22-02-2021

Boek je vakantie - papercuts SASK

Van begin maart tot eind april tonen leerlingen van de SASK (12-17 jaar) hun papercut tekeningen aan de ramen van ARhus De Munt. Ze lieten zich hiervoor leiden door hun favoriete boek. De scenes uit het boek komen tot leven en zweven door de vensters de wereld in... Herken jij hun gekozen boeken? Lees meer

1000keeroltegoare

Verras een onbekende stadsgenoot met een kaartje – nog tot 31 januari 2021!Sociale contacten zijn belangrijk. Nog voor de coronacrisis, waren we ons hier in Roeselare al bewust van. Verschillende organisaties en vrijwilligers, waaronder ARhus, bundelden daarom hun krachten en richtten het netwerk Oltegoare, niet alleen op. Hiermee wil Roeselare een zorgzame samenleving en verbondenheid versterken. Door de coronacrisis is deze uitdaging nog groter geworden. We mogen elkaar niet meer vastpakken en knuffelen. We kunnen elkaar niet meer ontmoeten in groep om samen te genieten van datgene wat ons verbindt zoals lekker eten, mooie muziek, sport, … Toch is het meer dan ooit belangrijk dat we elkaar niet loslaten, dat we een lichtpuntje zijn voor elkaar, dat we #1000keeroltegoare verbonden blijven met elkaar.

Lichtpuntjes voor jou

In Roeselare zijn er heel veel organisaties die een lichtpuntje zijn voor Roeselarenaars die er nood aan hebben. Je leest er meer over in dit persbericht

Heb jij nood aan een lichtpuntje? Laat het weten via www.roeselare.be/roeselarehelpt of ga een kijkje nemen op welzijnswijzer.roeselare.be.

Zelf een lichtpuntje zijn voor een ander?

Wil je zélf een lichtpuntje zijn voor anderen in deze bijzondere tijd? Dat kan!

 • Hang de #1000keeroltegoare raamtekening aan je raam en begroet iedereen die je ontmoet.
  Wedden dat een simpel gebaar als een goedendag zeggen, wonderen kan verrichten?
  1. Download hier of hier de tekeningen ‘Elke dag is een goede dag voor een goedendag!’ van de Roeselaarse illustratrice Redlobster.
   Geprinte exemplaren vind je aan het onthaal van ARhus De Munt.
  2. Kleur de tekening in en voorzie de vrije tekstballon van een begroeting die bij jou past.
  3. Hang de raamtekening aan je venster en begroet iedereen die je ontmoet.
 • Verras een onbekende stadsgenoot met een kaartje.
  Oltegoare feesten
  zit er niet in. Warme wensen overbrengen via goeie ouwe wenskaarten kan gelukkig wel! Laat vrienden, familie en buren weten dat je aan hen denkt via een wenskaartje.
  Heb je nog inspiratie en/of goesting om een kaartje te schrijven aan een voor jou onbekende Roeselarenaar die jouw warme wens kan gebruiken? Ook dat kan!
  1. Schrijf, teken of maak een kaartje.
   Online, maar ook in ARhus vind je inspiratie voor zelfgemaakte kaarten, geschenkjes of leuke teksten; zowel voor kinderen als voor volwassenen.
   Liever een kaartje kopen en zo lokaal talent of een vereniging steunen? Hier vind je een lijst met suggesties van verkopers.
  2. Noteer op de omslag voor wie jouw warme wens is: kind -12 jaar, jongere 12-26 jaar, volwassene +26 jaar.
  3. Stop je wenskaart in één van de #1000keeroltegoare brievenbussen. Laatste lichting op 31 januari 2021.
   Je vindt de bussen aan ARhus De Munt en aan de ARhus afdelingen Rumbeke, Beveren en Gitsestraat, aan Woonzorgcentrum De Waterdam, aan Dienstencentrum Ten Elsberge en aan VOC Op Stap.
  4. Wij bezorgen jouw kaart, tekening of brief aan een stadsgenoot die jouw warme wensen écht kan gebruiken.
  5. Jouw wens, hoe klein ook, zal voor een onbekende stadsgenoot een lichtpuntje zijn in deze coronawinter!
   Samen maken we de dag van een bewoner in een woonzorgcentrum of bijzondere jeugdzorg of een patiënt in het ziekenhuis bijzonder warm.

Een overzicht van alle verbindende acties en initiatieven vind je in dit persbericht.