet

Inschrijven voor de lezingen kan je via de site van Stad Roeselare.
(via het tabblad 'inschrijvingen' moet je bij 'activiteit selecteren' enkel 'lezing' aangevinkt te laten - daarna op de zoekknop klikken)

Nevenactiviteiten van ARhus:

Tentoonstelling België en de 'Geheime Oorlog':

Van 30 september t.e.m. 4 december kan je in de Directeurswoning te Roeselare terecht voor een unieke tentoonstelling rond de geheime oorlog in België. Die geeft je een kijk op spionnen, geheime diensten, extremisten, terroristen, ... en nog veel meer. Met teksten, objecten, beeld- en geluidsmateriaal reis je door die intigrerende, maar misschien toch niet zo geheime wereld.
Praktisch: van woensdag t.e.m. zondag, 14 tot 18u. 

In het kader van deze tentoonstelling kan je de tentoonstelling bezoeken onder begeleiding van een gids, dit telkens om 19.30 u. op volgende tijdstippen:

  • Donderdag 13 en 27 oktober
  • Donderdag 3 en 17 november
  • Donderdag 1 december

Inschrijven kan de site van Stad Roeselare. Maximum 20 personen per gidsbeurt, de deelnameprijs per persoon is 3 euro.
(via het tabblad 'inschrijvingen' dien je bij 'activiteit selecteren' enkel begeleid bezoek aangevinkt te laten - daarna op de zoekknop klikken)

Ook groepen en klassen van het secundair onderwijs kunnen de tentoonstelling bezoeken buiten de reguliere openingsuren, dit kan je hier aanvragen.

Publieksspel:
In de rand van dit project wordt er een publieksspel uitgewerkt voor jong en oud. Volg de dagboekfragmenten van spionne Martha Cnockaert via de Facebook van Stad Roeselare of via de Weekbode. Sluit je als spion aan bij het verzet en help Martha om de Duitse bezetter uit Roeselare weg te krijgen! Vanaf maandag 24 oktober kan je zelf de rol van spion tijdens de Eerste Wereldoorlog opnemen. Sluit je als spion aan bij het verzet en help Martha om de Duitsers uit Roeselare te verdrijven!

Meer info over het publieksspel vind je weldra terug op www.roeselare.be/vrije-tijd/cultuur/herdenking-wo-i.