28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Nieuwsdetail

02-11-2017

Internationaal seminarie Our Democratic Europa in Denemarken

Zaterdag 11 november vertrekken opnieuw 8 van onze jongerenambassadeurs naar een internationaal seminarie van ‘Our Democratic Europe’. Deze keer zullen de jongeren het in Denemarken hebben over innovatie en welke rol Europa hier kan in spelen. De 8 jongeren vertrekken alvast met een serieuze bagage aan ideeën.

Op zaterdag 30 september kwam de volledige groep al eens samen om te brainstormen en inspiratie te verzamelen. Onze jongerenambassadeurs kregen enkele boeiende cases voorgeschoteld:  

  • Michiel Houwen is Project Manager Digital Arts & Entertainment Research aan Howest. Hij gaf de jongeren een inleiding in de wereld van virtual en augmented reality.
  • Aline Verbeeck is inhoudelijk stafmedewerker van de erfgoedcel TERF. Aline had het over innovatie in de welzijnssector. Zij kwam de Prisma-app voorstellen aan de jongeren. Deze app laat gebruikers toe om persoonlijke herinneringen, familieverhalen en (beeld)materiaal te verzamelen. Zo ontstaat er een gepersonaliseerd levensboek waardoor er gemakkelijk (opnieuw) contact gemaakt kan worden met personen met dementie.
  • Hendrikje Meyvis is project designer bij !Drops, een sociaal innovatiebureau. Samen met profit- en non-profitorganisaties bedenkt !DROPS innovatieve oplossingen voor alle mogelijke veranderingen in de samenleving. 
  • Alexander Stragier stelde dan weer innovatie in de artistieke sector voor. Via interactieve audio- en video-installaties zorgt hij voor een spectaculair spel van licht en donker. 

Wij wensen onze jongerenambassadeurs alvast heel veel succes in Denemarken!

 

Internationaal seminarie in Roeselare en Brussel

Het is de laatste keer dat de jongeren naar het buitenland trekken. Het volgende internationale seminarie gaat namelijk door in Roeselare en Brussel. Zo zullen meer dan 30 jongerenambassadeurs uit Polen, Nederland, België en Denemarken samenkomen om het te hebben over armoede en sociale uitsluiting. Tegelijk zullen ze ook al hun ideeën officieel overhandigen aan vertegenwoordigers van de Europese Commissie en Vlaamse overheid. Zo hebben onder andere Europees Commissaris Marianne Thyssen en Vlaams minister Sven Gatz al toegezegd.  

Our Democratic Europe

Het project Our Democratic Europe heeft als doel dialoog en ontmoetingen te creëren tussen jongeren, specialisten en beleidsmakers van verschillende niveaus. Zij denken samen na over Europa en de toekomst, maar tegelijk willen ze hun vrienden, andere beleidsmakers en media overtuigen van het belang van hun visie op de thema’s.