02-06-2020

Het ondernemersvirus te pakken? Tips tijdens corona voor startende ondernemers

Heb je al een tijdje een lumineus idee om een eigen zaak te starten? Wil je jezelf ontplooien en lonkt het ondernemerschap, maar heb je nog een extra duwtje in de rug nodig? Onze collega Carmen zet enkele tips voor jou op een rijtje.Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

28-07-2016

Apps in de kijker: Fiets- en wandelapps in eigen land + handige apps voor op reis

Deze maand stellen we een aantal apps voor waarmee je mooie wandelingen en fietstochten in eigen land kunt plannen. Wie op reis gaat naar het buitenland vindt in dit overzicht ook apps die heel handig kunnen zijn om, bijvoorbeeld, jezelf te localiseren, een supermarkt of tankstation terug te vinden of om belangrijke informatie te vertalen.

FIETSEN EN WANDELEN IN EIGEN LAND

Kustwandelroute (gratis)

Stel een leuke wandeling aan de kust samen met behulp van deze app! Kies zelf je badplaats uit en hoe lang je wandeling mag duren. De app geeft het aantal kilometer en de duur weer. Onderweg kunnen kinderen verschillende spannende opdrachten vervullen en hierbij punten verzamelen. Een SOS-knop wijst ouders de weg naar toiletten, parkings, tramhaltes en EHBO-posten. Verken de kust met deze app!

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – www.dekust.be/nl/inspiratie/kustwandelroute

West-Vlinderen (gratis)

Met deze app kan je een wandel- of fietstocht in West-Vlaanderen uitstippelen. Aan de hand van knooppuntnummers ga je op verkenning op verschillende locaties. De app toont wat er te beleven valt door een lijstje met de bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters te tonen.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – http://west-vlinderen.be 

MyTours (gratis)

Geniet aan de hand van deze app van het prachtige, heuvelende landschap van de Vlaamse Ardennen. Je kan wandelen in de omgeving van Oudenaarde, Geraardsbergen, Zottegem en Ronse, vier steden die de sporen dragen van een roemrijk verleden. Ontdek deze geschiedenis met de vroeger-en-nu route of kies voor een thematische wandeling. Aan de hand van foto’s, audio- en videofragmenten en korte teksten neemt de My Tours-app je mee op een reis door de tijd.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - http://mytours.be

Geocaching (gratis; meer opties met abonnement)

Word lid van de grootste club die schattenzoekers uit de hele wereld verenigt! Met deze app ontdek je plekken in jouw buurt waarvan je nog nooit gehoord had. De app neemt je er naar toe in je zoektocht naar de slim verstopte doosjes. Deze geocaches, waarvan er miljoenen verstopt zijn over meer dan 185 landen, liggen klaar om gevonden te worden door jou. In de app krijg je ook tips, aanwijzingen en instructies over geocaching en kan je berichten sturen naar andere geocachers. Ook in je omgeving zijn er zeker een aantal geocaches verstopt!

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – www.geocaching.com/account/welcome

Vlaanderen Fietsland (gratis; meer opties met abonnement)

Verken het volledige fietsnetwerk in Vlaanderen en Picardisch Wallonië, wat synoniem is voor meer dan 15.000 km aan fietsplezier. Stippel je fietstocht uit aan de hand van de fietsknooppunten. Met de Surprise Me functie kies je een bepaald knooppunt en laat je de app een fietstocht met een afstand naar keuze samenstellen. Alle uitgetekende fietsroutes kan je opslaan en later opnieuw gebruiken. Via de routeplanner op de website kan je een fietstocht in elkaar steken en dan via een QR-code in je smartphone importeren.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – www.vlaanderen-fietsland.be

FietsKompas (gratis)

Ook met deze app kan je je fietsroutes door Vlaanderen voorbereiden. Je kan gebruik maken van gesproken instructies en wordt gewaarschuwd als je afwijkt van de route. De app werkt ook offline, je kan zoeken per gemeente en fietstochten delen met vrienden. Ook tijdens het fietsen kan je je route aanpassen. Deze app geeft verder nog fietscafés weer waar je een tussenstop kunt maken om iets te drinken of eten of om een lekke band te laten herstellen.

Voor iOS – Nederlandstalig – https://itunes.apple.com/be/app/fietskompas-knooppunt-routeplanner/id612281301?mt=8

App voor Velo (Antwerpen) en Villo! (Brussel) (gratis)

Je kan ook een fietstocht in Antwerpen en Brussel plannen en hierbij gebruik maken van de fietsen van Velo en Villo! In beide steden staan op verschillende plaatsen rekken met stadsfietsen die je kan lenen. Met de apps 'Velo' (Antwerpen) en 'AllBikesNow' (Brussel) zal je nooit voor een leeggeplunderd rek komen te staan of zal je niet fietsen naar een vol rek waar je je geleende fiets niet kan achterlaten. De apps tonen je snel het aantal beschikbare fietsen en vrije plaatsen. Je krijgt ook een kaart te zien met het dichtstbijzijnde station en wat de snelste weg hiernaartoe is.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig –

https://www.velo-antwerpen.be/nl/app

http://nl.villo.be/Een-nieuwe-mobiele-app-om-je-nog-gemakkelijker-te-verplaatsen

APPS VOOR OP REIS

MetrO (gratis)

Deze app helpt je de weg te vinden in het openbaar vervoer en dit voor meer dan 400 steden wereldwijd. Download eerst de steden die je nodig hebt en zoek dan je route via metro, bus, tram of trein. Eens je de steden hebt geïnstalleerd, heb je geen dataverbinding meer nodig. Vanaf je huidige locatie vind je steeds de beste route. Er zijn wekelijkse updates.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – http://metro.nanika.net/

AroundMe (gratis)

Door je locatie te bepalen, vertelt de app je waar de dichtstbijzijnde banken, cafés, restaurants, supermarkten, bioscopen, theaters, ziekenhuizen, hotels, pompstations en taxistandplaatsen zijn. Je krijgt hierbij het adres te zien en op welke afstand het ligt. Deze app kan heel handig zijn als je de buurt niet kent of in tijdsnood verkeert.

Voor iOS, Android en Windows – Engelstalig – www.aroundmeapp.com

Google Translate (gratis)

Google Translate is een heel handige app voor op reis. Met de camera van je tablet of smartphone kan je een verkeersbord, menukaart of busrittenprogramma inscannen waarop de app meteen de vertaling geeft. Je kan zelf ook woorden intypen en naar of uit 103 talen vertalen. 52 talen zijn ook zonder internetverbinding beschikbaar. Verder is er nog de gespreksmodus die spraakvertaling in 32 talen geeft.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – https://translate.google.be

MAPS.ME (gratis)

Met MAPS.ME kan je vooraleer je op reis vertrekt alle kaarten die je zult nodig hebben downloaden. Eens je op je bestemming bent, kan je ze raadplegen zonder dat je je dataverbinding moet aanzetten. Deze app met kaarten werkt dus offline, wat je heel wat kosten bespaart. De app geeft je toegang tot gedetailleerde kaarten van landen overal ter wereld en toont ook interessante adressen zoals bezienswaardigheden, tankstations of restaurants. Je kan ook een routeplanner gebruiken.

Voor iOS en Android –Nederlandstalig – http://maps.me/en/home

Splitwise (gratis)

Als je per twee reist of in groep kan je met deze app de uitgaven bijhouden. Splitwise doet alle berekeningen voor jou en stuurt herinneringen naar vrienden die nog iets moeten terugbetalen.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://www.splitwise.com

ACSI Campings Europa (per land: tussen 0,99 en 3,99 euro; alle landen 12,99 euro)

Met de ACSI Europa-app vind je snel een goede camping in de buurt. ACSI beschikt over betrouwbare campinginformatie van 8500 campings in 32 Europese landen. De campings worden jaarlijks geïnspecteerd. Je kan één van de negen landenpakketten of het volledige pakket aankopen. Je krijgt toegang tot de databank voor 1 jaar en ontvangt hierbij ook gratis updates. De app werkt ook zonder internet. Er zijn handige zoekfilters zoals richtprijs, voorzieningen, doorreiscampings, plaats of naam.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - www.acsi.eu/nl/acsi-producten/acsi-apps/l1-n35.3052

Michelin Travel (gratis)

In de Michelin Travel app staan heel wat kwaliteitsvolle beschrijvingen, aanbevelingen en foto’s van bezienswaardigheden uit 85 landen en honderden steden. Via je coördinaten toont de app wat je zeker moet bezoeken in je buurt. Je kan heel wat kaarten raadplegen en alle info is ook offline beschikbaar. Wissel ook ervaringen uit met andere reizigers.

Voor iOS, Android of Windows – Engelstalig –

http://travel.michelin.com/tpl/com/page/htm/PageAppliMobilVoyage.jsp

 

Meer fiets- en wandelapps en apps voor op reis vind je nog in andere lijstjes op onze website:

 

KINDERAPPS

My Mosaic 2 (liteversie gratis, volledige versie: 2,99 euro)

In deze educatieve app moeten kleuters een afbeelding namaken met gekleurde bolletjes. Als ze een verkeerde kleur of positie kiezen, springt het kleurenbolletje terug. Als de plaat volledig is, worden ze beloond met een smiley en gejuich. Deze app stimuleert de visuele waarneming en de oog-hand-coördinatie van het kind. Kleuters leren ook doorzetten en nauwkeurig werken. (vanaf 4 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – www.myfirstapp.com/MyFirstApp/3.5+_Page.html

Toca Kitchen Monsters (gratis)

Kinderen mogen in deze app koken voor twee hongerige, maar vriendelijke monsters. Ze kunnen naar hartenlust de voedingswaren versnijden, bakken, koken, braden, mixen en in de microgolfoven steken. Als ze het vervolgens opdienen, merken ze aan de reactie van het monster of het lekker is of niet. De app prikkelt de verbeelding van kleuters en leert hen op een leuke manier iets bij over koken. Er zijn geen advertenties en in-app aankopen. (vanaf 4 jaar)

Voor iOS – Engelstalig – https://tocaboca.com/app/toca-kitchen-monsters

Jungleboek (3,99 euro)

Mooie bewerking van het populaire Disneyverhaal waarbij de woordenschat en leesvaardigheid van kinderen gestimuleerd worden. Je kan gebruik maken van een stem die het verhaal voorleest. Het voorgelezen woord licht op en moeilijke woorden worden uitgelegd met tekst of afbeeldingen. Het verhaal kan ook in schrijfletters of in een andere taal (waaronder Frans en Engels) worden weergegeven. De eerste pagina’s kan je gratis uittesten. (vanaf 5 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – www.chocolapps.com

Meer apps vind je terug op onze website onder Collectie: Apps in de kijker.