15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Nieuwsdetail

26-10-2018

Digitale Week 2018

Tijdens de Digitale Week (19 oktober t.e.m. 4 november) organiseren honderden organisaties boeiende activiteiten om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur. Ook ARhus doet mee. Ontdek snel onze activiteiten!

Neem een duik in de Virtuele Realiteit

Beleef in het nieuwe ARhus Café met eigen ogen en handen virtuele realiteit. Je vindt er een opstelling die werd ontwikkeld in het kader van SIVAR. Een TETRA-project waarbij de mogelijkheden van VR en AR binnen de maakindustrie werden onderzocht en waarin ARhus als kenniscentrum betrokken werd. I.s.m. Howest afdeling Digital Arts and Entertainment. 

Wanneer: van 26 tot 28 oktober 2018, doorlopend tijdens de openingsuren
Waar: ARhus Café, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

 

Tieners en sociale media

Heel wat tieners zijn quasi continu bezig met online sociaal contact. Wat ken jij ervan? Deze interactieve sessie voor ouders en opvoeders van 10- tot 18-jarigen staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie. I.s.m. Huis van het Kind

Wanneer: dinsdag 23 oktober van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Doelgroep: ouders en opvoeders van tieners (10-18 jaar)
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via www.huisvanhetkindroeselare.be 

 

Yum Runner serious game

De serious game ‘Yum Runner’ laat kinderen van de lagere school spelenderwijs de voordelen van gezonde voeding en beweging ontdekken. Het spel maakt deel uit van de campagne ‘Lekker Normaal’ van de Socialistische Mutualiteiten waarbij gezond koken en eten centraal staan. I.s.m. Bond Moyson.

Wanneer: woensdag 24 oktober 2018, vrij aansluiten tussen 14u en 17u
Waar: ARhus Café, De Munt 8, Roeselare (Atelier 1)
Doelgroep: kinderen lagere school
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

 

Gezondheidsapps voor dagelijks gebruik: een meerwaarde?

We worden overspoeld door meer dan 300.000 gezondheidsapplicaties of ‘health apps’. Peter Burggraeve, docent zorgtechnologie aan hogeschool Vives, leert je kritisch kijken naar de betrouwbaarheid ervan en toont aan wat de meerwaarde van zo’n apps kan zijn ter ondersteuning van de eigen gezondheid. I.s.m. hogeschool Vives.

Wanneer: vrijdag 26 oktober 2018 van 19u30 tot 21u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of via het tel nr 051 69 18 00.

 

Themastand

De hele maand oktober vind je een themastand voor kinderen met thema 'Willen Weten' op verdieping +2 van ARhus De Munt.