22-09-2022

Voorstelling Roemeense boekencollectie

Op 25 september, de Europese Dag van de Talen, stelt ARhus samen met enkele leden vanuit de Roemeense gemeenschap in Roeselare, de nieuwe Roemeense boekencollectie voor volwassenen voor. Deze Roemeense startcollectie vormt een mooie aanvulling op de anderstalige collectie die ARhus samen met haar bezoekers nog verder wil uitbreiden in de toekomst. Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

30-06-2022

Zet onderwijs in Roeselare in de kijker: stem op SIREE!

Eén van onze filmpjes, opgenomen bij GO! Ring, werd geselecteerd voor de ‘2 Seas Project Video Awards 2022’. Help je ons naar de overwinning? Stem voor Roeselare, stem voor onderwijs!

Tijdens het ‘SIREE’-project werkte ARhus gedurende 4 jaar samen met Roeselaarse scholen om de integratie van nieuwkomers, leerlingen en ouders, te stimuleren. In de lagere scholen werden onthaalfilmpjes gemaakt om ouders te informeren: Hoe verloopt een schooldag? Wat moeten kinderen meenemen naar school? Wat leren ze? Welke afspraken gelden er? Wat is de rol van de leerkracht?

Eén van deze filmpjes, opgenomen bij GO! Ring, werd geselecteerd voor de ‘2 Seas Project Video Awards 2022’, een wedstrijd voor alle door Intereg 2 Seas gefinancierde projecten van 2014 tot 2020. Help je ons naar de overwinning? Stem voor Roeselare, stem voor onderwijs!

  1. Surf naar www.surveymonkey.com/r/projectvideoawards2022
  2. Bekijk ons filmpje onder SIREE of via https://youtu.be/CTizjLk1jNA

  3. Stem onderaan bij “Which video do you like the most?” op SIREE.
  4. Klik onderaan op “Done”.

Stemmen kan tot 31 augustus.
Dankjewel!