31-07-2022

Vakantiesluiting

ARhus De Munt en Rumbeke blijven de hele zomer open, behalve op 21 juli en 15 augustus. Lees snel verder voor de vakantiesluiting van onze andere afdelingen en het ARhus Café.Lees meer

Nieuwsdetail

24-05-2022

Gezocht: vrijwilligers voor de Leesjury

Voor de leukste leesclub van het land, de Leesjury (de vroegere KJV), zoekt ARhus 2 vrijwilligers die kinderen begeleiden bij het lezen van enkele genomineerde boeken. Het gaat om kinderen van 8 tot 10 jaar of jongeren van 14 tot 16 jaar. Ben jij gebeten door jeugdliteratuur en wil je wat tijd vrijmaken om jouw enthousiasme te delen? Stel je kandidaat!

Functieomschrijving:

Als begeleider van een leesgroep lees je zelf 8 of 6 genomineerde titels. Je begeleidt 6 vergaderingen en bereidt deze ook zorgvuldig voor. Deze gaan maandelijks door op zondagvoormiddag voor groep 3 (8-10 jaar) of op een nog te bepalen dag voor groep 6 (14-16 jaar).

Je verwerkt de inhoud van de gelezen boeken en bespreekt deze tijdens de vergaderingen met de juryleden.

Je stimuleert en begeleidt de jongeren in het vormen en uiten van een mening over literatuur of de thema's die in de boeken aan bod komen.

Op het einde van het leesjaar verzamel je de stemmen van de juryleden en neem je deel aan het afsluitende Boekenfeest.

Je communiceert met de coördinator van de Leesjury in ARhus over de maandelijkse werking.

Vereisten:

  • Leeftijd: 18+
  • Je hebt affiniteit met jeugdliteratuur en een hart voor lezen
  • Je hebt voeling met de leefwereld van jongeren
  • Je kan de thema's die centraal staan in de genomineerde boeken vertalen naar jongeren
  • Ervaring als leerkracht of begeleider van jeugdwerking is een pluspunt

ARhus biedt je een interessante vrijwilligersfunctie in een boeiende omgeving. Het is een mooie kans om ervaring op te doen (er zijn inmiddels meer dan 9000 kinderen die meelezen met de Leesjury).

Ben jij gebeten door jeugdliteratuur en wil je wat tijd vrijmaken om jouw enthousiasme te delen met jongeren met eenzelfde passie? Heb je vragen of wens je meer info? Contacteer ons dan via info@arhus.be. Geïnteresseerden mogen reageren t.e.m. 15 augustus.