31-05-2022

Schrijf je in voor de Leesjury!

Ben jij tussen 4 en 16 jaar en vind je het leuk om over boeken te praten? Schrijf je in voor de Leesjury! Voor leesgroep 3 (8-10 jaar) en leesgroep 6 (14-16 jaar) zijn we nog op zoek naar een begeleider. Stel je kandidaat!Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

14-12-2021

Word jij de nieuwe JR Stadsdichter #VANRSL?

Voor de zesde keer gaan ARhus en Stad Roeselare op zoek naar een nieuwe JR Stadsdichter. Zit jij in het vijfde of zesde leerjaar en heb je een creatieve pen? Doe mee!

Wie volgt Nada op als JR Stadsdichter 2022?

Met het project ‘JR Stadsdichter’ willen we samen met de stad kinderen uitdagen om in hun creatieve pen te kruipen en de beste woordspinsels uit hun hoed te toveren.

Het is ondertussen een jaar geleden dat een professionele jury de 11-jarige Nada tot JR Stadsdichter koos uit meer dan 300 inzendingen. Nu gaan we op zoek naar een opvolger voor Nada Alraee. 

Heel wat leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar namen alvast deel aan de workshops en dienden hun beste gedicht in, met als thema 'DROMEN'. Ook jij kan nog tot 19 december meedingen door je gedicht te bezorgen via juniorstadsdichter@roeselare.be of af te geven aan het onthaal van ARhus. 

(wedstrijdsreglement: https://jeugd.roeselare.be/junior-stadsdichter-2022)

In de kerstperiode buigt de jury zich over alle inzendingen en selecteren ze de 5 beste inzendingen. Vervolgens kan het grote publiek tijdens de maand januari stemmen uitbrengen voor de publieksprijs. 

In de loop van de Poëzieweek (van 27 januari tot en met 2 februari 2022) worden dan zowel de publieksprijs als de nieuwe JR Stadsdichter bekendgemaakt. 

Het winnende gedicht komt in het straatbeeld en de vijf beste gedichten worden later op het jaar gedrukt op broodzakken die in de hele stad verdeeld worden.