23-04-2019

Onder de loep: Europa

Op 9 mei vieren we Europadag. Even later, op 26 mei, trekken we naar de stembus voor de verkiezingen. We brengen niet enkel onze stem uit voor Vlaanderen (regionaal) en België (federaal), maar ook voor het Europees Parlement. Daarnaast is het ook een spannende periode voor de EU, met de brexit. Hoe zit dat nu precies? Wat ís Europa eigenlijk, wat doet de Europese Unie? Met deze onder de loep wijzen we je de weg (ook op kindermaat!).

Nieuwsdetail

05-11-2018

Week van de Smaak 2018

Tijdens de Week van de Smaak van 15 tot 25 november staan smaak en eetcultuur in de kijker. Het thema voor 2018 is GEZOND-TIJD. Twee activiteiten staan op het menu!

Infoavond: mindful eten

Mindfulness is met bewuste aandacht in het hier en nu zijn, op een niet-oordelende manier. Het helpt je om dingen te doen vanuit een keuze in plaats van uit een automatisme. Eten is zoiets dat veel mensen op automatische piloot doen. Daardoor missen we veel. Deze infoavond leert je vrijere keuzes maken, minder eten en meer genieten! Lees meer
I.s.m. CM Roeselare-Tielt.

Wanneer: dinsdag 20 november van 19u30 tot 21u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1)
Toegangsprijs: €5 (€2,5 met een Vrijetijdspas)
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of via tel. 051 69 18 00.

 

Kennismakers Jr.: TOR tovert

Lies van TOR Royal kent als geen ander de wondere wereld van de insecten. Tijdens een leuke workshop ontdek je hoe wonderbaarlijk, buitengewoon en fascinerend deze kleine beestjes zijn. En insecten zijn ook heel lekker om op te eten. Wie durft proeven? Lees meer

I.h.k.v. de Week van de Smaak (15-25 november).

Wanneer: zondag 25 november 2018 van 11u tot 12u30
Waar: ARhus Café, De Munt 8, Roeselare
Doelgroep: kinderen van 9-12 jaar
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier.
Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of via tel nr 051 69 18 00.

ARhus Café

Wist je dat je ook steeds kunt genieten van een smakelijke lunch in het gloednieuwe ARhus Café?