28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

05-12-2017

Music for Life t.v.v. Therapeuten voor Jongeren

Ook dit jaar organiseert ARhus een Music For Life-actie. Onder het motto 'Iedereen zorgt voor iedereen' zetten wij ons, in samenwerking met een 20-tal Roeselaarse kunstenaars, STAP Roeselare, La Dolce Vita, … én uiteraard graag samen met onze talrijke bezoekers, dit jaar in voor TEJO Roeselare.

Het goede doel

TEJO of Therapeuten voor Jongeren is al in verschillende andere Vlaamse steden operatief en wordt eind december 2017 ook in Roeselare opgericht. Op 13 maart 2010 opende het eerste TEJO-huis zijn deuren in Antwerpen. De nood aan onmiddellijke psychologische begeleiding voor jongeren uitte zich ook in andere steden. Ondertussen wordt gewerkt vanuit 11 TEJO-huizen in Vlaanderen.

TEJO biedt laagdrempelige, therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Begeleidingen zijn kortdurend, quasi onmiddellijk, anoniem en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis. Vandaar dat deze organisatie zeker financiële steun kan gebruiken. Bovendien is geestelijke gezondheidszorg een thema waar we met ARhus graag op inzetten.

Onze acties

TEJO kan alleen bestaan dankzij de onbaatzuchtige inzet van al haar vrijwilligers, maar ook dankzij jouw financiële steun. Wij zijn je oprecht dankbaar voor elke bijdrage!

Online kunstveiling for life: 5-23 december Roeselaarse kunstenaars schonken één of meerdere eigen werken om ze voor het goede doel te laten veilen. We stellen ze tentoon in ARhus De Munt, verdieping +1 vanaf 5 december. Vanaf dan kan je bieden via een online veiling, tot 23 december. De hoogste bieder op vrijdag 22 december middernacht haalt het kunstwerk binnen en wordt de trotse bezitter! De opbrengst gaat integraal naar TEJO Roeselare.

Concertjes for life i.s.m. STAP Roeselare en ‘La Dolce Vita’: 16 & 17 december in ARhus De Munt, verdieping +1

  • Concerten i.s.m. STAP Roeselare

    Leerlingen fluit voortgezette opleiding (van Els Dedecker en Koen Brouns) begeleid op piano door Hans Ryckelynck, en jeugdige leerlingen viool, altviool en cello (van Annemie Devos, Veerle Deleersnijder en Marissa Verlinden) brengen diverse muzikale werken.

    Zaterdag 16 december om 10u15, 11u30 en 14u.
  • Concert ‘La Dolce Vita’

    ‘La Dolce Vita’, bestaande uit Karel Vercruysse (gitaar), Michel Vangheluwe (contrabas) en Frank Markey (klarinet-sax), brengt live muziek op vraag van en voor de bezoekers van ARhus.

    Zondag 17 december van 10u tot 12u

De vrije gulle bijdragen die bezoekers tijdens deze concerten geven, gaan integraal naar ons Music for Life goede doel TEJO Roeselare.

Kerst fotoshoot for life: 16 & 17 december

Maak in het ARhus-café een originele kerstfoto met je gezin, vrienden, familie. Een sfeervolle achtergrond die wordt voorzien door VABI Roeselare én een polaroid camera zorgen voor een instant mooi resultaat. Voor de som van € 5 heb jij hét unieke kerstkiekje!

Zaterdag 16 en zondag 17 december, doorlopend tijdens de openingsuren van ARhus

Ook in ARhus afdeling Rumbeke kan je van 8 t.e.m. 23 december originele kerstfoto’s (laten) nemen!

Rostjes for life: 5-23 december

Zowel in alle ARhus-afdelingen, als op externe locaties staan van 5 t.e.m. 23 december ‘rostpotten’ te wachten om gevuld te worden met ‘roste’ muntjes (anderskleurige munten én briefjes zijn uiteraard ook welkom!). Vele kleintjes maken een groot, is hier echt van tel.

Music for life, van en voor collega’s

Omdat we graag op gezondheid inzetten, zorgen collega’s - tegen een kleine bijdrage - voor elkaar voor soep en/of gezonde tussendoortjes. Want ook wij dragen zelf graag een steentje bij aan de werking van TEJO Roeselare!

Heb je het helemaal warm gekregen? Dat is onze bedoeling! Kies je voorkeuractie(s) en steun TEJO Roeselare. D.A.N.K.J.E.W.E.L

TIP voor wie niet tot in ARhus De Munt of onze afdelingen kan komen: een gift kan op het rekeningnummer BE52 0910 1806 9109 met vermelding ‘Gift MFL’.