27-03-2020

Groetjes uit ARhus: Stagiaire Jana in #HACKquarantaine #SamenTegenCorona

Het #HACKpand is sinds 12 maart gesloten. Maar onze #HACK-collega’s laten zich niet schaakmat zetten door Corona! Niet alleen Jasper en Deniza, maar ook stagiaire Jana is er van thuis uit voor alle jongeren! Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

23-03-2017

Apps om te plannen en te organiseren

De derde donderdag van april zetten we alle organisatietalenten in de bloemetjes op Secretaressedag. Hou je graag het overzicht op je todolijst op het werk? Of organiseer je binnenkort een communie- of lentefeest? Deze apps voor plannen en organiseren komen iedereen van pas!

Met deze apps kan je alles op een rijtje zetten en behoud je het overzicht over wat er je nog te doen staat. Je vindt er eenvoudige apps om notities bij te houden of checklists en takenlijstjes op te stellen die je kan koppelen aan je agenda. Andere apps zijn ontworpen om samen met anderen iets uit te werken. Ook inspiratie voor je feest of activiteit vind je in een app.

Voor kinderen zochten we terug enkele kwaliteitsvolle apps die niet enkel een leuk tijdverdrijf bieden, maar ook educatieve waarde hebben.

Remember the Milk (gratis)

Deze app is heel handig als je aan te veel ineens moet denken. De app houdt al je takenlijstjes bij en stuurt herinneringen via e-mail, sms of Twitter. Je kan je lijstjes delen met anderen en zo de taken verdelen. Hou je prioriteiten bij en stel vervaldata en terugkerende opdrachten in. Je kan gemakkelijk je taken en notities doorzoeken en een zoekopdracht opslaan. De app kan je, onder meer, integreren met Gmail, Google Calendar, Twitter en Evernote.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – https://www.rememberthemilk.com

2Do (basisversie gratis)

Probeer ook eens het gebruiksvriendelijke 2Do voor je takenlijstjes. Creëer checklists, eenvoudige taken of complexere projecten met verschillende onderverdelingen. Voeg aan je taken notities, bijlages en meldingen toe. Maak gebruik van de zoek- en filterfunctie om snel info terug te vinden. Stel taken uit door ze te verschuiven in de kalender of verplaats ze naar een andere lijst. Indien gewenst kan je de hele app of afzonderlijke lijstjes met een paswoord afschermen. Bij de betalende versie kan je je e-mailadres of Dropbox en andere toepassingen integreren in de app.

Voor iOS en Android – Engelstalig – https://www.2doapp.com

Clear (4,99 euro)


Deze app kan helpen om al je aantekeningen, lijstjes en ideeën op één plaats bij te houden. Met Clear kan je alles nog overzichtelijker maken door er ook structuur in aan te brengen. Maak zoveel lijstjes als je wil en stel prioriteiten door de notities of taken naar links of rechts te swipen. Op die manier krijgen ze een kleurcode die de urgentie weergeeft. Clear is eenvoudig en intuïtief en beschikt over een heel overzichtelijke, mooie interface.

Voor iOS – Engelstalig – https://itunes.apple.com/us/app/clear-tasks-reminders-to-do-lists/id493136154?mt=8

Slack (gratis basisversie)

Met Slack kan je met meerdere mensen samenwerken aan een project en hierbij gedachten uitwisselen. Voer een todolijst in en vind hierbij snel de juiste mensen, gesprekken en info terug. De app synchroniseert de gegevens op al je toestellen, mobiel of desktop. Alles wordt opgeslagen en geïndexeerd zodat je gemakkelijk informatie kunt opzoeken. Je kan documenten delen en ze samen bewerken.

Voor iOS, Android en Windows – Engelstalig – https://slack.com

Awesome Note (3,99 euro)

Met deze uitgebreide “all-in-one organizer” kan je niet alleen plannen maar ook een dagboek bijhouden. Maak takenlijsten en beheer en volg ze op via de kalender. Maak per dag notities, bewerk je tekst en voeg foto’s, tekeningen en ingesproken geluidsfragmenten toe. Het is ook mogelijk een stratenplan of weerbericht erin op te nemen.

Voor iOS – Engelstalig – http://www.bridworks.com/anote

Pinterest (gratis)

Met Pinterest kom je op leuke ideeën voor om het even wat je wil organiseren. Bewaar hier alle interessante info die je op het internet vindt. Inspiratie voor een feestelijk menu, leuke ideeën voor de aankleding van je feest, … grasduin door duizenden prachtige beelden! De app kan ook helpen bij het plannen van een project zoals de verbouwing van je huis of herinrichting van je tuin. Je “pins” helpen je tot slot ook bij het vinden van je stijl in kledij, kapsels of decoratie.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – https://nl.pinterest.com

Doodle Mobile (gratis)

Deze toepassing is heel handig als je met meerdere personen een geschikt moment zoekt om samen te komen. Zo wordt de app onmisbaar bij het plannen van je feestjes, vergaderingen of reünies. Je kan gemakkelijk een aantal tijdstippen instellen en de deelnemers hun voorkeuren laten invullen. Zo toont Doodle je snel welke datum voor iedereen past. Je bespaart hiermee heel wat tijd doordat je niet langer eindeloos over en weer moet e-mailen. Je kan de app ook met je agenda integreren of uitnodigingen versturen via e-mail, sms, iMessage, Facebook of WhatsApp.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – https://doodle.com/nl/functies/mobiel

KINDERAPPS

Cinderella (4,99 euro)

Geniet samen van het beroemde sprookje over Assepoester. Zoals bij alle goede voorleesapps zijn er heel wat interactieve mogelijkheden voor kinderen. Zo kan je Assepoesters stiefzussen aankleden of samen met de fee de magische koets in elkaar steken. De meeslepende animaties en muziek maken het sprookje nog spannender. De tekst is in eenvoudig Engels, wat handig kan zijn voor oudere kinderen die in deze taal hun eerste stappen zetten. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS – Engelstalig – http://nosycrow.com/apps/snow-white

Brandweerman Sam : brand en redding (1,99 euro)

Ga samen met het team van Brandweerman Sam op avontuur om mensen in nood te redden. Zo breekt er, bijvoorbeeld, een brand uit in een café, zitten enkele dorpelingen vast op een bergrichel en is een groepje in het water terechtgekomen nadat een deel van de aanlegsteiger loskwam. In de app vind je een aantal interactieve spellen voor één of meerdere spelers, een videospeler en een digitaal stickerboek. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – https://www.p2games.co.uk/fireman-sam-fire-and-rescue

http://www.iphoned.nl/wp-content/plugins/appstore/AppStore.php?appid=652077009Toca Builders (2,99 euro)

Kinderen kunnen met deze app vanalles bouwen en zo hun ruimtelijk inzicht verbeteren. Toca Builders zit vol humor en slaat de bouwsels automatisch op zodat je ze niet verliest. Je krijgt hulp van zes bouwers met wie je blokken kunt opstapelen, laten vallen of een verfbeurt geven. Zo kan je een eigen wereld creëren! (vanaf 6 jaar)

Voor iOS en Android – Engelstalig – https://tocaboca.com/app/toca-builders

Quiver (gratis)

In Quiver vind je kleurplaten die je niet alleen kunt inkleuren, maar die ook tot leven komen! Druk eerst een tekening af van de website www.quivervision.com. Kleur ze in met je favoriete kleuren, open de app, druk op play en bekijk je tekening met de camera van je smartphone of tablet. De tekening begint dan te bewegen op je scherm en als je de figuur aanraakt kan je er spelletjes mee spelen. In de app kan je ook veel bij leren over verschillende onderwerpen zoals, bijvoorbeeld, de aarde, dieren, vulkanen en dino’s. Je kennis kan je dan testen met een quiz. Een aantal kleurplaten zijn gratis. (vanaf 6 jaar)

Voor iOS en Android – Engelstalig – http://www.quivervision.com

Paint it Back (gratis voor 3 levels)

Een spook heeft alle schilderijen uit een museum weggejaagd. Jij moet de kunstenaar helpen om alles terug op het doek te brengen. Dit doe je door de juiste vierkantjes in het schilderij te kleuren. Naast het schilderij zie je hoeveel vakjes per rij of kolom ingekleurd moeten worden. Aanvankelijk is het gemakkelijk, maar gaandeweg moet je meer rekenen en opletten dat je niet de foute vakjes kiest. De eerste drie levels met 75 schilderijen zijn gratis. Het volledig spel kost 2,99 euro. (vanaf 8 jaar)

Voor iOS en Android – Engelstalig – http://casuallabs.com/wp/?page_id=24